Bardzo lubię na śniadanie przygotowywać rożnego rodzaju twarożki. Mają to do siebie, że zawsze mogą być inne, a ich kompozycja zależy od tego na co mam apetyt. Dzisiaj kiełki w roli głównej - jakie wybierzecie? Koniecznie swoje ulubione. Pamiętajmy, że warto sięgać po kiełki przez cały rok. Śniadaniowy twarożek z kiełkami i pomidorem Składniki : 100 g twarogu białego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipełni docenić ich smaku. Jednak kibinai tak mnie zafascynowały, że postanowiłam zrobić je u siebie, ale w zdecydowanie odtłuszczonej wersji :) Zamierzam wziąć je jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki (na 8 kibinów): Ciasto 420 g mąki + mąka do podsypania 135 g miękkiego masła 2 jajka + 1 małe do smarowania 150 ml śmietany(użyłam jogurtu greckiego) pół łyżeczki soli
Weekendy w domu i ogrodziewiejskim czy leśnym środowisku pszczół. Ulami opiekuje się Kamil Baj z pszczelarium . Miałam przyjemność obejrzeć podniebną pasiekę, podczas spotkania, które przygotował Maciej Jabłoński szef kuchni restauracji Naturell . Bohaterem śniadania był oczywiście miód, a całego spotkania pszczoły. Wśród gości zaproszonych na prezentacje pasieki był Krystian Matysek, reżyser filmu Łowcy miodu . Miody miejskie można kupić w sklepie pszczelarium
królestwo garówBardzo prosta i szybka sałatka składająca się z niewielu składników, jajek, pieczarek i szczypiorku oraz majonezu i musztardy, może być pyszną przekąską dla znajomych a także ciekawym pomysłem na śniadanie. Wystarczy ugotować jajka oraz pieczarki i pokroić razem ze szczypiorkiem. Efekt znakomity. składniki na 3 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek pęczek szczypiorku
Smakowite DaniaSmaczne i łatwe do wykonania ciasteczka z musli. Przygotowanie ich nie wymaga miksowania, ucierania ani zagniatania. Można je wykonać z ulubionych musli, które na co dzień jemy na śniadanie. Przygotowując te ciasteczka wykorzystałam musli z Domowej granoli , która była już pieczona w piekarniku i ciasteczka odrobinę zbyt mocno się przypiekły od spodu, ale w smaku były
Kuchcik gotujejabłko, oczywiście masło orzechowe jak i olej kokosowy. Całość to naprawdę pyszna eksplozja smaku. Cukier czy dodatek słodzika ominęliśmy dodając żurawinę jak i daktyle. Bardzo polecam jako przekąska, drugie śniadanie czy np przegryzka na wyprawie w góry. Jeśli wolicie ciasteczka, to z masy uformujcie łyżką ciastka. Z podanej ilości wychodzi 8 batoników. Drukuj Batony owsiane bez cukru window.ajaxurl
Mieszam w Garnkutrochę przesmażyłam, ale nie na takie klasyczne powidła, tylko rzadkie śliwki, przypominające bardziej konfiturę. Są rewelacyjne! Nie za słodkie, z delikatnym posmakiem cynamonu. W zimie będą idealne na śniadanie. SKŁADNIKI 1,5 kg śliwek (najlepiej prawdziwych węgierek) 1,5 szklanki cukru 2 kawałki kory cynamonu (po ok. 8 cm długości) 3 - 4 łyżki wody Śliwki drylujemy, wkładamy do garnka
Czary - gary w kuchnieklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami. Składamy eklerki. Gotowego eklerka przed podaniem możemy opruszyć delikatnie cukrem pudrem. Artykuł Eklery z kremem i malinami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnespecjalnym palnikiem. Cukier się rozpuści i utworzy się charakterystyczna skorupka. Gotowe Creme Brulee możemy udekorować listami świeżej mięty oraz swieżymi owocami. Artykuł Cream Brulee pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneznów pędzimy do Grecji! Co w menu tym razem?! Przepyszne Tiganites czyli greckie racuszki! Niewielkie, niezbyt słodkie, idealne na śniadanie albo podwieczorek. Podaje się je najczęściej z dodatkiem miodu , orzechów i gęstego, greckiego jogurtu. Smakuję fantastycznie, robi się je błyskawicznie i są fajnym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Tiganites już w Grecji podbiły moje serducho – teraz
Ostra na SłodkoPodczas picia czujesz naturalną, delikatną słodycz oraz jakby maślany posmak , co jest wytłumaczalne, bo ziarna soi zawierają niecałe 20 g tłuszczu w 100 g. Idealnie sprawdza się w porannych śniadaniach - owsiankach, jaglankach, jak baza płynna do przygotowywania koktajli/smoothie. Przetrzymywane w lodówce, w szklanej butelce może stać dobre kilka dni i nic się z nim nie dzieje :) Składniki
Zdrowie na języku :Pzimno!) i to już prawdziwa petarda kokosowa. Dodatkowo mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową. Do bułeczek można wykorzystać sezonowe owoce, są jeszcze smaczniejsze. W tej wersji mogą stanowić pyszne drugie śniadanie dla naszych milusińskich. Prostota i nieskomplikowane wykonanie, a jaki smak! Warto się skusić! Przepis dodaję do akcji "Zdrowsza drożdżówka". Składniki na 12 sztuk: 320 g mąki orkiszowej jasnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Piękne, puszyste i lekkie rogaliki, które umilą każde śniadanie. Wystarczy przekroić i dodać ulubione dodatki. U mnie zniknęły jeszcze ciepłe. Takie rogale możemy zapakować w TOREBKI ŚNIADANIOWE GOSIA i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Rogaliki na pewno się nie obeschną, ponieważ torebki długo utrzymują świeżość produktów. 600 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli
VioletoweKucharzenieBardzo proste i smaczne danie, które można podać na śniadanie albo lekki obiad. Frittata to pewnego rodzaju omlet, do którego można dodać ulubione warzywa. Użyłam tutaj szpinaku nowozelandzkiego, który nie jest tak popularny. Można go zastąpić zwykłym szpinakiem i też będzie smacznie :) 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 garście szpinaku nowozelandzkiego 1 filet z kurczaka 5 jajek 1/4 szklanki
https:KKuchniaMniamskłada się (aż;) z trzech składników - wystarczy jarzębina, cukier i miód. Ten dżem polecałabym raczej dorosłym, można go wykorzystać do pieczonego mięsa, czy do kanapki na śniadanie. Jeśli chcecie możecie dodać do przygotowania dżemu 2 jabłka lub 2 gruszki. A teraz kilka mądrości na temat jarzębiny (skorzystałam z internetowych poradników). "Kwitnie w maju, ale najpiękniej wygląda
Zasmakuj Kuchni