Deser lub słodkie śniadanie, czyli waniliowy pudding jaglany z malinami. Delikatny, słodki, z kwaśną maliną i niezaprzeczalnie ślicznie wyglądający. Bogate wnętrze i piękny wygląd :) Składniki: 100 g kaszy jaglanej 500 ml mleka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (polecam Skworcu ) 2 czubate łyżeczki trzcinowego cukru brązowego (polecam Skworcu ) 300 g malin około 3 łyżeczki trzcinowego
Smak mojego domuBłyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie
Milion SmakówTrid jest odpowiednikiem tak jak by naszych naleśników w Maroko i je się go na śniadanie z dżemem czy powidłami powidłami ale jest również dodatkiem zamiast np. ziemniaków do głównych potraw jak np.R'fissa i wiele innych . Nie ma przy tym dużo pracy ale dla początkujących osób takich jak ja jest to wyzwanie, bo dopiero zaczynam poznawać kuchnię
Viola cooks with passiontaka radość, takie zadowolenie, że mogę wszystko i do tego to powietrze, rześkie, czyste i zimne, Nie doświadczy tego w Warszawie. Po wschodzie słońca zeszliśmy na dół na śniadanie do gościńca o wdzięcznej nazwie " W starym siole" . Do wyboru była jajecznica, tosty, wędliny i sery. Do tego kawa, herbata. Granica cenowa razem to max 20 zł. Miejsce
pieprzny smaczekskradła. Ma charakterystyczny smak, nieco wyczuwalny w ciastach (również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka mąki jaglanej* szczypta cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Banany rozgniatamy, dodajemy
Chocolate Muffin BlogHej hej, witajcie w naszej polowej kuchni! Machamy do Was z zielonych ostępów i zapraszamy na pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego
WiszniówkaPlenus . Jako nadzienie w bułeczkach użyłam borówek, ale możecie dodać nap: jagody lub ser, co lubicie i macie akurat pod ręką:) W sam raz do kawki a także na śniadanie. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: około 4 szklanek mąki typ 550 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki roztopionego Oleju kokosowego Plenus
Sama słodycz i szczypta chilidość że dostarczy wielu cennych składników mineralnych to jeszcze będzie dużo zdrowsza niż wszystkie budynie z proszku. Jednym słowem wystarczy poświęcić kilka chwil w kuchni by przyrządzić dziecku zdrowe śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 50 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 5 ml ekstraktu waniliowego 2 dojrzałe banany 50 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie
vaniliowoczekoladowaTemperatura - 180ºC Czas - 20-30 minut Przepis jest naprawdę niewymagający, wystarczy połączyć kilka składników i przelać ciasto do papilotek. Szybkie, proste i smaczne, muffinki świetnie nadają się na drugie śniadanie czy pyszny podwieczorek. Wiem, że nie są one najpiękniejsze, ale smakują baaardzo dobrze, zaufajcie mi. Polecam! :) Przepis bierze udział w akcji "Gotujemy niefotogeniczne potrawy" na grupie Blogerzy od kuchni
Cooking MonsterJuż 21 sierpnia Art &Food Bazar wraz z klubem Samo Ż zapraszają na plenerowe śniadanie w niezwykłym otoczeniu fabryki na Dolnych Młynów 10. Przyjdźcie – będzie pysznie i pięknie! Artykuł 21 SIERPNIA – ART & FOOD BAZAR NA DOLNYCH MŁYNÓW – KRAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEamarantusa. Świetnie rozrabia się ją z wodą, a z jej pomocą możemy wyczarować bardzo smaczne paciaje lub zagęścić sosy i zupy. Amarantus ekspandowany (popping) natomiast świetnie sprawdzi się na śniadanie w towarzystwie roślinnego mleka lub jako dodatek do deserów. Podsumowanie Amarantus , jak widać po wpisie, jest niesłychanie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu, dlatego też w najbliższym czasie pojawi
BlendmanCzasami moje śniadania to proste posiłki, których przygotowanie zajmuje kilka minut. Czasem są to wymyślne i trudne potrwawy a innym razem takie które mają w sumie masę przeróżnych składników, które po złączeniu w jedną potrawę okazują się najlepszym połączeniem. Tym razem tak było. Banan, mango, arbuz i jagody. Brzmi jak sałatka owocowa a jest to przepyszny krem z dodatkiem
Mango Papajapiekarniku do całkowitego wystudzenia. Drewniana łyżeczka wystrugana przez Pana Grzegorza z Graciarni będzie nie tylko piękną ozdobą słoiczków, ale sprawdzi się także przy serwowaniu dżemu na rodzinnym śniadaniu
Kuchnia w czekoladziePogoda nas nie rozpieszcza. Powiem szczerze, że dla mnie takie lato to nie lato. Syn na obozie sportowym nad morzem,był na plaży tylko raz. Zawsze rano biegali przed śniadaniem codziennie,teraz rozbiegówka jest w namiocie, super, dobrze, że pojechali nad Bałtyk :( Tak więc dzisiaj zamiast letniego lekkiego dania będzie mięso. Jeżeli będziecie mieli ochotę
Polska Zupaponad 150 przepisów na rozmaite dania z tymi pysznymi owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory (dżemy, kompoty, marmolady z nietypowymi dodatkami) oraz dział
Smakołyki Asi