Marmolada z rabarbaru z nutą cynamonu

Marmolada z rabarbaru z nutą cynamonu

Marmolada z rabarbaru z nutą cynamonu

Przepis na : śniadanie

 Sezon rabarbaru trzeba wykorzystać w pełni. Dlatego też, dziś polecam marmoladę, która przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią słodko-kwaśne smaki :) Zapraszam! Marmolada z rabarbaru z nutą cynamonu Składniki: 0,5 kg łodygi rabarbaru łyżka soku z cytryny 4 łyżki cukru (w miarę upodobań można zwiększać lub zmniejszać) łyżka cynamonu Przygotowanie: Rabarbar oczyścić, odkroić końce. Całość pokroić na 2cm kawałki. Wrzucić do garnka, posypać cukrem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas miesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tagebuch po polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.