Jagodzianki o smaku cytrynowym

Jagodzianki o smaku cytrynowym

Jagodzianki o smaku cytrynowym

Przepis na : deser

U nas są jeszcze jagody, a to tylko dlatego, że padało cały lipiec i nie było słońca. Dzisiaj proponuję jagodzianki z limocello ze szwedzkich jagód. Tak, tak, szwedzka borówka niczym nie różni się od polskiej, chyba, że wielkością, bo te co nazbierałam wczoraj były gigantyczne. Jagodzianki to taki charakterystyczny polski wypiek drożdżowy, który dominuje podczas lata. Chyba w każdym domu ktoś zaprasza na pyszne i puszyste słodkie bułeczki, obficie wypełnione jagodami. Piekłam jagodzianki już 3 razy. Do idealne buł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.