Chyba nie przesadzę, mówiąc, że jest to najfajniejsza wersja wegańskiego bolognese, jaką robiłam :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Trzy propozycje Wielkanocne: na słodko, do przekąszenia i coś konkretniejszego. Tutaj mój stary wpis o podobnym charakterze: klik Czytaj więcej »
Kasia SarnaHej! Ponieważ zima nie odpuszcza to mam przepis na sycąca zupę z soczewicy. I choć wydaje się, że będzie mało ciekawa w smaku, to muszę Wam
Tylko pysznieZa każdym razem staram się nieco inaczej przygotować dal, ten ostatni wyszedł mi wyjątkowo smacznie :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaPrzepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubię surówki z kapusty, bo są chrupiące. Dodatkowo, jeśli użyjemy kapusty czerwonej, to mamy piękne kolory na talerzu, a to też pozytywnie wpływa na odbiór
Kasia SarnaNie wiedziałam czy mam ochotę na danie słodkie czy słone, więc zrobiłam coś pomiędzy ;) Czytaj więcej »
Kasia Sarnazapuszkowana cieciorka i osamotniony kalafior znaleziony gdzieś na dnie lodówki. Do tej pory unikałam strączków, ale po tak udanej improwizacji stwierdziłam, że powinnam to zmienić! Fasola (biała i czerwona), groch, soczewica, soja... można przecież zrobić z nich tyyle pyszności! No ale nie dzisiaj o tym, dzisiaj o cieciorce mowa. ;) Jest ona stosunkowo niskokalorycznym źródłem białka, węglowodanów złożonych, błonnika
Kuchnia EllieBardzo lubię jeść zupę na śniadanie - czuję się rozgrzana i nasycona. Przy okazji oszczędzam czas, bo zupy gotuję wieczorem z zapasem na 2-3 dni (choć
Kasia SarnaNie pamiętam czy kiedykolwiek w życiu jadłam prawdziwe bolognese. Podejrzewam, że nie, ponieważ będąc dzieckiem (czyli w moich wszystkożerczych latach) odrzucało mnie od wszelkich sosów, zwłaszcza
Kasia SarnaRobienie kanapkowych smarowideł powoli staje się moim hobby . Możecie się ich tu spodziewać coraz częściej, zwłaszcza, że od niedawna jestem w pewnym sensie zmuszona do robienia
healthy dreamsPrzepis na podobne danie znalazłam przez przypadek w sieci. Zamieściła go moja znajoma na jednym z portali. W oryginale soczewica była czerwona, ale z racji, że w domu miałam akurat jedyni zieloną jej odmianę i nie wszystkie składniki, jedynie zainspirowałam się tym przepisem i powstało zupełnie nowe danie. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebobardzo mi smakowały, są dość ostre) * mieszankę pikantną (kozieradka, rzodkiewka, lucerna, fasola Mung) *mieszankę łagodną, którą polecała mi pani sprzedawczyni (fasola mung, lucerna, kapusta czerwona, rzodkiewka, soczewica
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość