Dziś polecam Wam przepis na domowy ser jogurtowy . Pyszny, kremowy i bardzo łatwy w przygotowaniu. Nasz idealnie sprawdził się na śniadanie z dodatkiem szczypiorku i ulubionych przypraw. Moje dzieci zajadały się nim tak bardzo, że aż miały białe uśmiechy na buźkach Dziś dzielę się z Wami jednym z najszybszych i najprostszych przepisów na domowy ser. Jednak dzięki uprzejmości Serowar.pl
Słodkie okruszkiZdrowa, ale słodka przekąska. Owsiane ciasteczka z dodatkiem kakao, doskonałe jako dodatek do śniadania lub przekąska w ciągu dnia. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 1 blacha. Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej, 2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka kakao, 2 jajka, 100 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki posiekanych orzechów, 1 szklanka nasion słonecznika
Fit&Fast Kitchenkonfitur, marmolad, galaretek czy powideł. W tym roku postanowiłam zrobić trochę słoików powideł i dżemów, które zazwyczaj wykorzystuję do ciast i deserów. Ja i mój R nie jemy słodkich śniadań ani obiadów, także nie potrzebuję dużej ilości słodkich przetworów. Pisałam ostatnio, że kupiłam śliwki, z części zrobiłam powidła, resztę odłożyłam, bo chciałam przygotować dżem z wytrawnym czerwonym winem. Dżem
Zakątek rozkoszy kulinarnychZwykły koktajl malinowy wzbogaciłam dodając do niego zmielone płatki migdałowe, jest bardzo smaczny i sycący, doskonale nadaje się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 500 ml. zsiadłego mleka 300 gram malin 3 łyżki płatków migdałowych 2 łyżeczki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Do miski lub kielicha miksującego wlewamy zsiadłe mleko, dodajemy maliny, płatki migdałów i cukier trzcinowy mielimy w młynku
Bajeczna Kuchniaporto, zagotuj całość i zmniejsz ogień. Duś śliwki przez 15 minut, aż zmiękną. Przed wyłożeniem na podpieczony blat odcedź je na sitku. Syrop można zużyć jako polewę do słodkich śniadań lub do herbaty :). W misce umieść płatki owsiane, migdały, cukier i szczyptę soli i wymieszaj. Wlej olej, dokładnie wymieszaj i wyłóż równomiernie na śliwki. Włóż do piekarnika i piecz
karmelowyDziś koktajl w sam raz na początek jesieni. Trochę quinoy, trochę mleka kokosowego, śliwki, brzoskwinia, czyli wszystko co mam pod ręką o tej porze roku :) Na drugie śniadanie, albo podwieczorek, rewelacja! Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy pół brzoskwini 3 śliwki węgierki 50 ml mleka kokosowego 150 ml wody mielony cynamon Wykonanie: Z brzoskwini i śliwek usuwamy pestki
Quinoa Raz!macie, że jecie coś przez jakiś czas aż do znudzenia? :D Ja tak miałam jakiś czas temu w przypadku omleta. Niemalże codziennie przez dłuższy okres jadłam go na śniadanie czy kolacje. Tworzyłam przeróżne wariacje smakowe. Jednak w końcu zaprzestałam go przygotowywać i tak jakoś zapomniałam o nim na dość długo. Teraz wraca! Oto przed Wami kokosowy omlet zrobiony wyłącznie
Zdrowie na języku :PNajszybsze i najprostsze z możliwych ciasteczek. Są zwarte, miękkie, lekko wilgotne. Idealne do porannej kawy. Zrobisz je w mniej niż 5 minut. Wsadzisz do piekarnika
CzarnawisienkaOd dawna poszukiwałam przepisu na dobre, zdrowe, pełnoziarniste gofry. Z większosci wychodziła ciapka, nadawały się do kosza. Próbowałam wiele razy, zmieniałam proporcje, składniki..
Czarnawisienkauszy i właściwie nie kupuje chleba od tego czasu. Własne chleby czy to na drożdżach czy na zakwasie to pyszny początek dnia czy do kanapek, czy na drugie śniadanie. Najważniejsze że wiem co wkładam do chleba i co potem jem. Nie ma nic trudnego w upieczeniu własnego bochenka, polecam na początek chleby łatwiejsze w wykonaniu np. dzisiejszy bochen który
Moje Małe Czarowaniepodobno znowu deszcz :(. Jesień, nic tylko ciepła kawusia i jakie dobre ciacho. No ciacha dziś u mnie nie ma, ale dobrą sałatkę mam :-). Tak na smaka, na szybko, na śniadanie. Pieczarki marynowane, jajka, marynowana papryka, groszek, kukurydza, tuńczyk i cebulka dymka razem zieloną częścią. No dla mnie rewelacja, bo takie sałatki lubię, no prawie wszystkie lubię he he :-). Udanego
kruche babeczkiJakiś czas temu przeczytam “ Dietę paleo po polsk u”. Bardzo podobają mi się sposoby na zdrowsze zamienniki w ulubionych potrawach, które jemy na co dzień. Ponieważ często jem na śniadanie grzanki z serem i pesto, to tym razem zamiast chleba będzie dynia piżmowa. Dynia jest prosto z mojej działki. Wprawdzie nieco namieszałam z nasionami w tym roku, bo miałam
Ugotowane pozamiatanepiękne zdjęcia na blogu Majeczki. Swoją wersję postanowiłam wzbogacić o orzechy, które uwielbiam. Tak przygotowaną nutellę możemy wykorzystać do ciast i naleśników, ale możemy też zjeść z nią pyszne śniadanie. Uważajcie tylko, by jej nie przypalić w trakcie przygotowania. A o to nietrudno, zwłaszcza jak dosypiemy orzechy. Nie odchodźcie od garnka! Składniki: 1½ kg śliwek węgierek ½ tabliczki mlecznej
Kuchnia w czekoladzieZ reguły omlet to u mnie klasycznie i prosto jajka rozmieszane z płatkami, otrębami i siemieniem lnianym lądują sobie na patelni, a potem polewam jogurtem naturalnym
Cynamonowe szczęścieDziś mam dla Was wypiek, który bardziej nadaje się na śniadanie czy kolację niż deser. Jesienią częściej sięgamy po drożdżowe, które w połączeniu z kakao czy szklanką mleka jest idealne na osłodę pochmurnych dni. Tym razem dla odmiany wieniec upiekłam z trzema nadzieniami: powidłami, nutellą i masłem orzechowym. To właśnie ono nadało charakterystycznego smaku. To ciasto upiekłam
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia