smażony łosoś - 725 przepisów (strona:23/49)

Makaron z sosem z pieczonej papryki i łososia 175

smakiem. Makaron z sosem z pieczonej papryki i łososia Składniki: opakowanie makaronu penne (u mnie farfalle) 2 duże czerwone papryki mała cebula ząbek czosnku świeża bazylia 100 g wędzonego łososia w kawałkach (mogą być skrawki) małe opakowanie śmietanki 30% sól, pieprz, słodka papryka Do dzieła!!! Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia(...)pęcherze. Upieczoną paprykę wkładamy do foliowego woreczka, mocno go zawiązujemy i odkładamy na 10 minut. Obieramy paprykę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodajemy rozgniecioną widelcem (lub zmiksowaną na pastę) paprykę i łososia. Całość chwilę dusimy. Dodajemy śmietankę. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką. Na koniec dodajemy bazylię. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem

sierotka maRysia w kuchni
Roladki rybne ze szpinakiem 288

oliwie. Gdy czosnek się zarumieni, dodajemy szpinak i na niedużym ogniu dusimy odparowując nadmiar wody. Dodajemy rozdrobniony ser i jeszcze chwilę smażymy. Umytą i osuszoną rybę kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą(...)marynuje, przygotowujemy mus z gruszki. Owoce obieramy, kroimy w drobną kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oliwy z białej trufli. Czekamy, aż gruszka zmięknie i blendujemy na mus. Kaczkę smażymy od strony skóry przez ok. 7 minut, do momentu wytopienia się tłuszczu ze skóry. Z drugiej strony smażymy nieco krócej. Po przygotowaniu kaczki zostawiamy ją na kilka minut, by wszystkie

MarcinChef
Tarta z łososiem i szparagami 192

milion sposobów. My proponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat łososia 1 łyżka masła 1 łyżeczka kozieradki 1 łyżeczka estragonu 1 szklanka śmietany(...)szparagi i smażycie 5-7 minut. Na koniec lekko solicie i wciskacie sok z połówki cytryny. Śmietanę mieszacie w szklance lub słoiku z jajkiem na jednolitą masę, dodajecie posiekany koperek i szczyptę soli, mieszacie ponownie. Ciasto rozwałkowujecie, wykładacie na wysmarowaną masłem formę do tarty (możecie ją posypać dodatkowo otrębami albo płatkami owsianymi), wykładacie na nie szparagi, łososia i zalewacie sosem

GRUBY WAŁEK
Sushi w tempurze 144

Tempura to charakterystyczny sposób przyrządzania potraw w kuchni japońskiej. Polega na smażeniu na głębokim oleju różnych produktów obtoczonych w cieście, np. ryb, owoców morza, czy warzyw. Ciasto tworzy wtedy charakterystyczną, chrupiącą mgiełkę. Tempurę obowiązkowo podaje się z sosem. Potrawy przyrządzane w ten sposób są niezwykle pyszne. Osobom, które okiełznały już technikę przygotowywania sushi, polecam przygotowywanie maków w ten oto sposób(...)Jeśli jeszcze nie wiecie jak je przygotować, polecam zajrzeć tu: Sushi, krok po kroku . W tempurze świetnie smakują maki z krewetką, czy łososiem w towarzystwie majonezu oraz awokado lub ogórka. Jednak możecie przyrządzić swoje ulubione. Dodatkowo do smażonego w tempurze sushi przygotujemy pyszny, słodko-słony sos na bazie sosu sojowego  —  gęsty sos teriyaki w wydaniu domowym. Składniki

Food Square
Grillowany łosoś z sosem winnym z rabarbaru, puree ziemniaczanym i duszoną na maśle fasolką 135

maśle ze świeżymi ziołami, fasolką szparagową. Danie godne polecenia i warte wypróbowania, nawet dla opornych na nowości. Składniki (na 2 porcje): Grillowany łosoś: 300 gram filetu z łososia 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu szczypta czosnku niedźwiedziego Sos winny z rabarbarem: 1 łodyga rabarbaru 50 ml czerwonego wina 50 ml bulionu warzywnego szczypta soli(...)przyprawy i całość mieszam do uzyskania gładkiego puree. Filet z łososia doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dzielę na dwa kawałki i grilluję przez 3 minuty z jednej strony a następnie minutę z drugiej. Na koniec posypuję szczyptą czosnku niedźwiedziego. Na maśle i oleju smażę fasolkę szparagową. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Dodaję posiekane świeże zioła

Mango Papaja
Placuszki cukiniowe z łososiem 141

minut. Następnie odsączamy, dodajemy mąkę, jajko, mleko, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy na rumiano placuszki cukiniowe . Jak będą już rumiane, zdejmujemy z patelni, osuszamy na ręczniku papierowym i podajemy z wędzonym łososiem , posypane odrobiną świeżego koperku . Smacznego! Post Placuszki cukiniowe z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z warzywami 220

czasie dodajemy paprykę, szczypior i szparago pokrojone na trzy części. Pamiętajmy o odcięciu końcówek- około 1-2 cm. Smażymy jeszcze 3 min- gotowe. Gotujemy około 100-200 gr makaronu chińkiego. I obiad gotowy. Na makaron dajemy łososia i dodajemy warzywa. Smacznego

Smaki Edyty
Frittata ze szpinakiem i wędzonym łososiem 177

soli) ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z roztrzepanymi żółtkami. Masę doprawić do smaku. (Pamiętać, aby nie przesadzić z solą, ponieważ sam łosoś jest dość słony.) Zawartość patelni zalać masą jajeczną. Całość nakryć pokrywką i smażyć kilka minut, aż masa stanie się ścięta. Następnie placek delikatnie zsunąć na talerz i przełożyć (na patelnię) na drugą stronę. Frittatę obficie posypać

Di gotuje
Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi 146

Składniki: 4 kawałki filetu z łososia 4 łyżki tartej mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych przyprawa do ryb olej do smażenia 2 łyżki soku z cytryny Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić mieszanką ziół do ryb. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie zrumienić kawałki ryby skórą do dołu. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać wierzch tartą mozzarellą

Czerwień i błękit
Naleśniki jak w Manekinie, tylko lepsze, bo moje :) 1034

kolei nakładamy wszystkie składniki: 1. rukolę, serek topiony, szparagi, oliwki, suszone pomidory, plasterek wędliny 2. szpinak, ser pleśniowy camembert, suszone pomidory, oliwki, plaster łososia Końce zawijamy do środka wokół nadzienia tak, by z naleśnika uformować prostokąt. Smażymy na małym ogniu łyżce oleju z obu stron. Polecam przykryć patelnię, wtedy zgromadzone ciepło ogrzeje nadzienie i rozpuści ser, bez obawy o przypalenie

Taste Of My Day
Zupa rybna 183

blogu kulinarnym "Potrawy z ryb ", ale oczywiście ciut zrobiłam po swojemu :) Składniki; ja miałam tylko duże i małe dzwonko ryby oraz łeb łososia marchew, pietruszka kawałek pora i selera cebula, 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz, liść laurowy, 3 ziarnka ziela angielskiego mały ziemniak - gdybym miała więcej ryby, nie dodawałabym go, ale w efekcie było ok. majeranek

Proste Potrawy
Łosoś w sosie teriyaki z warzywami w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem grzybów Mun 176

paseczki 2 ząbki czosnku świeży imbir 3 pieczarki grzyby Mun papryka czerwona kukurydza makaron Chow Mein chili limeta olej     przygotowanie: Łososia kroimy w paski marynujemy przez około godzinę w sosie teriyaki. Skrapiamy limetą. Smażymy na oleju podlewamy łyżeczką sosu sojowego jasnego. Posypujemy świeżą kolendrą. Warzywa (cebula, pieczarki, cukinia, papryka, kukurydza) i namoczone grzyby Mun, smażymy w woku

SMYKWKUCHNI
Łosoś grillowany 157

oliwek przyprawy: sól, pieprz Łososia myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na nim czosnek pokrojony na plasterki i polewamy oliwą z oliwek. Łosoś musi poleżeć w tej marynacie przynajmniej przez 2 godziny (najlepiej przez noc). Smażymy na patelni grillowej około 15 minut (uwaga na czosnek, żeby się nie przypalił

Gotuj z Misiem
Jarmużowe naleśniki z serkiem i łososiem :) 167

Możesz dodać odrobinę tłuszczu, np. kokosowego lub rzepakowego. Na patelnie nałóż 2-3 łyżki masy, rozlej po całej powierzchni i smaż na pełnym ogniu po ok. 2 minuty z każdej strony. Gotowe naleśniki posmaruj serkiem grani, ułóż kawałki wędzonego łososia i obsyp koperkiem. Zawiń w rulonik

Zdrowie na języku :P
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 207

łososia bez skóry (lub dwa kawałki po 150-200 g) opakowanie mrożonego szpinaku 1/2 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku sok z cytryny do smaku 1 jajko Zaczynamy od szpinaku bo musi nam wystygnąć. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, jak zacznie się szklić dodajemy czosnek, chwile razem smażymy(...)gumowe). Na koniec doprawiamy wszystko do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy 1-2 łyżki śmietany i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia (no niestety musi wystygnąć). Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Łososia jeśli mamy cały kawałek przekrawamy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasto francuskie dzielimy na dwa kawałki i nacinamy

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania