kawałki sałatę oraz karmelizowane gruszki i pomarańczę. Całość posypuję pokruszonym kozim serem. Orzechy włoskie prażę na patelni i posypuję nimi sałatkę. Składniki dressingu mieszam do połączenia. Sałatkę polewam dressingiem tuż przed podaniem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia Elkikomputerze, ponieważ całe dnie spędzałam na dworze z moimi córeczkami, a także poświęcając czas na szykowanie różnych przetworów. Dzisiaj pierwszy z zaległych przepisów, a wkrótce następne... Sałatka wymaga trochę pracy, ale jest smaczna i będziecie zadowoleni. Polecam jako dodatek do zimowego obiadu, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki. Składniki: (około 20 dużych słoików) 5 kg ogórków 2 główki
talerz przyjemnościpapierowym. Śledzie, jajko i ogórki kiszone pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać z musztardą i przyprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego
Codziennik KuchennyNastępnie dodajemy jogurt i kilka kropli soku z cytryny (u mnie 3-4), doprawiamy przyprawami, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Sałatkę podajemy do drugiego dania. Kolorowa sałatka obiadowa (z kukurydzą i papryką) Smacznego
Słodkie okruszkiwrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki i kiełek rzodkiewki . Smacznego! Post Kuskus z warzywami z patelni pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wersji eko. Może jednak wróci do naszej codziennej kuchni, a wtedy i dostępność i cena będą bardziej przyjazne. Nieskromnie przyznam, że jestem dumna z tej sałatki. Nie dość, że jest bardzo smaczna, to wydaje mi się niezwykle estetyczna, wręcz użyłabym określenia „elegancka”, a to wszystko chyba dzięki jej minimalistycznej prostocie ;) Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 mini
Quinoa Raz!wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki i kiełek rzodkiewki . Smacznego! Post Kuskus z warzywami z patelni pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kroimy w dłuższe paski. Do miski wkładamy warstwami arbuz, ser feta, owoce czarnej porzeczki pokrojoną mięte. Skropić sokiem z cytryny ,posypać świeżo mielonym pieprzem.Wkładamy sałatkę do lodówki na 1 godz. Smacznego
kgwjanczewosłoiczka lub pojemnika nakładamy warstwowo porcję makaronu, na to ogórki, fasolka, pomidorki, jajko, porcja makaronu, groszek i rzodkiewka. Dekorujemy dowolnymi listkami. Przed podaniem polewamy sosem. Sałatkę przechowujemy w pojemniku w lodówce. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolidoprawiamy pieprzem i mieszamy łyżką. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy jeszcze troszkę sosu. Sałatkę można podać od razu, ale najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce. Szybka sałatka z pora w sosie czosnkowym Smacznego
Słodkie okruszkinajlepiej przyswajalnych ziaren, zawierają duże ilości fosforu oraz błonnika. Wszystkie te składniki świetnie sprawdzają się w roli dodatku do mleka czy jogurtu oraz jako posypki do sałatek. Owsianka z nasionami chia to smaczne, zdrowe i pożywne śniadanie. Ja przygotowuje ją wieczorem, wstawiam do lodówki i rano mam lunch do pracy. Prosta w przygotowaniu i bardzo szybka, nie trzeba godzinami stać
Dobra karmamacie czasu na przygotowywanie posiłków na bieżąco warto rozważyć taką opcję choćby z racji zbilansowania i różnorodności posiłków. Czy jedzenie oferowane prze Pomelo jest smaczne? Tak. Każde z dań, poza sałatką, miało wyrazisty smak i przyjemną formę, mimo tego, że były to dania odgrzewane a nie przygotowywane na świeżo. Czy skorzystam jeszcze kiedyś z cateringu dietetycznego Pomelo? Pewnie
Dzieje kuchennej Wiewiórykroimy w kostkę a por w talarki. Składniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku. Ewentualnie możemy dodać odrobinę majonezu lub jogurtu naturalnego. Połówki ananasa napełniamy sałatką, posypujemy owocami granatu i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolinadmiaru zalewy. Na półmisku układamy plasterki rzodkiewek, na to sałatkę z kaszy bulgur a na środek rozkładamy filety z makreli. Po bokach rozkładamy dowolne kiełki. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną. Smacznego. Zachęcam do wzięcia udziału w rewelacyjnym konkursie - zainspiruj się wiosną z firmą Grall- KONKURS trwa
Kulinarne Fantazje Marioli