smażony łosoś - 725 przepisów (strona:13/49)

Kanapeczki z wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym 128

plastrach, 4 kromki chleba, 4 jajka, sól, pieprz, olej/ oliwa do smażenia Wykonanie: Chleb tostujemy w tosterze lub podsmażamy na patelni.   Na drugiej patelni smażymy jajko sadzone. Na chlebie układamy   plastry łososia, na to kładziemy jajko sadzone.   I gotowe. Smacznego

Passion of Cooking
Łosoś z puree brokułowym 188

pieprzem. Odstawić rybę na 20 minut.  W tym czasie umyć brokuła, podzielić na różyczki - ugotować na parze. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego. Łososia obsmażyć z obu stron. Pod koniec smażenia ryby, wrzucić na patelnię pokrojone kabanosy - smażyć chwilę. Ugotowane brokuły  przełożyć do naczynia, dodać śmietanę, sól - zmiksować na puree. Łososia podawać z porcją puree brokułowego. Smacznego

kolorowotorcikowo
Millet Groats Cakes - Placki z kaszy jaglanej 127

easier  ) Na 6 placuszków: 5 łyżek kaszy jaglanej sól i pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka kurkumy 4 szklanki wody masło do smażenia Do podania: Bita śmietana wędzony łosoś koperek Prażymy kaszę przez 3 minuty i zalewamy szklanką wody. Odcedzamy i w garnku gotujemy w 3 szklankach wody przez ok 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Łosoś smażony na maśle 182

dokładnie osusz.  Natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Skrop wszystko sokiem z cytryny. Zostaw na min. 20 minut pod przykryciem. Rozgrzej porządnie masło klarowane, połóż łososia skórą do dołu i smaż 6-8 minut.  Przewróć, zmniejsz ogień o połowę i smaż następne 5-6 minut. Przewróć ponownie, przykryj folią aluminiową , odczekaj 2 minut i wyłącz

Pasje Jolki
Łosoś z salsą mango w aromatycznym sosie pomarańczowym 171

ŁOSOŚ Z SALSĄ Z MANGO, PAPRYKI I POMARAŃCZY  Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, nie tylko te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu J Łosoś to z pewnością jedna z moich ulubionych ryb (unikam raczej tych hodowlanych). Tutaj przedstawiam wam wersję na kolorowo i w słodkim klimacie, którego sprawcą jest mango i pomarańcza. Jeśli lubicie słodko-kwaśne

Calzonella.com
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 168

naprawdę pyszne! Składniki: ½ kg ziemniaków ½ kg kiszonej kapusty 1 jajko 4 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 10 dag wędzonego łososia 15 dag gęstej śmietany olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i połączyć z odciśniętą kapustą. Wbić jajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy smażyć placki na rozgrzanym oleju

Tradycyjna Kuchnia
Frittata mediterranea po mojemu 111

bodajże hiszpańskie- nie leżały koło tych z Pachino na pewno sól morska oraz czarny sezam pestki dyni  Symbio olej kokosowy do smażenia- cwany olej , który nie dymi i nic na nim nie przywiera tatar z łososia, szybko i przyjemnie- otwierasz opakowanie(...)wszystko gotowe! Jaja zmiksowałam z odrobinką soli, rozgrzałam olej kokosowy na patelni. Wylałam masę jajeczną, wsypałam pokrojone pomidorki koktajlowe. Dołożyłam na szybko roszponkę i tatar z łososia. I szybko na gaz, pod przykryciem smażyłam na małym ogniu, aby wierzch się również ściął. Nie odwracam tego typu frittaty góra-dół. Na koniec dołożyłam fety i czarnego sezamu. Na drugiej gorącej

Z Kuchni Do Kuchni
Przekąska z naleśników ze szpinaku posmarowanych kremem łososiowym 392

szpinaku 1 ząbek czosnku 200 ml mleka 100 ml wody 1 jajko 3 łyżki oleju około 1 i ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Krem łososiowy: 200 g wędzonego łososia 250 g chudego twarogu 100 g jogurtu naturalnego 1 czerwona cebula ½ pęczka koperku 1 limonka 1 papryczka chili sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)mieszamy. 3. Na bardzo mocno rozgrzanej patelni na odrobinie oleju smażymy naleśniki. Naleśnik powinien sam odchodzić od patelni, kiedy nią energicznie poruszymy. Gotowy jest do przewrócenia na drugą stronę, gdy jego brzegi są zarumienione. Krem łososiowy: 1. W dużej misce za pomocą blendera miksujemy twaróg, posiekanego na mniejsze kawałki łososia, wyciśnięty sok z limonki, papryczkę chili i jogurt naturalny

W kuchni Katie
Wietnamska kwaśna zupa z łososiem (Canh chua ca hoi) 178

kiełków fasoli lub soi listki kolendry z 2-3 łodyżek pieprz do smaku 1. W niewielkiej szklanej misce mieszam sos rybny i 2 przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Kawałki łososia mieszam z marynatą, odstawiam do lodówki na 20-30 minut. Trawę cytrynową kroję na 4-centymerowe kawałki, rozgniatam trzonkiem noża. 2. Bulion podgrzewam, wrzucam liście limonki, ziarna pieprzu, trawę cytrynową(...)również odstawiam. Pomidory pozbawione skórek i pestek kroję na ósemki. 3. Na patelnię wlewam łyżkę oleju, na rozgrzany wrzucam szalotkę, chili, podsmażam lekko, wlewam łyżkę sosu sojowego, smażę przez 1 minutę, dodaję łososia, podduszam do odparowania soków ok. 3 minuty. delikatnie mieszając. Następnie dodaję do bulionu zawartość patelni, pomidory, ananasa (jeśli mam) i cukier do bulionu. Gotuję na lekkim ogniu

Kuchnia Prezydentowej
Łosoś w pistacjach 148

którą zaczęłam wproowadzać do swojej kuchni. Chwilę jeszcze poddusić pod przykryciem. Do sosu można również dodać odrobinę soku z cytryny i miodu aby wydobyć winny smak. Łososia uzmażyć na osobnej patelni. Zalecam smażenie na pergaminie z niewielką ilością oleju lub oliwy. Nie powinno przywierać i dużo łatwiej obraca się rybę. Sos wyłożyć na talerz, ułożyć łososia i posypać go rozgniecionymi

Ukojenie Podniebienia
Smażony ryż z warzywami i pieczonym kurczakiem 620

najbardziej :) . Za każdym razem obiad znika i pozostaje niedosyt....Uwielbiam smażony ryż w każdej postaci - tutaj znajdziecie inne fajne przepisy na ryz- Ryż po chińsku z łososiem , Ryż z warzywami i schabowym i Smażony ryż z warzywami . Polecam i zachęcam do wykorzystania przepisu , a gdy zostanie nam ryż z innego obiadu- rewelacyjnie możecie wykorzystać go w dzisiejszym obiedzie. Zaczynamy : Składniki

Smaki Edyty
Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo - śmietanowym 202

dogotowywał się, a brokuł odcedzony czekał w durszlaku, pokrojony w cienkie plasterki czosnek podsmażyłam lekko na odrobinie oliwy. Potem wrzuciłam do niego odsączonego z oleju łososia i łososia z sosem pomidorowym, chwilę smażyłam, aby ryba nabrała temperatury. Następnie wyłożyłam do woka ugotowany makaron, wlałam kremówkę i podgrzewając wymieszałam wszystko, aby sos pomidorowo - śmietanowy zredukował się i obkleił dokładnie cały makaron

Blondynka Gotuje
Moja Wigilia 920

pomidorach ( przepis ) Śledzie w śmietanie Śledź w oleju Kapusta z grochem Pierogi z kapustą i grzybami ( przepis ) Sałatka jarzynowa Sałatka z tuńczykiem Łódeczki z cykorii z łososiem Kompot z suszu Karp smażony Pierniczki ( przepis ) Muffinki keksowe

Pasja Smaku
Łosoś w tymianku smażony na oleju kokosowym (bez glutenu, jajek) 445

prostsze danie -  zawsze udaje się wyśmienicie :) Łosoś jest bogaty w witaminy A,D,E oraz grupy B i jest jednym z najlepszych źródeł cennych niezbędnych kwasów omega-3 i omega-6, które zwiększają odporność, wspierają prawidłowy rozwój mózgu i wzroku. Olej kokosowy odkryłam całkiem niedawno,  poszukując lepszego tłuszczu do smażenia niż olej rzepakowy. Ze względu na swój skład(...)który jest bezwonny i bezsmakowy lub zdrowszy naturalny tłoczony na zimno, który ma delikatny charakterystyczny kokosowy aromat. Składniki: filet z łososia bez skóry (najlepiej z dzikiego łososia) sól tymianek olej kokosowy do smażenia  W przypadku uczulenia na kokos do smażenia najlepiej użyć oleju rzepakowego lub ryżowego. Przygotowanie: Filety opłukać, osuszyć. Posolić, oprószyć tymiankiem (dla młodszych dzieci tymianek można rozetrzeć

głodny alergik
OMLET Z BATATEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM / OMELETTE WITH SWEET POTATO AND SMOKED SALMON 124

omleta, więc moje warzywa są dość spore. Łososia siekamy dość drobno. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy wszystkie warzywa – cebulę, pomidorki, batata i smażymy na średnim ogniu. Jak cebula się lekko zeszkli, a batat zarumieni, dorzucamy posiekanego łososia. Do sporej miski wbijamy jajka, dokładamy mąkę, mleko, majonez, przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Gdy warzywa są podsmażone układamy je mniej więcej równą(...)powierzchni patelni i powoli zalewamy masą jajeczną. Całość smażymy na wolnym ogniu aż całość się zetnie również z wierzchu, jeśli zależy Ci na czasie przykryj patelnię pokrywką. Tuż przed zdjęciem omleta z patelni posyp go świeżymi ziołami – ja tym razem wybrałam koperek, idealnie się moim zdaniem komponuje z wędzonym łososiem w omlecie. Cut all the ingredients into pieces, size

Martyna Cooks