Gofry to fajny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na moim stole i napewno nie ostatni, ciekawe w smaku, przypadły nam do gustu Składniki:4 szklanki mąki razowej pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1 szklanka cukru1/2 szklanki mleka1/2 szklanki wody
Z Majeczką w kuchniProste i szybkie pomysłowe danie na śniadanie czy kolację, moje dzieciaki ją uwielbiają.Składniki: 4 jajka 2 szklanki makaronu np świderki 1 pętko kiełbasy np podwawelskiej 1 cebula sól, pieprz mielony Kamisolej do smażenia 1/3 szklanki mleka 3 łyżki mąki Wykonanie W osolonej wodzie gotujemy makaon, studzimy. Na patelni rozgrzewamy
Z Majeczką w kuchniTosty bardzo lubią moje dzieciaki, często robię je też i pakuję im do szkoły na drugie śniadanie. Skoro mamy wiosnę i czas nowalijek warto przemycić je także do tostów. Takie tosty można również pogrilować Składniki:op.chleba tostowegoop.przyprawy do tostów i zapiekanek Podravka2 cebule czerwone2 pomidorytyle ile tostów tyle plastrów żółtego seratyle ile tostów tyle plastrów ulubionej wędlinypęczek rzodkiewek1
Z Majeczką w kuchniŚniadania dla 4 osobowej rodziny to nie lada wyzwanie. Każdego dnia trzeba wymyślać co raz to coś nowego. A kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI
Malinowe Pocałunkiczęsciej mamy ochotę na rozgrzewające nuty i dlatego dzisiaj postanowiłyśmy znowu pokombinować. Po krótkiej przerwie zapraszamy Was na chrupiące gofry. Te cudowne wypieki są idealną propozycją zarówno na szybkie śniadanie jak i deser (także w nadchodzące święta). Tradycyjne ciasto na gofry połączyłyśmy z domową przyprawą piernikową. Jest wspaniałym zamiennikiem tej dostępnej na sklepowych półkach, a dodatkowo jest bardziej
Symfonia SmakówPełnia witamin i energii. Sok na śniadanie, bez dodatku cukru i wszystkich innych śmieci jakie znajdują się w sokach kartonowych. Jest tylko jeden warunek: MUSISZ MIEĆ SOKOWIRÓWKĘ.Dla dwóch osób- 3 jabłka- 5-6 małych marchewek- 1 średni burak- kawałek imbiru ok. 1 cm- pół łyżeczki oliwy z oliwekWszystkie warzywa i owoce myjemy, obieramy, kroimy.Wrzucamy do sokowirówki.Dolewamy pół
Pasje JolkiBardzo lubię.Z jajkiem ugotowanym na twardo i świeżym koperkiem, jest fajnym pomysłem na obiad, kolację a nawet śniadanie.Lekko kwaskowata, rozgrzewająca i sycąca.Taka nasza, bo po polsku.Wykorzystam tutaj już gotowy wywar, ugotowany wcześniej z tego przepisu http://jollowanie.blogspot.com/2014/11/wywar-miesny-na-zupe.htmlale, oczywiście jak nie masz wywaru, to po prostu wstaw z mniejszą ilością wody i po ok. godzinie
Pasje JolkiGranola to zapiekana mieszanka płatków owsianych, suszonych owoców i orzechów. Podaje się ją z mlekiem lub jogurtem na śniadanie. Jest pożywna, pyszna i bardzo aromatyczna…Składniki:400 g płatków owsianych1 szklankę orzechów włoskich1/2 szklanki płatków migdałowych1/2 szklanki suszonych moreliłyżkę suszonej żurawinykilka suszonych daktyli3 łyżki miodu2 łyżeczki cynamonu1 łyżkę masła1 łyżeczkę cukru waniliowegoPrzygotowanie:Morele, daktyle, orzechy posiekać i dokładnie
Oryginalny smakPasta kanapkowa z suszonych pomidorów i twarożku idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska. Warto spróbować Składniki:200 g twarogu5-6 suszonych pomidorów w oleju1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka oliwy z oliwekszczypta cukrusólpieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakProsty i smaczny pomysł na pożywne śniadanie. Rozpływające się żółtko na chrupiącym boczku… to idealny posiłek na początek dnia.Składniki:1 bułka1 plasterek koziego sera2 cienkie plasterki boczku1 jajkoroszponkamasłosólpieprzPrzygotowanie:Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy przekrojone na pół plasterki boczku. Rumienimy z obu stron i wyjmujemy. Na ten sam tłuszcz wbijamy jajko, uważając aby nie uszkodzić żółtka
Oryginalny smakKlasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakDomowe bułki z mąką pełnoziarnistą, nie tylko na śniadanie.Składniki:200 ml ciepłej wody (niepełna szklanka)3 łyżki mleka20 gram świeżych drożdży1 łyżeczka cukru3 szklanki mąki pszennej (lub graham)1 szklanka mąki żytniej3 łyżki oleju2 jajka1 łyżka soliewentualnie odrobina masła lub oleju na wierzchDrożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem mleka i cukru. Odstawiamy je na chwilę
prawdziwe jedzenieżadnego zakalca! Mały sukces :) człowiek uczy się cały czas, więc wierzę, że niedługo moje bułeczki dorównają tym z piekarni ;)Zainspirowana przepisem na kajzerki Happy Kitchen. postanowiłam wyczarować moje śniadanie.Składniki (6 sporych bułek)2 szklanki mąki1/2 szklanki letniej, przegotowanej wody1 opakowanie drożdży instant (7g)1 łyżeczka cukruszczypta soli1 jajko + biało do posmarowania2 1/2 łyżka masłaPrzygotowanie:Gotujemy wodę. Odstawiamy
Kitchens AlphabetBułeczki zapiekane Co powiecie na takie bułeczki ? zapiekane z szynką i jajkiem :) nadają się na kolację jak i na śniadanie :) Składniki :5 kajzerek 5 jajekkilka plasterków szynkiszczypioreksól , pieprz ser żółty Wykonanie;Z każdej bułki ściąć górę , wydrążyć środek ale tak żeby nie przedziurawić spodu.Szynkę pokroić w kosteczkę i wyłożyć
Sama słodycz i szczypta chilibardzo popularna potrawa, którą można kupić na straganach z jedzeniem na ulicach Bombaju. Po zrobieniu jej w domu, myślę, że będę często smażyła jajka w taki właśnie sposób na śniadanie. Aromat jaki unosi się w kuchni jest zadziwiający, a to za sprawą Garam Masala, niezwykłej mieszanki przypraw bardzo powszechnej w Indiach. Nie dziwię się, że hindusi
Złote przepisy