Płatki jaglane z karmelizowanym rabarbarem, płatkami migdałów, miodem i jogurtem naturalnym

Płatki jaglane z karmelizowanym rabarbarem, płatkami migdałów, miodem i jogurtem naturalnym

Płatki jaglane z karmelizowanym rabarbarem, płatkami migdałów, miodem i jogurtem naturalnym

Pyszny pomysł na smaczne i szybkie śniadanie z użyciem sezonowego warzywa jakim jest rabarbar. Danie jest lekkie, idealne na rozpoczęcie dnia. Składniki (na 1 porcję): Karmelizowany rabarbar: 1 łodyga rabarbaru 1 łyżka miodu 1 łyżka masła Dodatki: 3 łyżki płatków jaglanych 100 gram jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 2 łyżki prażonych płatków migdałów Na patelni rozpuszczam masło. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki i duszę na maśle. Dodaję miód i karmelizuję warzywo przez 3-4 minuty, aż stanie się miękkie. K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.