Super prosta, super szybka sałatka... Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da .... Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pokrojonego ananasa 3/4 szklanki kaszy quinoa lub kuskus 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Wykonanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
IMPRESJA SMAKUSzarłat a popularniej amarantus, to dobrze znane zboże o wysokiej zawartości białka i substancji odżywczych. Świetnie pasuje do śniadań, lekkich przekąsek a nawet deserów. Ostatnio na działach owocowych króluje świeża figa oraz marakuja dlatego pomyślałem o świetnej przekąsce na słodko. Figi to dobre źródło błonnika i potasu, natomiast marakuja prócz uwodzicielskiego smaku zawiera: karoten, witaminę C, żelazo czy też
Kuchnia PROzdrowotnarazowy, jednoporcjowy, śniadaniowy muffin (muffina) z jabłkiem i cynamonem Dzisiaj na śniadanie muffin, pierwszy na tym blogu. Pachnący cynamonem i jabłkiem, jak najlepsza szarlotka. Trudno uwierzyć, że tak szybko mija pierwszy weekend września. Przepis: /własny, jedna porcja/ suche: 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru wanilinowego szczypta gałki muszkatołowej 1/3-1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu
tost z dżememWspaniałe i zdrowe śniadanie. Można jeść ją łyżką z miseczki, posmarować nią tosty czy świeże poranne bułeczki. Makrela sama w sobie jest bardzo smaczna i zdrowo tłuściutka, ale po dodaniu do niej kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo
Zasmakuj Kuchnidzieciństwa lubiłam jajka ha ha ha :) proszę źle tego nie skojarzyć:)...Pasta była i pozostała ze mną aż do dziś,ja ją po prostu uwielbiam od małego.Pyszne śniadanie - tylko z pastą jajeczną:). 2 jajka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2 ząbki roztartego czosnku 1 mała cebula sól pieprz do posypania czerwona słodka papryka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZdrowe śniadania?? Podpisuję się pod tym obiema rękami! Naturalny jogurt, troszkę sezonowych owoców i płatki Graham Nuts domowej roboty. Palce lizać! Składniki: (na 2 porcje) 1/2 porcji Graham Nuts z tego przepisu 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szkl świeżych owoców, np. truskawki, kiwi, maliny, borówki itp. Przygotowanie: Graham Nuts
Nastoletnie Wypiekaniegłębokim oleju. Sajgonki są dobre, gdy mają złoty kolor i są lekko zarumienione. Gotowe sajgonki najlepiej podawać z sosem słodko-kwaśnym. Artykuł Sajgonki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczasie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec około 45 minut. Ja dla słodyczy zrobiłam dodatkowo lukier śmietankowy, przepis znajdziecie TUTAJ ☺ Dzieciaki z pewnością polubią takie drugie śniadanie
Ania i Marcin gotująkostkę. Podobnie cebulę, ogórki i oczywiście papryki. Oliwki w plasterki. Do sałatki dodajemy wystudzony i odsączony makaron. Na koniec wykładamy majonez i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatka na śniadanie czy też kolację gotowa. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyścieżki, wejść w ten szkolny rytm. Zapełniać dzieciakom śniadaniówkę czymś smacznym, zdrowym i ciekawym, a to nie lada wyzwanie. A właśnie! Może poświęcimy kiedyś nieco uwagi temu tematowi? Drugie śniadanie ucznia? Składniki: 1 cukinia 1 duża marchew 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 1/2 papryczki chili (dałam zieloną) 250 g filetu z piersi kurczaka 200 g mleczka kokosowego
zadanie-gotowanieWakacje to czas spotkań rodzinnych. Każdą wolną chwilę staram się także spędzić ze znajomymi. Polacy słyną z tego, że większość takowych spotkań odbywa się przy syto
Pobite gary Barbarymnie, pewnie jak dla każdej mamy dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, wrzesień zwiastuje rozpoczęcie gonitwy, konieczność zrywania się na równe nogi o świcie, żeby zdążyć dobudzić dzieci, dać śniadanie i odprawić do szkoły i przedszkola. Ale zamiast koncentrować się na mniej przyjemnych obowiązkach i niedogodnościach jesieni, lepiej czerpać z jej obfitości pełnymi garściami. A jest z czego! Grzyby
Smakowity Blog Kulinarnyprzepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :)) Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami Składniki na około 4 porcje
Mała Cukierenkazdjęciu formy dekorujemy ciasto wedle uznania całymi ciasteczkami oreo. Można obsypać górę lub boki ciasta pokruszonymi ciasteczkami. Koniec rozmowy na czacie Artykuł Ciasto Oreo pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneugotowanie i pokrojone w ćwiartki jajko oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Żurek podajemy zawsze gorący. Zimny traci swój świetny smak. Artykuł Żurek w chlebie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne