Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 327Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo
Mała Cukierenka
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 231muffinach. No i nie myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu z lodówki lub po podgrzaniu w mikrofali. Fantastyczne na pierwsze śniadanie, przekąskę między posiłkami albo pyszny podwieczorek. Nie ma w nich masła i cukru, za to są płatki owsiane i miód. Jest pysznie! :) Muffinki: 5-6 mniejszych lub 4 duże
Cooking Monster
CHLEB Z BRĄZOWEJ MĄKI CHLEBOWEJ 192Dziś na śniadanie zajadaliśmy pyszny, miękki i pulchny chlebek z mąki chlebowej. Idealne do jajecznicy czy kanapki z wędliną :) Z powodzeniem z takiego ciasta można też upiec bułeczki. Do upieczenia chlebka użyłam formy do pieczenia od firmy Papilart . Składniki: * około 350 g mąki chlebowej brązowej * około
Zrób to smacznie
Owsianka czeko- śliwka! 150Ostatnio moje śniadania to najczęściej kombinacje wszystkich owsianek, jaglanek czy komosanek z przeróżnymi dodatkami. Pamiętacie przepis na czeko- śliwkę, który dwa lata temu zawojował cały Internet? Smażone długo śliwki z dodatkiem gorzkiej czekolady lub kakao, bez cukru i innych dodatków. Idealny fit krem czekoladowy, na kanapki, jako nadzienie naleśników lub jako dodatek do... owsianki! Polecam wypróbować przepis, szczególnie
Mango Papaja
Kokosowy pudding z chia i mango 309Pudding z chia to stanowczo jeden z najszybszych i najzdrowszych deserów jakie znam. Wspaniale nadaje się również na słodkie śniadanie :-) Warto wiedzieć, że chia czyli szałwia hiszpańska jest skarbnicą błonnika, wapnia, żelaza, potasu, magnezu, kwasów omega - 3 i antyoksydantów. Wegański, bezglutenowy, zdrowy, pyszny i do tego banalnie prosty do przygotowania deser. Cóż można chcieć więcej :-) Kto jeszcze nie spróbował
maniapieczenia
Sałatka grillowa 192spotkanie ze znajomymi. Zrobienie jej zajmuje bardzo mało czasu, a jej zalety to lekkość, świeżość i niska kaloryczność (!). Ponadto można ją podać do każdego grillowego mięsa lub zjeść na śniadanie czy kolację jako dodatek do kanapek. Jednym słowem sałatka idealna na każdą okazję :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinka
Surówka piękności 204zależy od Was. Dodajcie takie owoce jakie lubicie. Całość wystarczy okrasić ulubionymi nasionami, pestkami słonecznika, dyni, jagodami goji.... czym tylko chcecie. Przy takiej okazji zjadamy zdrowe, pożywne śniadanie, które ma jednocześnie zbawienny wpływ na nasz wygląd, piękną skórę, ładne paznokcie i zdrowe włosy, ponieważ k ażdy składnik tej surówki to bogactwo witamin i mikroelementów. Przygotowanie
Kuchnia u Krysi
Pasta z jajek i ogórka zielonego 198Bardzo szybka i lekka w smaku pasta idealnie nadająca się do kromki chleba jak i jako samodzielne danie śniadaniowe. Takie pasty na letnie dni są idealnym uzupełnieniem śniadania. Pasta z jajek i ogórka zielonego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Burgery meksykańskie 241Poranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij śniadania! \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili garść świeżej kolendry
Fiolka w kuchni
Puszysty omlet z serkiem waniliowym 240Dziś pyszna propozycja śniadania. Puszysty omlet z serkiem waniliowym i brzoskwiniami. Polecam! :) Puszysty omlet z serkiem waniliowym Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżeczka oleju kokosowego 150 g serka waniliowego 1 brzoskwinia cynamon Sposób wykonania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
Smaki Natalii
Zniszcz te kilogramy - recenzja książki Magdaleny Makarowskiej 196zdrowo, bo wiem co jem”. Organizuje też warsztaty kulinarne w przedszkolach i szkołach. Gościła w programach telewizyjnych, takich jak: "Dzień dobry TVN", "Stylowy Magazyn", czy "Pytanie na Śniadanie". Na co dzień zajmuje się układaniem indywidualnych planów dietetycznych dla dzieci i dorosłych. Napisała wiele książek i poradników dotyczących żywienia. Wracając do książki... Składa się
Di gotuje
Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami 188Składniki: 250 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki ( 30% lub 36% ) 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 5
Atlas Smaków
Surówka z Kalarepy i Jabłka | Pyszna i Zdrowa 227kalarepy i jabłka, surówka jest bardzo smaczna i zdrowa. Możemy ją podać do obiadu, wędliny lub zjeść samą. Nadaje się również do zabrania do pracy jako lekkie drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki z kalarepą będziemy potrzebować: 500 g jabłek winnych 500 g kalarepy 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżki usiekanego koperku 2 łyżki soku
Uwaga Babcia Gotuje
Kotlety z Cukinią i Twarogiem 259cukinią i twarogiem, przepis jest bardzo prosty a tak przygotowane kotlety możemy podać same jako przekąskę między posiłkami, podać jako lekką kolację lub wziąć do pracy na drugie śniadanie. Do przygotowania kotletów z cukinią będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 12 kotletów 1 cukinia (około 300 g) 100 g twarogu (chudego, półtłustego lub tłustego) 60 g szynki
Uwaga Babcia Gotuje
Kremowa zupa kukurydziana z pomidorami i kaszą 166podać Gabi zupę, to absolutnie zawsze słyszę charakterystyczne „Jużżżż? Moja Gabi (rocznik’29) przyzwyczajona jest, a raczej była, że obiad zaczynało się gotować się tuż po skończeniu śniadania. Obecnie, nie dość, że przeszła na wegańskie obiady i ciasta, to jeszcze musi przeboleć, że zajmuje mi to niewiele czasu, co początkowo było traktowane mówiąc wprost, że gotuję
greenscarf