śniadanie - 17689 przepisów (strona:410/1180)

Pasta jajeczna z żółtym serem 154

Myślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:). 6 jajek L 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki chrzanu 50g sera typu cheddar sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz

Szefowa kuchni
Ciasto cukiniowe z fetą. 161

Okazało się jednak, że muffinki są deserowe i słodkie, a ciasto jest zdecydowanie wytrawne i słone. Zatem - uzupełniamy się! Jestem przekonany, że oba przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego

zadanie-gotowanie
Wegański chleb tostowy na zakwasie 233

półce piekarnika, bez termoobiegu! Wystudź chleb najlepiej na kratce. Po wyjęciu z piekarnika początkowo chleb ma twarda skórkę, ale dosołownie po kilku minutach studzenia mięknie. O 10 rano jedliśmy śniadanie i chleb był już idealnie miękki i sprężysty. Smacznego! Artykuł Wegański chleb tostowy na zakwasie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Salatka makaronowa z fasolka szparagowa i pomidorami suszonymi 165

był kulinarnie bardzo inspirujący dzień.  Kolega przyniósł do pracy drugie śniadanie, którym mnie poczęstował. Tak mi zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać podobne składniki i przyrządzić je po swojemu.  Powstała pyszna sałatka, która można również podać na ciepło. Ziarno słonecznika można zastąpić migdałami lub pestkami dyni.  Myślę, że pasował by tu również tarty parmezan. Sałatka makaronowa z fasolka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta koperkowa 104

Domowa pasta do kanapek, warzyw, krakersów, chipsów, frytek, tostów, na śniadanie, na kolację, do grilla itd.. Dość ostra ze względu na proporcję czosnku i papryki, a specyficzny zapach koperku trzeba po prostu lubić :) Proporcje na około 300 ml pasty. 200 gram serka do kanapek 1 pęczek koperku 2 płaskie łyżki gęstego jogurtu 1 średni ząbek czosnku 1 łyżeczka

Czerwony Gupik
Naleśniki z makrelą 139

sezonowych warzyw, mąż chodzi wokół lodówki i pyta średnio trzy razy dziennie kiedy w końcu zjem MAKRELĘ! Tłumaczę mu na spokojnie, że zjem, tylko nie bardzo mam kiedy. Na śniadanie przed pracą - nie ma mowy. Do pracy nie wezmę, bo mamy w lecie w pokoju blisko 30 stopni i koleżanki wyniosłyby mnie razem z tą makrelą szybko... w domu

bistro mama
Gofry 106

upieczeniu najlepiej studzić na metalowej kratce. Gotowe gofry możemy podawać z cukrem pudrem, konfiturą, syropem klonowym lub owocami i bitą śmietaną. Artykuł Gofry pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Najlepsze Racuchy Drożdżowe 134

Racuchy drożdżowe to klasyka wśród kulinarnych recept ur . Chrupiące z wierzchu, delikatne i puchate w środku - takie właśnie wychodzą placuszki z poniższego przepisu. Racuchy to świetny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub pożywny deser, w połączeniu z dowolnymi owocami, konfiturami lub miodem stworzą przepyszne danie, któremu nie spo sób się oprzeć . Najlepsze Racuchy Drożdżowe - Składniki: 500 g luksusowej mąki pszennej

Słodka Strona
Pudding jaglany z jagodami, bananem i jabłkiem 121

sucha dodałam jabłko i banana, który też prosił już się o szybką konsumpcję " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Takie danie idealnie sprawdzi się jako deser, śniadanie czy danie obiadowe. Smakuje nawet niejadkom i osobom, które na co dzień stronią od kaszy. To taka podpowiedź na to, jak przemycić do menu kaszę " class="wp-smiley" style

Mieszam w Garnku
Jogurtowe muffinki z malinami 118

Delikatne, puszyste i pachnące latem muffiny. Idealne na śniadanie, do kawy czy jako podwieczorek. Muffiny przygotowałam w przepięknych foremkach od PapilArt . Składniki: suche składniki: 350g mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mokre składniki: 0,5 szklanki mleka 400g jogurtu naturalnego gęstego 1/2 szklanki oleju 2 jajka  dodatkowo: garść malin Suche składniki mieszamy

Gotowanie i blogowanie
BUŁKA NA MLEKU SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 164

Takie pyszne śniadanie mama przygotowywała mi prawie codziennie gdy wstawałam z łóżka.Pyszna buleczka rozmiękczona w mleku z dodatkiem miodu , rewelacja!.Kakao i BUŁKA to moje najlepsze SMAKI z tamtych czasów.Do dziś rano robię sobie takie danie i wcale mi się nie znudziło zjadanie takiej bułeczki z mlekiem.... 1 szkl.mleka 1 mała bułeczka 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka ze śliwką, awokado i kurczakiem 175

znowu śliwki. Zaczynam naprawdę dostrzegać ich walory smakowe. Prosta sałatka w sam raz na prawie już jesienne śniadanie.  Produkty na 4 niewielkie porcje. mała pierś z kurczaka  6 śliwek awokado pół salaty lodowej  kilka orzeszków brazylijskich albo pini oliwa z oliwek balsamico do modena przyprawy: pieprz, sól, cząber Pierś z kurczaka umyć, pokroić na paski

Humanistka w kuchni
Pszenne bułeczki z ziarnami 146

wyszły bardzo smaczne i puszyste. Ja zawsze lubię, w pieczywie jak coś chrupie i te bułeczki z tymi ziarnami i pestkami to to, co lubię. Bułki możemy podawać na śniadanie czy kolację z wędlinką lub serem. Zachęcam wszystkich do odwiedzania sklepu internetowego  PLENUS

Kuchnia Danusi
PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA 92

moich ulubionych francuskich deserów, który może również stanowić świetną przekąskę na podwieczorek. Słodziutki i rumiany, podany z konfiturą lub smażonymi owocami, palce lizać! Można go również podać na śniadanie. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a w domu nie mam akurat odpowiednich składników do przygotowania jakiegoś deseru lub ciasta, robię wtedy „pain perdu”, jest to również świetny sposób

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 218

Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo

Mała Cukierenka