smażona ryba - 1503 przepisów (strona:57/101)

tatar ze śledzia 195

jesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni  starta skórka z cytryny grzybki

na gazie
Paprykarz z tuńczykiem 138

ryżem i rybą. Smaczna i niezwykle prosta do przygotowania . Warzywa można  połączyć  z ryżem i tuńczykiem  w sosie własnym . Zamiast ryżu  do warzyw  z powodzeniem można dodać  kaszę jaglaną. Składniki: 2 marchewki 2 cebule kawałek selera korzeniowego  1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy do smażenia 1 liść laurowy 3 ziarenka

Zakamarki mojej kuchni
Dorsz i śledź z cebulowo-paprykowym sosem 180

Są to moje archiwalne zdjęcia , które niedawno odnalazłam na karcie od aparatu.  Soczyste kolory sosu od razu sprawiły, ze stałam się głodna. Szkoda

Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 183

Kolejny szybki przepis w cyklu DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - połowa cukinii - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 120 g łososia - sos rybny - sól Warzywa nadziewamy na szpikulce

SMYKWKUCHNI
Para do Sherry - Wystawa win hiszpańskich 120

dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif lub do hiszpańskich tapas ale i do dań z ryb , małży, homarów, krewetek. Manzanilla

królestwo garów
Ryba pod sezamową kołderką 127

Libanie czy Maroku. Składniki 1 kg ryby (może być w całości albo filety z dorsza, halibuta, pstrąga itp.)   3 średniej wielkości posiekane cebule 1 papryczka chili bardzo drobno posiekana 1/2 szklanki soku z cytryny 1 szklanka pasty sezamowej tahini 50 g dowolnych orzechów bardzo drobno posiekanych (nie jest to konieczne) olej do smażenia (najlepszy będzie olej neutralny w smaku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dorada - filety 113

chcemy mieć rybę w panierce Przygotowanie: Ryby myjemy i filetujemy. Pozbywamy się ości, najlepiej jak jest to tylko możliwe. Skórkę pozostawiamy. Z każdej strony filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy delikatnie przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 godziny. Jeżeli mamy ochotę na rybkę w panierce to tuż przed smażeniem obtaczamy ją w mące. Ja zrobiłam dziś

ClauditteMissCooking
Sos pomidorowy do pizzy 198

ciasteczek, mięs, ryb, itd.     Składniki: -4 cebule -marchew -koncentrat pomidorowy 30% - 200 ml -2 łyżki miodu -sól, pieprz -papryka słodka i ostra -majeranek, bazylia -olej, woda    Cebulę kroimy w ćwierćplastry a marchew w drobną kosteczkę.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką. Dodajemy miód i smażymy ok. 5 minut. Dodajemy koncentrat

Maminek kulinarny
Kuleczki rybne w zalewie 649

pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki, grysiku i innych składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni.Składniki:500 g fileta z morszczuka lub dorsza1 jajka1 średnia cebulasól, pieprz do smakubułka tarta do panierowaniaolej rzepakowy do smażenia Zalewa5 łyżek cukru 1 litr wody2 cebule3 listki laurowe4

Ala piecze i gotuje
Dorsz w pergaminie z ryżem i słodką marchewką 222

filety dorsza lub innej białej ryby dwa pergaminy z "Winiary pomysł na...Papirus soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami" woreczek ryżu (u mnie z warzywami) kilkanaście małych marchewek  łyżka masła łyżka cukru pudru Wykonanie: Filet opłukać i osuszyć. Pokroić na 4 części. Po dwa kawałki włożyć do każdego pergaminu i smażyć wg przepisu na opakowaniu.  Ryż ugotować

Pasja Smaku
Śledź ala po kaszubsku z grzybami leśnymi 235

maki :) A nowa odsłona śledzi korzennych Seko przypadła nam do bardzo gustu :) Składniki: 400 g Matjasa korzennego SEKO ok. 7 suszonych grzybów 4 cebule pokrojone w piórka olej do smażenia sól, pieprz ZALEWA: 0,7 l litr wody 1/2 szklanki octu 10 % 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 5 liści laurowych 10 ziarenek ziela angielskiego(...)Podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z cebulą. Zalewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Wszystkie składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Do zalewy dodajemy podsmażone grzyby z cebulą. Gorącą zalewą zalewamy ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 dobę

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym i łososiem. 161

Cukinia to warzywo, które uwielbiam, przede wszystkim za to, że jest niesamowicie uniwersalne. Można ją smażyć, upiec, zrobić z niej krem, czy puree, nafaszerować, a nawet

DefinicjaSmaku
Łosoś z makaronem w białym sosie 154

SKŁADNIKI 1 makaron ugotowany al dante 300 g łososia 100 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1 cytryna 1 cebulka czerwona pęczek świeżego kopru sól, pieprz

w mojej kuchni
Shark steak na pomarańczowo 137

Czyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza

Buniabaje w kuchni
Smażony łosoś z makaronem i szpinakiem 173

odstawić na 1 godzinę, rybę co jakiś czas obracamy. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać na cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru wody.  Doprawić gałką i solą. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dodać do szpinaku i wymieszać. W między czasie łososia smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu

kulinarnyswiatdomi
Pstrąg pieczony w ziołach 129

środku i na zewnątrz. Do środka ryby wkładamy obficie koperek, natkę pietruszki i plasterek cytryny. Wstawiamy do pieczenia z odrobiną oliwy na 15-20 min. w temperaturze 180'C.PRZYGOTOWANIE cukinii:Cukinię myjemy i kroimy pod skosem w plastry. Przekładamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką w proszku. Przyprawioną cukinie smażymy na oliwie z obu stron. Usmażone plastry

kulinarnyJa
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 139

steki wsuwa średnie). Pod koniec smażenia na wierzch burgera kładę plaster żółtego, dobrego sera. Odstawiam, żeby soki w mięsie się uleżały. Burgery wymagają sosu. Ja w blenderze mieszam dwie łyżki majonezu, jedynie słusznego Kieleckiego, łyżeczkę musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik anchovis (można pominąć, ale nie czuć smaku ryby), odrobinę pieprzu kajeńskiego, łyżkę startego parmezanu

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania