smażony łosoś - 725 przepisów (strona:10/49)

Łosoś z warzywami w miodzie i ryżem jaśminowym 154

puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe sok z cytryny ząbek czosnku czerwona cebula sól pieprz  miód wielokwiatowy 2 łyżki ryż jaśminowy olej kokosowy do smażenia Brokuła podgotowałam, ryż ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Łososia oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Na patelnię daję łyżeczkę oleju kokosowego, rozgrzewam. Wrzucam pokrojoną(...)piórka czerwoną cebulę, dodaję pokrojoną cukinię, podsmażam. Następnie drobno kroję czosnek i dorzucam do reszty. Dodaję resztę warzyw. Pomidorki kroję na połówki i dodaję pod koniec smażenia. Warzywa przesuwam na jedną stronę patelni. Łososia dzielę na 3 porcje i podsmażam na patelni obok warzyw. Dodaję 2 łyżki miodu. Łososia skraplam sokiem z cytryny. Warzywa mieszam, żeby połączyły się z miodem

kruche babeczki
ŁOSOŚ SMAŻONY W SEZAMIE 159

Składniki: 4 dzwonki łososia 2 łyżki białego sezamu 2 łyżki czarnego sezamu olej do smażenia(...)proszku sól i pieprz  do smaku Dzwonki łososia umyłam.  Zamarynowałam je w marynacie i odstawiłam na około godzinę. Wsypałam na talerz ziarna sezamu. Łososia wyjęłam z marynaty i obtoczyłam w ziarnach. Smażyłam go w niewielkiej ilości oleju przez około  5-10 minut w zależności od grubości ryby. Łososia można podawać z dowolnym makaronem i surówką. Smacznego

potrawyregionalne
Grillowany łosoś z sałatką kuskus 177

cebulką drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Sałatkę wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Grillowany łosoś - przepis: Łososia myjemy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej, posmarowanej wcześniej odrobiną oleju kokosowego przez ok. 5 minut z każdej strony. Smażenie zaczynamy od strony bez skóry. Grillowanego łososia podajemy razem z przygotowaną chwilą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z warzywami i pesto 151

kostkę. Pieczarki dokładnie płuczemy lub obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni (najlepiej) grillowej na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Kładziemy na niej łososia mięsem do dołu i smażymy/grillujemy przez 7-8 minut od czasu do czasu delikatnie przesuwając wzdłuż wyżłobień naczynia. Następnie układamy skórą do dołu i dosmażamy przez kolejne 7-8 minut(...)łyżki oliwy. Przez chwilę podsmażamy cebulę, po czym dodajemy paprykę i marchewkę. Smażymy jeszcze 2-3 minuty mieszając. Patelnię przestawiamy na mały ogień i przykrywamy. Warzywa dusimy przez 5-6 minut. Dodajemy pieczarki i cukinię, dokładnie mieszamy z pozostałymi warzywami. Dusimy dodatkowe 5-6 minut. Łososia podajemy na ciepło razem z warzywami oraz bazyliowym pesto. Przez Krystian Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Kotleciki z łososia 143

ciepło jak również na zimno, polecam. Składniki: 500 g filetu z łososia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1/2 cebuli 1 łyżka kaszy manny olej do smażenia cytryna sól, pieprz Wykonanie: Łososia bardzo drobno siekamy (można zmielić), przełożyć do miseczki. Cebulę obrać pokroi w bardzo drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Do łososia dodać cebulę, pietruszkę, jajko oraz kaszę manną. Skropić

magiczna kuchnia Kasi
Gryczane wrapy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado oraz zielone smoothie z jarmużu 130

oczywiście zdrowsze. Jajko, które dodaję do ciasta, nie jest obowiązkowe, ale nie ukrywam, że dzięki niemu znacznie łatwiej się je smaży. To, co w nie zawiniecie, to już Wasza sprawa. Ja postawiłem na moje ulubione trio — łososia, szpinak i awokado. A i oczywiście nie mogło zabraknąć kremowego serka z odrobiną chrzanu, który często zastępuję wasabi dla podkręcenia smaku. Na deser(...)smakiem. Na zdrowie! * SKŁADNIKI na 24 wrapy i 2 smoothie Naleśniki gryczane: 100 g mąki gryczanej ¼ łyżeczki soli morskiej 250 ml wody 1 jajko olej kokosowy do smażenia Nadzienie: 200 g wędzonego łososia w plastrach 100 g liści świeżego szpinaku 200 g kremowego serka typu  Philadelphia 1 łyżeczka otartego chrzanu 1 dojrzałe awokado Smoothie: 2 dojrzałe banany 1 pomarańcza

Food Square
Łosoś teriyaki 269

olej. Dodajemy imbir i papryczkę chili.   Podsmażamy. Dodajemy łososia i podsmażamy przez około 4 minuty. Ja wolę bardziej wysmażonego, jeśli ktoś lubi różowego w środku wystarczy smażyć przez 2 minuty.   Łososia należy mieszać delikatnie ponieważ łatwo się rozpada. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje. Na   końcu dodajemy dymkę. Zdejmujemy z ognia

Mania Gotowania
Bliny ze śmietaną i łososiem 101

Składniki: szklanka mąki pszennej szklanka mąki gryczanej 2 jajka 20 g świeżych drożdży 1 i 1/2 szklanki mleka łyżeczka soli łyżeczka cukru 2 łyżki masła olej do smażenia dodatki np.: wędzony łosoś, śmietana 18%, koperek, cytryna W małej misce wymieszać drożdże z 1/2 szklanki mleka, cukrem i łyżką mąki pszennej. Odstawić na kilka minut. Masło roztopić. Do dużej miski przesiać(...)jajka, masło, sól i rozczyn z drożdży. Wymieszać, przykryć lnianą ściereczką i odstawić do podrośnięcia na około godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, rozgrzać olej na patelni i nakładać ciasto łyżką. Smażyć okrągłe placuszki na złoty kolor z każdej strony. Podawać na ciepło od razu po upieczeniu lub podgrzaniu w piekarniku

wyzwania kuchenne
Tosty z łososiem, serkiem śmietankowym i rukolą 213

kładziemy po plasterku łososia (lub smarujemy pastą z łososia), posypujemy rukolą. Na pozostałe dwie nakładamy po łyżeczce kawioru. Łączymy, dociskamy i kroimy na pół. 2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko, dodajemy mleko, sól i pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Obtaczamy dokładnie tosty w jajku i smażymy na maśle 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe

My Culinary Art
Makaron w sosie cajun z owocami morza 215

nalewamy śmietany-zagotowujemy. Dodajemy pokrojony szczypior, natkę pietruszki i przyprawę cajun. Gotujemy na wolnym ogniu 5-7 min. Na małej patelni rozgrzewamy olej. Solimy i pieprzymy łososia. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po 3 min. Gotowego łososia zciągamy z patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki

Smaki Edyty
Tradycyjny łosoś wędzony 126

Łosoś przygotowywany według tego przepisu smakuje rewelacyjnie podawany z ryżem i smażonymi warzywami. A przygotowanie tego łososia jest bardzo proste przy użyciu wędzarni Bradley Smoker.   Składniki:   1 duży filet z łososia   Solanka: 1l wody 125 ml soli 125 ml syropu klonowego 60 ml ciemnego rumu 60 ml soku z cytryny 10 ziaren ziela angielskiego 10 całych ząbków

naRuszcie
Placuszki z cukinii i mąki gryczanej 128

wymiar:)) Placuszki z cukinii i mąki gryczanej Składniki: 1 duża cukinia 1 jajko 2 łyżki mąki gryczanej (można zastąpić pszenną) ząbek czosnku sól i pieprz olej do smażenia jogurt naturalny plastry wędzonego łososia sok z 1/2 cytryny Oczyszczoną cukinie ścieramy na grubej tarce, delikatnie solimy i odstawiamy na 30 minut, po tym czasie odciskamy z wody, dodajemy mąkę, czosnek, żółtko(...)ubite białko. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy olej i smażymy do zarumienienia. Gotowe placki wykładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się niepotrzebnego tłuszczu. Po kilku chwilach serwujemy z kleksem gęstego, naturalnego jogurtu i płatem wędzonego łososia skropionego sokiem z cytryny. Komponuje się idealnie z białym, półwytrwanym francuskim winem Celebro

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Risotto cytrynowe z łososiem 141

oraz sok z 1/3 cytryny, - przyprawy: pieprz, kurkuma, estragon. Łosoś - 300 g filetu z łososia ze skórą, - sok z ½ cytryny, - przyprawy: kurkuma, ostra papryka Sposób przygotowania 1. W garnku rozgrzewamy łyżeczkę masła. 2. Na maśle podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. 3. Do cebuli dodajemy ryż i smażymy ok. 1 min. 4. Do ryżu wlewamy ½ szklanki wywaru i czekamy aż wywar się(...)ryżu dodajemy skórkę i sok z cytryny, odrobinę kurkumy, estragonu i pieprzu. 5. Kawałki łososia zamarynowanego w soku z cytryny, kurkumie i papryce ostrej smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 6. Łososia podajemy na risotto cytrynowym. Risotto cytrynowe z łososiem jest bogate w: - kwasy omega-3 (pochodzące z łososia), które działają przeciwnowotworowo i przeciwkrzepliwie. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Curry kokosowe z łososiem 96

łyżeczki kurkumy puszka mleka kokosowego (400ml) 1 limonka (sok i skórka) 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie, można zastąpić niewielką ilością bulionu rybnego) szczypta cukru 250g filetu z łososia kolendra olej do smażenia Przygotowanie: W woku rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej drobno posiekaną cebule, rozgnieciony i pokrojony ząbek czosnku, skórkę otartą z limonki. Smażyć przez około 5 minut, lub do czasu(...)podlać odrobiną wody. Zgnieść łodygi trawy cytrynowej, dodac je do cebuli razem z kurkumą, smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Wlać mleko kokosowe, sok z limonki, sos rybny i cukier - dokładnie wymieszać. Zagotować, zmiejszyć ogień i gotować przez 10 minut, do czasu aż sos zgęstnieje. Dodać łososia pokrojonego w kawałki wielkości kęsa i gotować przez kilka minut, aż ryba będzie gotowa

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania