Pudding z chia to stanowczo jeden z najszybszych i najzdrowszych deserów jakie znam. Wspaniale nadaje się również na słodkie śniadanie :-) Warto wiedzieć, że chia czyli szałwia hiszpańska jest skarbnicą błonnika, wapnia, żelaza, potasu, magnezu, kwasów omega - 3 i antyoksydantów. Wegański, bezglutenowy, zdrowy, pyszny i do tego banalnie prosty do przygotowania deser. Cóż można chcieć więcej :-) Kto jeszcze nie spróbował
maniapieczeniaspotkanie ze znajomymi. Zrobienie jej zajmuje bardzo mało czasu, a jej zalety to lekkość, świeżość i niska kaloryczność (!). Ponadto można ją podać do każdego grillowego mięsa lub zjeść na śniadanie czy kolację jako dodatek do kanapek. Jednym słowem sałatka idealna na każdą okazję :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkazależy od Was. Dodajcie takie owoce jakie lubicie. Całość wystarczy okrasić ulubionymi nasionami, pestkami słonecznika, dyni, jagodami goji.... czym tylko chcecie. Przy takiej okazji zjadamy zdrowe, pożywne śniadanie, które ma jednocześnie zbawienny wpływ na nasz wygląd, piękną skórę, ładne paznokcie i zdrowe włosy, ponieważ k ażdy składnik tej surówki to bogactwo witamin i mikroelementów. Przygotowanie
Kuchnia u KrysiBardzo szybka i lekka w smaku pasta idealnie nadająca się do kromki chleba jak i jako samodzielne danie śniadaniowe. Takie pasty na letnie dni są idealnym uzupełnieniem śniadania. Pasta z jajek i ogórka zielonego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePoranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij śniadania! \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili garść świeżej kolendry
Fiolka w kuchniDziś pyszna propozycja śniadania. Puszysty omlet z serkiem waniliowym i brzoskwiniami. Polecam! :) Puszysty omlet z serkiem waniliowym Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżeczka oleju kokosowego 150 g serka waniliowego 1 brzoskwinia cynamon Sposób wykonania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
Smaki Nataliizdrowo, bo wiem co jem”. Organizuje też warsztaty kulinarne w przedszkolach i szkołach. Gościła w programach telewizyjnych, takich jak: "Dzień dobry TVN", "Stylowy Magazyn", czy "Pytanie na Śniadanie". Na co dzień zajmuje się układaniem indywidualnych planów dietetycznych dla dzieci i dorosłych. Napisała wiele książek i poradników dotyczących żywienia. Wracając do książki... Składa się
Di gotujeSkładniki: 250 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki ( 30% lub 36% ) 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 5
Atlas Smakówkalarepy i jabłka, surówka jest bardzo smaczna i zdrowa. Możemy ją podać do obiadu, wędliny lub zjeść samą. Nadaje się również do zabrania do pracy jako lekkie drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki z kalarepą będziemy potrzebować: 500 g jabłek winnych 500 g kalarepy 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżki usiekanego koperku 2 łyżki soku
Uwaga Babcia Gotujecukinią i twarogiem, przepis jest bardzo prosty a tak przygotowane kotlety możemy podać same jako przekąskę między posiłkami, podać jako lekką kolację lub wziąć do pracy na drugie śniadanie. Do przygotowania kotletów z cukinią będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 12 kotletów 1 cukinia (około 300 g) 100 g twarogu (chudego, półtłustego lub tłustego) 60 g szynki
Uwaga Babcia Gotujepodać Gabi zupę, to absolutnie zawsze słyszę charakterystyczne „Jużżżż? Moja Gabi (rocznik’29) przyzwyczajona jest, a raczej była, że obiad zaczynało się gotować się tuż po skończeniu śniadania. Obecnie, nie dość, że przeszła na wegańskie obiady i ciasta, to jeszcze musi przeboleć, że zajmuje mi to niewiele czasu, co początkowo było traktowane mówiąc wprost, że gotuję
greenscarfDziś na śniadanie zajadaliśmy pyszny, miękki i pulchny chlebek z mąki chlebowej. Idealne do jajecznicy czy kanapki z wędliną :) Z powodzeniem z takiego ciasta można też upiec bułeczki. Do upieczenia chlebka użyłam formy do pieczenia od firmy Papilart . Składniki: * około 350 g mąki chlebowej brązowej * około
Zrób to smacznienajlepsze placuszki jakie jadłam w tym roku. Słodkie, puszyste z dodatkiem śliwek duszonych w miodzie z cynamonem. Zjedliśmy je na kolację, ale wiem, że nie raz takim śniadaniem rozpocznę weekend :) 200 g puree z dyni* 1,5 szklanki mąki owsianej bg 2 jajka 3 łyżeczki organicznego cukru kokosowego 2 płaskie lyżeczki proszku do pieczenia spora szczypta cynamonu
Mienta blogkorzystać z świeżych warzyw. Pomysłów, przepisów i możliwości jest bardzo dużo. Jednym z nich podzielę się z wami, a mianowicie na pyszne roladki z zielonego ogórka. Będą idealne na śniadanie, kolację oraz jako przystawka dla gości. Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy 150 g serka śmietankowego 0% tłuszczu Emilki Mlekoma 1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Ala piecze i gotujedomu i ogrodzie Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru autorka: Beata12 | blog: W królestwie smaków Beaty Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole | blog: Kulki w rosole Truskawki
Weekendy w domu i ogrodzie