Wspaniałe i zdrowe śniadanie. Można jeść ją łyżką z miseczki, posmarować nią tosty czy świeże poranne bułeczki. Makrela sama w sobie jest bardzo smaczna i zdrowo tłuściutka, ale po dodaniu do niej kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo
Zasmakuj Kuchnidzieciństwa lubiłam jajka ha ha ha :) proszę źle tego nie skojarzyć:)...Pasta była i pozostała ze mną aż do dziś,ja ją po prostu uwielbiam od małego.Pyszne śniadanie - tylko z pastą jajeczną:). 2 jajka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2 ząbki roztartego czosnku 1 mała cebula sól pieprz do posypania czerwona słodka papryka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZdrowe śniadania?? Podpisuję się pod tym obiema rękami! Naturalny jogurt, troszkę sezonowych owoców i płatki Graham Nuts domowej roboty. Palce lizać! Składniki: (na 2 porcje) 1/2 porcji Graham Nuts z tego przepisu 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szkl świeżych owoców, np. truskawki, kiwi, maliny, borówki itp. Przygotowanie: Graham Nuts
Nastoletnie Wypiekaniegłębokim oleju. Sajgonki są dobre, gdy mają złoty kolor i są lekko zarumienione. Gotowe sajgonki najlepiej podawać z sosem słodko-kwaśnym. Artykuł Sajgonki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczasie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec około 45 minut. Ja dla słodyczy zrobiłam dodatkowo lukier śmietankowy, przepis znajdziecie TUTAJ ☺ Dzieciaki z pewnością polubią takie drugie śniadanie
Ania i Marcin gotująkostkę. Podobnie cebulę, ogórki i oczywiście papryki. Oliwki w plasterki. Do sałatki dodajemy wystudzony i odsączony makaron. Na koniec wykładamy majonez i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatka na śniadanie czy też kolację gotowa. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyścieżki, wejść w ten szkolny rytm. Zapełniać dzieciakom śniadaniówkę czymś smacznym, zdrowym i ciekawym, a to nie lada wyzwanie. A właśnie! Może poświęcimy kiedyś nieco uwagi temu tematowi? Drugie śniadanie ucznia? Składniki: 1 cukinia 1 duża marchew 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 1/2 papryczki chili (dałam zieloną) 250 g filetu z piersi kurczaka 200 g mleczka kokosowego
zadanie-gotowanieWakacje to czas spotkań rodzinnych. Każdą wolną chwilę staram się także spędzić ze znajomymi. Polacy słyną z tego, że większość takowych spotkań odbywa się przy syto
Pobite gary Barbarymnie, pewnie jak dla każdej mamy dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, wrzesień zwiastuje rozpoczęcie gonitwy, konieczność zrywania się na równe nogi o świcie, żeby zdążyć dobudzić dzieci, dać śniadanie i odprawić do szkoły i przedszkola. Ale zamiast koncentrować się na mniej przyjemnych obowiązkach i niedogodnościach jesieni, lepiej czerpać z jej obfitości pełnymi garściami. A jest z czego! Grzyby
Smakowity Blog Kulinarnyprzepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :)) Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami Składniki na około 4 porcje
Mała Cukierenkazdjęciu formy dekorujemy ciasto wedle uznania całymi ciasteczkami oreo. Można obsypać górę lub boki ciasta pokruszonymi ciasteczkami. Koniec rozmowy na czacie Artykuł Ciasto Oreo pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneugotowanie i pokrojone w ćwiartki jajko oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Żurek podajemy zawsze gorący. Zimny traci swój świetny smak. Artykuł Żurek w chlebie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneMyślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:). 6 jajek L 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki chrzanu 50g sera typu cheddar sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz
Szefowa kuchniOkazało się jednak, że muffinki są deserowe i słodkie, a ciasto jest zdecydowanie wytrawne i słone. Zatem - uzupełniamy się! Jestem przekonany, że oba przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego
zadanie-gotowaniepółce piekarnika, bez termoobiegu! Wystudź chleb najlepiej na kratce. Po wyjęciu z piekarnika początkowo chleb ma twarda skórkę, ale dosołownie po kilku minutach studzenia mięknie. O 10 rano jedliśmy śniadanie i chleb był już idealnie miękki i sprężysty. Smacznego! Artykuł Wegański chleb tostowy na zakwasie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf