się głównie z ryżu, jajek, tuńczyka, żółtego sera, kukurydzy i szczypiorku. Chyba ze względu na ten intensywny zielony kolor szczypiorku zawsze jawi mi się ona jako sałatka wiosenna :) Jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i ładnie się prezentuje. Składniki: 200g ryżu (użyłam Parboiled Britta ), 2 puszki tuńczyka w wodzie, 4 jajka ugotowane na twardo
Z miłości do słodkościcebulkę i kukurydzę odsączamy . pierś kroimy w kostkę,oprószamy solą ,pieprzem i papryką słodką, podsmażamy na patelni,studzimy,mieszamy składniki naszego sosu i mieszamy go z sałatką,doprawiamy jeszcze solą i pieprzem Smacznego
Swojskie jedzonkoprzepisy jak do tej pory.Dalej będę podawać kaloryczność danej potrawy i jej skład.Jedzmy kochani 5 posiłków małych dziennie,zastąpmy śmietanę jogurtem naturalnym i podawajmy dużo sałatek i surówek, a dieta będzie smaczna i przyjemna , a kilogramy z biegiem czasu znikną!. Danie ma 266 kcal. 3 wafle ryżowe naturalne 1 łyżeczka pasztetu z drobiu 1 mała parówka kiełki rzodkiewki ***************************** Wafle
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitalerzu , dodać pokrojone pomidory suszone, oliwki, oprószyć posiekaną szalotką oraz czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Udekorować natką pietruszki. Podawać jako sałatkę, przekąskę, przystawkę oraz lekkie śniadanie. Smacznego
Wino Francja Kuchniazależy mi na świeżym chlebie z pewnym i jasnym wkładem. Nie muszę na niego patrzeć, pilnować. Maszyna do chleba sprawdza się idealnie w każdej sytuacji awaryjnej. Smacznego...ja mój chleb podałam z sałatką
Z Kuchni Do Kuchnipalcami i rozsypujemy na sałacie. Dodajemy pomidory, oliwki i pokrojonego kurczaka. Oleje, sok z cytryny i miód mieszamy ze sobą. Dodajemy pieprz i niewielką ilość soli. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego
Miksturownikkiełki, posiekany koperek oraz drobno posiekany i roztarty (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, ocet balsamiczny i doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą. Smacznego
MyCookBook.plkiełki, posiekany koperek oraz drobno posiekany i roztarty (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, ocet balsamiczny i doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą. Smacznego
MyCookBook.plsłone ani mdłe, mają swój smak, oliwki i kapary nadały im wyjątkowego posmaku. Mogę stwierdzić z całą pewnością, że śledzie co jakiś czas będę kupować, są smaczne idealne na przekąskę nie w sałatce ale tak z talerza, najlepiej na wykałaczce podać. Filety śledziowe z musztardą francuską SEKO Tutaj też mamy fajne opakowanie które rzuca się w oczy.Po zdjęciu opakowania widać
Różowa kuchniaposiekanego selera, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki oraz pokrojoną w cieniutkie, drobne paseczki szynkę konserwową. Z majonezu, ketchupu oraz jogurtu przygotowujemy sos, dodajemy do sałatki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Kuchnia w czekoladzieręcznikiem papierowym. Śledzie, jajko i ogórki kiszone pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać z musztardą i przyprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego
Stare GaryPamiętacie lunchboxową sałatkę ? Dziś będzie inaczej, choć równie smacznie i zdrowo :) Panuje tu ogromna dowolność smaków i kombinacji, wszystko zależy od naszych upodobań. Fajnie, jeśli macie pudełko z przegródkami, ja nie mam, więc radzę sobie jak umiem, co widać powyżej :D Inspiracja na dziś: - kanapki - dwie kromki razowego chleba, kilka liści sałaty lodowej, dwa plasterki chudej szynki, kilka plasterków ogórka
Kulinarne zapędy Kokosapanierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliminut. Płaty śledziowe osączyć, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do sałatki, całość wymieszać i odstawić na min. 2 h do lodówki. Uwaga – sprawdzona rada Sałatka najlepiej smakuje dnia następnego Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakusoku z cytryny dodaję olej lub oliwę, szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku i całość dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę i mieszam. Sałatka jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotuje