lata z bezglutenowymi biszkoptami (użyłam Savoiardi Nutrifree) , cudownym musem śliwkowym i gęstym jogurtem. Deser , który można dowolnie modyfikować i np. zamiast biszkoptów użyć płatków owsianych i mamy pyszne, odżywcze śniadanie ;-) Warto spróbować póki jeszcze na straganach są śliwki. Polecam. SKŁADNIKI (na 2 porcje) ok. 400 g śliwek 300 g jogurtu greckiego 3-4 biszkopty bezglutenowe, lub dowolne ciastka
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe racuchy z jabłkami - obłędnie dobre, delikatne, idealne! Smażone bez tłuszczu z dodatkiem jabłka i płatków owsianych sprawia, że to propozycja na zdrowe i przepyszne śniadanie lub podwieczorek. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Zapewniam, że zakochacie się w nich od pierwszego kęsa! SKŁADNIKI na 2 porcje: 50 g mąki kukurydzianej drobnej
Kuchnia bezglutenowaCzas na chrupiące i pełne energii śniadanie! Zapraszam! Składniki na 2 porcje. Składniki: 4 grube kromki chałki (może być wczorajsza) 20 g płatków corn flakes marki Lubella (pełnoziarniste) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przepis: Płatki kruszymy, tak aby można było użyć ich jako posypki. Kromkę chałki maczamy z obu stron
Emcia Pichciczęści mięsa, niewykorzystywanych do innych potraw i na stole pełniła rolę przystawki, albo zagryzki – jak kto woli. Jeśli goście nie zjedli wszystkiego jadło się ją z chlebem również na śniadanie lub kolację. Studzianinę przygotowuje się z mięsa gotowanego z kością w wywarze z niewielkim dodatkiem ziół i warzyw. Po ugotowaniu mięso oddziela się od kości, rozdrabnia i w szerokim
Trzeci talerzprzepis na fantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację ( jeśli lubimy grzeszyć na słodko wieczorem! ). Gwarantuję, że jak spróbujecie jednego – zaraz sięgniecie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek
Ostra na SłodkoNajważniejsze jest jak zaczniecie dzień! FRITTATA Z GRZYBAMI I CEBULĄ... Artykuł Frittata z grzybami i cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOmlety biszkoptowe robiłam już wiele razy, ale do tych najlepszych doszłam dopiero niedawno metodą prób i błędów. Są banalnie proste w wykonaniu i mogą być szybkim sposobem na słodkie śniadanie, deser czy podwieczorek. Omlet możesz podać z dowolnym nadzieniem: bitą śmietaną, owocami, nutellą, dżemem, jogurtem, serkiem... Co dusza zapragnie. Od tego, co włożę do omletu, uzależniam ilość cukru - przy
Anioszek w kuchniświadomość tego, że regularne spożywanie posiłków jest ważne, rosła! 85% uczniów spożywa niezdrowe przekąski. Czyli wszystko to, co dziecko dorwie za kieszonkowe w sklepiku, co dostanie w ramach śniadania z domu, a co jest często nafaszerowane cukrem albo solą, spulchniaczami i inną chemią. Bo przecież lepiej żeby zjadło 7daysa niż nie zjadło nic... lepiej żeby wypiło Playa niż
bistro mamaKolejna propozycja wspólnego wypiekania na śniadanie to duńskie bułeczki maślane tebrikes..Pyszne bułeczki ..najsmaczniejsze w dniu pieczenia. Rozczyn: 20 g drożdży 400 g letniego mleka 300 g mąki pszennej ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 100 g bardzo miękkiego masła do posmarowania starty
Moje domowe kucharzenieziemniaki kilka razy przewrócić. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę jeszcze pieczemy przez 15-20 minut. Ziemniaki muszą się zarumienić. Artykuł Pieczone ziemniaki z czosnkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWakacje dawno się skończyły i z lekkim poślizgiem na FB wróciło " Wypiekanie na śniadanie ". Na powitanie mieliśmy dwie propozycje do wyboru : 1. TEBIRKES duńskie bułeczki 2. Małdrzyki krakowskie Jako, że lubię drożdżowe wypieki padło na bułeczki. Zrobiłam w trzech wersjach : 1. z makiem 2. z żółtym serem 3. z żółtym serem i prażoną cebulką Muszę przyznać
Ewa w kuchniSzybka i bardzo zdrowa sałatka z brokułem i fetą doskonale zda egzamin jako pożywny posiłek na lunch, albo jako dodatek do "przysłowiowej" kanapki na śniadanie. Sałatkę przygotujemy w kilka chwil i z całą pewnością nam posmakuje... ale zamiast się tutaj rozpisywać, poniżej znajdziecie przepis... sprawdźcie i napiszcie w komentarzach czy Wam smakowało :) Sałatka z brokułem i fetą - składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo prosty przepis na kolorową i zdrową sałatkę z zielonego groszku. Nie wymaga ona zbyt dużo czasu, a ma bardzo interesujący smak. Jeśli chcecie wersję light
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sami zdecydujcie co dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez noc aby składniki się przegryzły. Zjadajcie na śniadanie z świeżymi bułeczkami. Smacznego poranka
Szybko Tanio SmacznieDziś będą bułeczki bardziej maślane z ziarnami słonecznika. Pierwszy raz je robię i piekę razem z innymi , zobaczymy co z tego mi wyjdzie. "Wypiekanie na śniadanie" Rozczyn: 20 g drożdży 400 ml letniego mleka 300 g mąki pszennej TYP 500 Ciasto: 300 g mąki pszennej TYP 500 50 g miękkiego masła 20 g cukru
Różowa kuchnia