zagotować. Na koniec sos koniecznie trzeba przetrzeć przez sito ( będzie gładki bez grudek i aksamitny) Teraz zabieram się za rybę . Inaczej mówiąc , osuszam kawałki łososia ręcznikiem papierowym ( jak będzie mokry to będzie pryskać) i smażę po obydwu stronach na złoty kolor ( trzeba uważać ponieważ jest słodki i może szybko się przypalić ) .Pozostało tylko ułożyć kawai ryby na sosie i pałaszować
Eli GotowanieOdstawić. W tym czasie obrać ananasa, usunąć twardy środek i pokroić w kawałki podobne wielkością do łososia. Na patyczki nadziewać na przemian kawałki łososia i ananasa. Po dwa szaszłyki umieszczać w pergaminie i smażyć na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cytrynowa śmietana: śmietanę wymieszać w miseczce z sokiem z drugiej połówki cytryny i skórką cytrynową
Pasja Smakuziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia. Składniki: świeży łosoś ok. 500 g 1 jajko posiekana natka pietruszki lub szczypiorek: 1 pęczek ok. 2/3 szkl. panierki panko lub bułka pszenna namoczona w mleku sól do smaku pieprz do smaku olej rzepakowego do smażenia: ok. 1 łyżka Jogurt czosnkowo-koperkowy: 2 ząbki czosnku 150 ml jogurtu 1 płaska(...)obtaczamy je lekko w mące z obu stron. Smażymy kotlety po ok. przez 2-3 min z każdej strony na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Usmażone kotleciki można przechowywać w lodówce przez około 2 – 3 dni lub je zamrozić, u nas nigdy nie zostaje nic. Jak podawać kotlety mielone z łososia? Serwujemy z podsmażoną cukinią, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępół i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut aż nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy puree
Mango Papajałyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżeczki oleju kokosowego sól, pieprz Łososia polewamy olejem, solimy pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. Rzodkiew kroimy w 0,5 cm plastry. Na małej patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy na nią rzodkiew i smażymy z obu stron aż będzie delikatnie miękka. Jak rzodkiewka będzie już miękka dodajemy cukier(...)posiekaną papryczkę chilli i chwile smażymy. Dodajemy posiekany czosnek znów podsmażamy i dolewamy wino, na sam koniec dodajemy posiekaną pietruszkę. Wszystko razem smażymy do momentu odparowania wina. Patelnię grillową spryskujemy olejem i rozgrzewamy, na rozgrzaną patelnię wrzucamy łososia skóra do dołu, po chwili odwracamy go na druga stronę i podsmażamy
Piekielna Kuchnia Patiłososia i kawioru! Pysznie, nietuzinkowo, zdrowo i energetycznie! ;-) Zapraszam! Składniki: - 1 żółtko - 2 białka - 2 łyżki mąki ryżowej - sól - łosoś norweski plaster - 1 łyżeczka czarnego kawioru -1 łyżeczka serka śmietankowego Białka, żółtko, mąkę i sól wymieszaj trzepaczką na jednolitą masę. Smaż na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (lub na minimalnej ilości oleju). Po zdjęciu z patelni omlet posmaruj serkiem
SMYKWKUCHNIszklanki wody. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć tak długo, aż woda wyparuje. Na sam koniec wsypać koperek. Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na talerz wyłożyć salsę cebulową-koperkową i na to położyć upieczonego łososia. Od razu podawać
Ugotowaćsolą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach razem z listkami świeżej bazylii. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku i szalotkę, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut aż nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy
Mango Papajaoraz zieleninę, dokładnie mieszamy. Kromki chleba cienko smarujemy masełkiem czosnkowym. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy masłem w dół chlebek. Smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty, aż chlebek będzie chrupiący i lekko zrumieniony. Łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na usmażonym chlebku. Przekrawamy na połowę i serwujemy. Smacznego
Kuchnia Łukaszakroimy na kosteczkę i podsmażamy na 1 łyżeczce masła klarowanego, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy nie dłużej niż jedną min. - inaczej czosnek zgorzknieje. Cebulę z czosnkiem wystudzamy. 3. Ziemniaki ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków;-) 4. Wszystko łączymy: ziemniaki, ugotowanego łososia, zeszkloną cebulę z czosnkiem, jajko, zioła, przyprawy. 5. Karmimy swój zmysł dotyku i mieszamy wszystko ręcznie
Restauracyjka LiterackaSmarujemy olejem, solimy, pieprzymy. Na rozgrzanej patelni dodajemy olej, a następnie podsmażamy pokrojony drobno ząbek czosnku. Dodajemy cukinię oraz paprykę. Smażymy dosłownie chwilę. Chcemy uzyskać efekt żeby warzywa nie były miękkie. Przyprawiamy. Rozgrzewamy patelnię grillową. Grillujemy łososia z każdej strony około 4 - 6 minut w zależności od grubości ryby. Podajemy i jemy! Smacznego! Zapraszamy do dzielenia się z nami wrażeniami
Gotowanie, czyli hobby dla każdegołososiem, sosem tatarskim i sałatą. Naleśniki wytrawne… idealne na śniadanie… idealne, jako przekąska na imprezę,… idealne jako posiłek o różnych porach dnia… Obok naleśnikowych roladek z łososiem doskonale sprawdzą się na imprezie Sylwestrowej, czy karnawałowej. Rolowane, krojone, mini przekąski, tzw. finger food, na jeden kęs, no może na dwa kęsy. Polecam! Naleśniki są przygotowane na bazie jogurtu greckiego(...)patelni posmarowanej łyżeczką oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz: - sos tatarski Winiary - plasterki domowego gravlaxu z łososia - mix sałaty Sosem tatarskim smarujemy naleśniki.Rozrzucamy sałatę, układamy cienkie plastry łososia. Całość dokładnie rolujemy, dociskamy i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstrzał w dziesiątkę! Składniki: 500 g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 1 ser feta, 1 ząbek czosnku, 600 g fileta z łososia, 1 ciasto francuskie, 1 jajko, 100 g płatków migdałowych, szczypta soli. Przygotowanie: Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy
Aga w kuchninieduże jajka gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie : Na patelni roztopić masło. Pora pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na maśle aż zmięknie. Łososia pokroić w drobną kostkę i dodać do pora. Wszystko chwilę smażyć, dodać śmietanę i serek Philadelphia, doprawić solą i pieprzem oraz gałkową muszkatołową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kokilki posmarować masłem, napełnić je usmażonymi porami
Codzienne Gotowaniesmażonego to tak trochę za ciężko na noc. Myślałam, myślałam... i wymyśliłam - Pieczone placuszki ziemniaczane. Od razu uprzedzam, że smakują trochę inaczej niż te smażone w głębokim tłuszczu, ale również są pyszne :) Można podawać z łososiem jako danie główne, kwaśną śmietaną i czymkolwiek co wam przyjdzie do głowy. Jeśli jadacie placki z cukrem, pomińcie cebulę, czosnek, pieprz i natkę pietruszki
My Culinary Art