śniadanie - 17689 przepisów (strona:412/1180)

Pieczona owsianka z brzoskwiniami 104

cynamonem i mieszamy. Całość przekładamy do kokilek lub innych naczyń żaroodpornych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Pieczona owsianka z brzoskwiniami to pomysł na śniadanie. Można do niej dodać jogurt lub maślankę. Bardzo dobrze smakuje na zimno i może być daniem na wynos. O brzoskwiniach i ich właściwościach zdrowotnych można przeczytać w przepisie

My Chcemy Jeść
Muffiny z szynką i serem #2 148

Już kiedyś były na blogu  muffiny z szynką , ale tym razem w zdrowszej wersji z mąki pełnoziarnistej i otrąb owsianych. Idealna propozycja na ciepłe śniadanie. Składniki: 3 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki otrąb owsianych 2 jajka 1,5 szklanki maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru 1/2 szklanki oleju 150g szynki 80g parmezanu zioła

kuchnia doski
Tosty z masłem orzechowym i bananami 197

niedzielny poranek u nie na śniadanie zagościły na stole pyszne tosty z masłem orzechowym i bananami. Do nic oczywiście szklanka zimnego lub ciepłego  mleka. Było pysznie. Masło orzechowe kremowe z 94% orzechów można kupić w sklepach Lidl. Składniki: chleb tostowy banany masło orzechowe kremowe masło Przygotowanie: Każdą kromkę chleba tostowego posmarować masłem orzechowym. Na jednej ułożyć plasterki banana

Ala piecze i gotuje
CIASTECZKA GRUSZKOWE BEZGLUTENOWE 136

Pyszne, bezglutenowe, gruszkowe, pożywne...i bardzo zdrowe! Idealne deser lub śniadanie. POTRZEBUJEMY: 2 dojrzałe banany 2 miękkie gruszki 1 i 1/2  szkl. błyskawicznych płatków jaglanych 1/2 szkl. bezglutenowych płatków owsianych (można pominąć i dać więcej płatków jaglanych) 2 łyżeczki brązowego cukru (można pominąć jeśli owoce są bardzo słodkie lub jeśli wolimy) 3 jajka 1/3 szklanki zmiksowanych migdałów , orzechów

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem i oliwkami 154

warzywna, bardzo smaczna. Dodatkowego smaku dodaje jej świeża bazylia oraz aromatyczny sos miodowo-musztardowy z sokiem z cytryny, świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem i oliwą z oliwek. Na śniadanie, kolację czy przekąską w ciągu dnia idealna! Porcja energii i zdrowia, jaką w naszej rodzinie lubimy najbardziej:) A gdy jesteście na jakimkolwiek wyjeździe na urlopie zabierzcie ją ze sobą

Zasmakuj Kuchni
Konfitura bananowa z kiwi, orzechami i kardamonem 186

konfiturze połączenie bananów z kiwi, kardamonem o cytrusowo-korzennym posmaku oraz z orzechami było strzałem w dziesiątkę. Konfitura jest delikatna, owocowa, wyczuwalny jest kardamon i orzechy. Nadaje się na śniadanie na poranną bagietkę, do ciasta, jako nadzienie do babeczek lub... (tak jak robi moja Mama) wyjadania go prosto ze słoika:) Polecam Wam tą domową konfiturę z kilku względów: - wiesz

Zasmakuj Kuchni
Waniliowy pudding jaglany z malinami 170

Deser lub słodkie śniadanie, czyli waniliowy pudding jaglany z malinami. Delikatny, słodki, z kwaśną maliną i niezaprzeczalnie ślicznie wyglądający. Bogate wnętrze i piękny wygląd :) Składniki: 100 g kaszy jaglanej 500 ml mleka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (polecam   Skworcu ) 2 czubate łyżeczki trzcinowego cukru brązowego (polecam   Skworcu ) 300 g malin  około 3 łyżeczki trzcinowego

Smak mojego domu
Pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek 109

Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie

Milion Smaków
Trid -Maroko 153

Trid jest  odpowiednikiem tak jak by naszych naleśników w Maroko i je się go na śniadanie z dżemem czy powidłami powidłami ale jest również dodatkiem zamiast np. ziemniaków do głównych potraw jak np.R'fissa i wiele innych . Nie ma przy tym dużo pracy ale dla początkujących osób takich jak ja jest to wyzwanie, bo dopiero zaczynam poznawać kuchnię

Viola cooks with passion
BIESZCZADY 210

taka radość, takie zadowolenie, że mogę wszystko i do tego to powietrze, rześkie, czyste i zimne, Nie doświadczy tego w Warszawie. Po wschodzie słońca zeszliśmy na dół na śniadanie do  gościńca o wdzięcznej nazwie " W starym siole" .  Do wyboru była jajecznica, tosty, wędliny i sery. Do tego kawa, herbata. Granica cenowa razem to max 20 zł. Miejsce

pieprzny smaczek
Chlebek bananowy 125

skradła. Ma charakterystyczny smak, nieco wyczuwalny w ciastach (również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka mąki jaglanej* szczypta cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Banany rozgniatamy, dodajemy

Chocolate Muffin Blog
Kolorowe gofry! – przepis na gofry w 3 kolorach 158

Hej hej, witajcie w naszej polowej kuchni! Machamy do Was z zielonych ostępów i zapraszamy na pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego

Wiszniówka
Bułeczki z dynią i borówkami. 159

Plenus . Jako nadzienie w bułeczkach użyłam borówek, ale możecie dodać nap: jagody lub ser, co lubicie i macie akurat pod ręką:) W sam raz do kawki a także na śniadanie. Zapraszam do wypróbowania:)     Składniki:   około 4 szklanek mąki typ 550 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki roztopionego  Oleju kokosowego Plenus

Sama słodycz i szczypta chili
Budyń jaglany z bananami i wanilią. 171

dość że dostarczy wielu cennych składników mineralnych to jeszcze będzie dużo zdrowsza niż wszystkie budynie z proszku. Jednym słowem wystarczy poświęcić kilka chwil w kuchni by przyrządzić dziecku zdrowe śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 50 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 5 ml ekstraktu waniliowego 2 dojrzałe banany 50 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Jogurtowe muffinki z jagodami 173

Temperatura - 180ºC Czas - 20-30 minut Przepis jest naprawdę niewymagający, wystarczy połączyć kilka składników i przelać ciasto do papilotek. Szybkie, proste i smaczne, muffinki świetnie nadają się na drugie śniadanie czy pyszny podwieczorek. Wiem, że nie są one najpiękniejsze, ale smakują baaardzo dobrze, zaufajcie mi. Polecam! :) Przepis bierze udział w akcji "Gotujemy niefotogeniczne potrawy" na grupie Blogerzy od kuchni

Cooking Monster