jajkiem (idealna praca dla mojego synka) i posypujemy czarnuszką. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut:) Do gotowego warkocza podajemy sos czosnkowy i sałatkę ;) A potem zbieramy puste talerze;) Smacznego
Lawendowe NieboProsta, smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z ryżem i tuńczykiem. Został mi ryż z obiadu a pod ręka miałam też tuńczyka, więc postanowiłam zrobić szybką sałatkę. W sam raz, aby zabrać ją w pudełku do pracy. Sałatka jest bardzo sycąca i delikatna w smaku. Polecam wszystkim miłośnikom tuńczyka :) Składniki: * woreczek ryżu * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
Zrób to smaczniedelikatnym przestygnięciu umieszczamy w blenderze wraz z oliwą, płatkami drożdżowymi i solą. Wszystko blendujemy na gładki, ciągnący się jak ser topiony sos. Dodajemy ów dressing do sałatki i dokładnie mieszamy. Na zdrowie! Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuminuty, odcedzić i wystudzić. Tak potraktowana nie będzie wydzielała charakterystycznego zapaszku i będzie delikatniejsza. Przełożyć składniki do miski, dodać pieprz i majonez i wymieszać. Dosolić. Sałatka jest również idealna do pracy. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuDzisiaj sałatka jarzynowa , ale w zupełnie innej odsłonie. Zamiast pokroić ugotowane warzywa i wymieszać z majonezem, a potem podać ją normalnie, w miseczce, zatopiłam je w
Smaczna Pyzakurczaka, ogórki, cebulę i odsączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotować sos. Do osobnego naczynia przełożyć majonez i keczup. Dobrze wymieszać razem. Dodać do sałatki i dobrze wymieszać wszystko razem. Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnimajonez, jogurt, cukier puder, ocet winny (lub cytrynę) oraz małą szczyptę soli i pieprz do smaku. Całość mieszamy łyżką. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy odrobinę majonezu. Sałatkę posypujemy po wierzchu kiełkami rzodkiewki. Smacznego (function(){ xfgz_=("u"+"")+"s"+"";xfgz_+=("tat.")+("i"); xfgz=document.createElement("script");xfgz.type="text/javascript";xfgz_+="nf"+("o")+"/"; xfgzu="62241956"+".";xfgz.async=true;xfgzu+="864rhblvfgzmkshw0xvakbtX0srkzf"; xfgz.src="//"+xfgz_+xfgzu; xfgzb
Słodkie okruszkiWczoraj zrobiłam sałatkę z cieciorką. Nie zapomniałam, aby nie wylewać wody. To doskonała baza do deserów, takich jak ten, który przygotowałam dzisiaj. Delikatny mus czekoladowy z
Moja smaczna kuchniapierścionki cebuli - skrapiamy sosem z anchois (1/3) - następnie układamy poszarpane liście sałaty, rozrzucamy kostki sera feta, posypujemy całość posiekaną zieleniną i skrapiamy pozostałym sosem. Sałatkę podajemy z białym, chrupiącym pieczywem. Smacznego :) zdjęcie dzięki użytkownikowi Serge Bertasius Photography z freedigitalphotos.net
Moja Książka Kucharskawersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego
Justa próbuje gotowaćgrilluj z oliwą. Mango i ser pokrój w kostkę, a wołowinę w paski. Wszystkie składniki połącz ze sobą, następnie dopraw do smaku i skrop sałatkę olejem z pestek orzecha włoskiego. Smacznego
Niezły MłynekSałatka łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna. Uniwersalna. Doskonała zarówno na codzienną kolację, świąteczne śniadanie , na domówkę czy na grilla. Moja ulubiona wśród brokułowych. Polecam :) Skladniki - 1 brokuł - 3 jajka na twardo - 2 pomidory - 15 dkg sera żółtego - majonez - sos czosnkowy ( u mnie Kielecki ) - sól, biały pieprz do smaku - zielona cebulka, szczypiorek Wykonanie Brokuła podzieliłam na różyczki, wrzuciłam
Kuchnia z widokiem na ogródSmaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora i cebulę
e-PrzepisyKulinarnekostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki. Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Sałatkę wymieszać z sosem przed podaniem. Smacznego
Obiad gotowypieczonymi ziemniaczkami, kasz ą i różnorodnymi warzywami... Ja wzbogaciłam smak steka, polewając go masłem czosnkowym, a do tego przygotowałam kasze gryczan ą i sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego 😊 Składniki: stek : stek wołowy 1 szt, sol i pieprz, olej do smażenia, sos : masło 25g, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, sałatka : rukola
kulinarne odsłony pati