wypieki z owocami tak mnie/nas zachwycały, to zrobię sobie podobną owsiankę. Tym bardziej, że została mi ostatnia garść orzechów (już są nowe, cudownie!!!) - za mało do ciasta, a na śniadania akurat w sam raz. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana na śniadanie towarzyszyła mi na tyle długo, że zapragnęłam zmian - napatoczył się owies;) Mąki owsianej używam już od jakiegoś czasu, mleko odkryłam niedawno (i bardzo mi jego smak pasuje), a ostatnio zakupiłam również kaszkę owsianą, którą dorzucam do miksowanych owoców na zmianę z otrębami i siemieniem lnianym. Taki mam teraz owsiany czas;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną długo, bardzo długo jadłam tylko na słodko - jako śniadanie bądź deser. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną jadałam ostatnio rzadko i tylko na śniadanie, taki mam czas. Najczęściej z bakaliami, jabłkiem, śliwkami suszonymi, czyli powielam na wszystkie strony już znane Wam przepisy. Dzisiejsza jest z masłem orzechowym, z którym już kaszę też sobie serwowałam, ale wtedy była z dodatkiem amarantusa i bez banana. A masło orzechowe i banan to duet (prawie) idealny;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyjaglaną z curry już robiłam, kiedyś z soczewicą, a ostatnio z buraczkami. To były dania na ostro, ale na słodko to mój debiut;) Jak zwykle ostatnio gotowałam sobie na śniadanie kaszę, w międzyczasie wyciągając z szafki bakalie, które zamierzałam do niej użyć i obierając banana (niestety, do bananów to mnie chyba nic nie zniechęci;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam w planie naleśnikowe śniadanie. Dawno naleśników nie robiłam, a z mąki migdałowej nie robiłam jeszcze wcale. Co prawda mam doświadczenia z naleśnikami bezglutenowymi (np. tu albo tu i tu też i jeszcze inne) i są one bardzo dobre, ale mam też doświadczenie z placuszkami z mąki migdałowej i co prawda też wspominam je dobrze, ale nie placuszki
Zdrowa Kuchnia SowyWieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować sobie podobne, choć jak zwykle trochę przepis zmieniłam, a maliny zastąpiły truskawki. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyJako, że pogoda dopisuje - proponuję posiłki jadać na dworze :)Moje drugie śniadanie - twarożek z otrębami. Potrzebujemy:serek twarogowy śmietankowy - typu Almettewarzywa - ja dodałam cebulkę, pomidor i rzodkiewkę - drobno pokroić2 łyżki - otręby owsiane, np. SanteSerek połączyć z warzywami i otrębami. A dla tych co żyć bez słodkości nie mogą - polecam zdrowe ciasteczka owsiane z żurawiną, oczywiście od Sante Miłego dnia
kolorowotorcikowoSzparagi na śniadanie? - bardzo chętnie !Zielone szparagi lubią się z jajkiem, dlatego moja śniadaniowa propozycja to szparagi z jajkiem sadzonym.Danie smaczne i szybkie w przygotowaniu. Podane z kromką pieczywa - najlepiej pełnoziarnistego - stanowi dobrze zbilansowany posiłek.Składniki - dla 2 osób6 szt. szparagów zielonych ugotowanych4 jajkaolej rzepakowy do smażeniasólpieczywoWykonanie:Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Na środku patelni położyć 3 sztuki
kolorowotorcikowoBardzo szybka do przygotowania przekąska na świąteczne śniadanie. Dobrze sprawdzi się również na innych imprezach. Składniki: ok. 16 plastrów szynki (ich ilość zależna jest od zapotrzebowania i ilości gości) 5 jajek ugotowanych na twardo szczypiorek 2 łyżki chrzanu 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku paski papryki i rzodkiewka do przystrojenia Wykonanie: 1. Jajka obrać ze skorupek, przekroić
Pasja SmakuDziś proponuję Wam sposób zaserwowania ładnego śniadania. Któż nie chciałby zjeść tak podanej bagietki? Idealnie pasuje także na lunch do pracy czy kolację. Składniki: 1 bagietka 2 plastry wędzonego łososia 2 plastry żółtego sera garść rukoli masło majonez sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bagietkę przekroić wzdłuż, a spodnią część posmarować masłem. Na bagietce ułożyć rukolę, plastry
Pasja SmakuTosty francuskie tuż przed konsumpcją smarujemy dżemem truskawkowym. Tosty są pyszne, są idealne w smaku. A do tostów idealnie pasuje filiżanka kawy z mlekiem i mamy przed sobą przepyszne śniadanie. Polecam! The post Tosty francuskie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszna kanapka, rewelacyjna na śniadanie , ale też wtedy gdy poziom cukru opada I jesteśmy baaardzo głodni :) Polecam : Składniki1 kromka chleba wieloziarnistego1 jajkorukola1-2 plastry łososia wędzonegopieprz do smaku Wykonanie:Tostujemy chleb. Na patelni teflonowej, smażymy na niskokalorycznym oleju( wystarczy 1-2 pryski) jajko - z dwóch stron do pożadanego przez nas efektu :) - na miękko lub twardo.Na chlebie układamy rukolę
Smaki EdytyUwielbiam rodzinne śniadania. Dlaczego? Może dlatego, że mogę wtedy trochę poszaleć i przygotować coś innego niż zwykle, gdy gotuję tylko dla siebie. Gotowanie dla kilku osób jest większym wyzwaniem i sprawia mega frajdę! Ciepły posiłek zjedzony zaraz po wstaniu z łóżka to najlepszy zastrzyk energii do dalszego działania. Skoro jutro niedziela, a co za tym idzie zapewne
Sajkofanka smakuTwarożek na śniadanie, bądź deser wcale nie musi być nudny ;) Dziś serwuję Wam wersję na słodko, z intensywnie pachnącą lawendą, dodatkiem wanilii, a to wszystko oblane orzechowo-miodowo-morelowym sosem - delektujcie się smakiem! Lawendowy twarożek z miodowo-morelowym sosem Na dwie porcje: - 250g twarożku - łyżeczka suszonej lawendy - łyżka miodu - odrobina wanilii bądź esencji
Sajkofanka smaku