stopni. Bułeczki smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy dowolnymi dodatkami (ja niestety miałam tylko mielony mak) i pieczemy 25 min. Studzimy na kratce lub zajadamy ciepłe :) W sam raz na jutrzejsze śniadanie. Prawda? ;) Smacznego! PS. Moje bułeczki zaplatałam na dwa sposoby. Zrobiłam proste ślimaczki i takie śliczne zawijaski. Byłam bardzo dumna, że mi wyszły :) Instrukcję jak je zrobić znajdziecie
Ratunku obiadDziś proponuję drożdżowe muffiny, z kwaskowym, rabarbarowym środkiem i słodką kruszonką. Pasują idealnie do popołudniowej herbaty lub jako wyjątkowe, późne śniadanie. Powstały dość spontanicznie i może dlatego tak nam smakowały. Gdy na straganie zobaczyłam rabarbar, to wprost nie mogłam mu się oprzeć, a po powrocie do domu okazało się, że mam pół opakowania świeżych drożdży, które trzeba w najbliższym
Ratunku obiadblasze do lekkiego ostygnięcia, a następnie delikatnie przenosimy na kratkę, a później już tylko zajadamy ze smakiem ;) Bułeczki z budyniem kokosowym polecają się na niedzielne śniadanie :)Smacznego
Ratunku obiadteraz już bardzo wyraźne widzę zmiany, jakie zachodzą w moim jadłospisie! Zaczęło się od ciepłych śniadań, a teraz doszły zupy!!! Dla mnie do tej pory zupy mogły nie istnieć, a teraz ciągnie mnie do nich i coraz częściej stanowią podstawę mojego obiadu (albo wręcz są moim obiadem). Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyNigdy nie jadałam ciepłych śniadań, a zwłaszcza naleśników czy omletów (to były dla mnie dania obiadowe), nie jadałam zup, ani duszonych mięs. Wszystko się zmieniło:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKrajanka ta powstała jako alternatywa dla kanapek na drugie śniadanie dla córki do szkoły. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyŚniadania z kaszą jaglaną na słodko w różnych kombinacjach przygotowuję sobie dość często; właściwie to głównie takie ostatnio jadam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyJesienią powracam do gotowania sycących zup, codziennych ciepłych śniadań i nierzadko też ciepłych kolacji. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyrękę. Ale w końcu wpadła i soczewica;) Miałam zamiar połączyć ją w daniu z włoską kapustą, bo akurat zakupiłam całą główkę, ale zobaczyłam trochę kaszy jaglanej pozostałej ze śniadania i kilka łyżek przecieru pomidorowego z innego dania i przyszło mi na myśl, że może zupa...? Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMusy bananowe to mój ulubiony deser lub II śniadanie. Z reguły jadam je w cieplejszych porach roku, bo najlepiej smakują takie prosto z lodówki. W tym sezonie jest mi jednak dość ciepło, wiec jem jak mi przychodzi smak, z tym, że ich nie schładzam, a nawet wręcz przeciwnie: banany po wyjęciu z z lodówki podgrzewam wcześniej na czajniku;) Wersje
Zdrowa Kuchnia Sowydzisiejszych poleceniach: 1. Najnowszy numer magazynu małopolskich blogerów kulinarnych Apetyt. Polecam tym bardziej, że mam w nim swój udział, m.in współtworzyłam "Śniadanie na tarasie". W magazynie mnóstwo świetnych tematów, każdy znajdzie coś dla siebie, smakujcie:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyśniadaniu przyszedł czas na herbatę...Postanowiłam spróbować drugiej z kolei herbaty otrzymanej od teastore.plZ racji, że lubię herbaty inne od czarnej, wybrałam herbatę białą. Herbata białą Fujian White Long z Maliną od teastore.pl To o niej pisze sprzedawca: Biała chińska herbata z prowincji Fujian. Składa się z długich i skręconych, najmłodszych listków herbacianych. Z dodatkiem suszonych
kolorowotorcikowoPropozycja na śniadanie - placuszki owsiano -serowe Lubicie słodkie śniadanko? Ta propozycja na pewno Was ucieszy. Polecam - placuszki bardzo smaczne i sycące. Racuszki owsiano-serowe z bakaliami4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki mąki, 1/4 szkl mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki chudego twarogu, dowolne bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć na oleju małe placuszku. Odsączyć na papierze
kolorowotorcikowo