śmietanowego - 1000 przepisów (strona:37/67)

Naleśniki z serem zapiekane w piekarniku pod śmietanową pierzynką . 168

Dzisiaj na obiad proponuję proste a zarazem pyszne danie ,naleśnik ze serem zapiekane pod śmietanową pierzynką  . Zapraszam :) Naleśniki podałam na porcelanie  Bogucice http://www.porcelanabogucice.pl/ . Składniki : 1, 5  szklanki  mleka 1/2 szklanki wody mineralnej  1 cukier waniliowy 2  jajka 2 łyżki oleju 1 szklanka mąki 2 kostki po 250 g sera białego śmietankowego 2 cukry

Sama słodycz i szczypta chili
Pierś kurczaka w sosie jogurtowym 146

najważniejsze szybko jest gotowe.  To ostatnie decyduje że ta część drobiu , króluje w mojej kuchni. Dzisiaj zrobiłam w sosie jogurtowym . Kiedyś używałam śmietany i był to sos  śmietanowy . Składniku  ( 4 osoby) 2szt piersi ( jeśli są małe to 4szt) 1 jogurt 200g  ( najczęściej używam typu greckiego) 1 cebula, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 2 łyżki oliwy

Eli Gotowanie
Klopsiki 131

zalać sosem w słoiku i za pasteryzować . Po miesiącu lub dwóch mamy obiad gotowy .Praktycznie każdy sos do nich pasuje . te co dzisiaj opisze są w sosie paprykowo-śmietanowym . Składniki na klopsiki 1/2 kg mięsa wieprzowego z szynki lub łopatki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 jajko 1 kajzerka sól , pieprz do smaku   Składniki

Eli Gotowanie
Ptysie 125

serek mascarpone ,delikatnie mieszać. -  Ostudzone  ptysie  przekroić   na   pół   i   nakładać   do   środka   masę   serowo  śmietanową,      przykryć górna  połówką      Do masy można dodać owoce , posiekaną czekoladę lub orzechy.      Dodatkowo ptysie można posypać cukrem pudrem

Eli Gotowanie
rolada cielęca z żurawiną 110

mojej kuchni, wróciły aromatyczne, mięsne pieczenie. Dziś chciałbym przedstawić danie, wykonane z delikatnej cielęciny, połączonej z cierpko słodyczą suszonych żurawin.    Na koniec, gotowa rolada, została ozdobiona śmietanowym smakiem, delikatnego sosu. Składniki Danie dla 8 osób Marynata Sól, pieprz 10 ml octu balsamicznego 20 ml oliwy z oliwek Szczypta lubczyku Szczypta czosnku niedźwiedziego Szczypta papryki słodkiej  Cielęcina

Miód i pieprz
Pyszna zapiekanka ziemniaczana 480

kroimy w plasterki. Dzielimy na trzy części. Pierwszą częścią wykładamy dno naczynia do zapiekania. Na to układamy połowę wędliny z cebulą, papryki i kilka plasterków pomidora. Zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Czynność powtarzamy z druga warstwą. Na ostatnią warstwę ziemniaków układamy pomidory, wylewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Całość zapiekamy przez około 25 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Delikatny jak chmurka sernik z gruszką 160

Dawno nie wykonałam tak delikatnego sernika. W smaku wprost rozpływa się w ustach! Cudowny! Składniki: 350g twarogu do sernika 30g budyniu śmietanowego z cukrem 1 łyżka cukru trzcinowego 1 jajko aromat waniliowy 1 gruszka Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z cukrem, aromatem waniliowym i budyniem. Następnie dodajmy twaróg. Wszystko dokładnie mieszamy. Do natłuszczonej blaszki przekładamy masę serową. Na środek wkładamy gruszkę

Truskawkowa Fiesta
Pieczony łosoś w sosie koperkowo śmietanowym. 135

cytryny.  Na każdy kawałek położyć plasterek cytryny. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w 200stopniach przez 25min. Po wyjęciu ryby z folii na talerz, polać sosem koperkowo  śmietanowym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka wiosenna. 149

porwana sałata, lekko posolić, kalafior podzielony na mniejsze różyczki, jajka pokrojone w grubszą kostkę, ogórki pokrojone w grubszą kostkę, lekko posolić pomidory pokrojone w grubrzą kostkę, polać sosem majonezowo śmietanowym (śmietanę wymieszaną z kilkoma łyżkami majonezu), na koniec dodać drobno pokrojony szczypiorek. Smacznego

W kuchni u Moniki
Tęczowy śmietanowiec 102

naczynia. Wystudzić, pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Kremówkę ubić z cukrem, dodać mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć fioletową galaretkę oraz trochę masy śmietanowej i tak na przemian, aż do żółtej galaretki. Odstawić do schłodzenia

Magiczne Życie Marty
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami - przepis 188

zawsze smacznie i przeważnie łatwo jest je przygotować. Istotne jest dobre połączenie składników. Tuńczyk i oliwki idą w parze. Suszone pomidory zawsze dobrze pasują do makaronu. Natomiast do sosów śmietanowych bardzo pasuje ser pleśniowy. Na dziś proponuję taki zestaw smakowy: Makaron z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami - przepis Składniki: opakowanie makaronu świderki 2 łodygi selera naciowego puszka tuńczyka

Pyza i Surówka
Delikatne lody śmietankowo-cytrynowe (bez maszyny) 150

więc mniej więcej tyle ile potrzeba do lodów) kosztuje 12 zł. Dla porównania koszt wytworzenia własnego to ok. 6-7 zł za ok. 600 g. Etap drugi to przygotowanie śmietanowej mikstury, a trzeci etap to mrożenie, czyli nic innego jak czekanie. Ale przyznaję, że warto. Jeśli tylko macie trochę czasu, to efekty takiej zabawy są naprawdę pyszne i to już

bistro mama
Ciasto z musem czekoladowym i malinami 214

stężała! Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać czekoladę oraz żelatynę. Masę od razu wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki, by masa całkowicie zastygła. Masa śmietanowa:   300ml śmietanki 30%,  4 czubate łyżki cukru pudru,  2 łyżki żelatyny,  70ml wrzątku,  500g malin,  50g startej czekolady. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, ostudzić. Śmietanę ubić

Z miłości do słodkości
Carbonara – za każdym razem perfekcyjna 241

jeśli tylko chcę ugłaskać jedzeniem mojego Mężczyznę – serwuję mu właśnie to. Pierwsze podejście do carbonary, wiele lat temu, skończyło się makaronem z jajecznicą. Kolejne niepowodzenie zostawiło mnie z wodnisto-śmietanowym czymś, z pływającymi na powierzchni, mało widowiskowymi farfoclami ściętego żółtka. Sos Knorr z paczki był dobry, ale nie dlatego jestem fightrerką, żeby posiłkować się – i w przenośni, i dosłownie – gotowcami

Karo in the Kitchen
Truskawkowiec z migdałami 134

jajek, szklanka cukru, ½ szklanki mąki, ½ szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masa truskawkowa- 1 kg truskawek, szklanka cukru, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez cukru; Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany tortowej 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny; 10 dag płatków migdałowych. Sposób przygotowania:  Żółtka oddzielamy od białek. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia

Pobite gary Barbary