słodkie - 12682 przepisów (strona:454/846)

Grill 128

Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni
Pappardelle z brokułami 138

pappardelle Czaniecki, 1 brokuł, 20 g żółtego sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie:         Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą

Aga w kuchni
Grillowane polędwiczki wieprzowe 154

ozdobnej natki pietruszki :)   Składniki: 1/2 kg polędwiczek wieprzowych, 3 łyżki oliwy z oliwy, 1 łyżeczka cząbru, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki białego pieprzu, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki kolendry. Przygotowanie:       Polędwiczki wieprzowe myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie kroimy pod ukosem w 1 cm kotleciki. Każdy kawałek polędwiczki rozklepujemy delikatnie

Aga w kuchni
Leczo z cukinii w słoikach 174

podaniem podsmażyć na patelni kiełbasę i wymieszać z podgrzanym lechem. Składniki: 4 duże cukinie, 2 czerwone papryki, 2 żółte papryki, 2 cebule, 300 ml przecieru z pomidorów, 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis, 1/4 łyżeczki ognistej mieszanki przypraw w młynku Kamis, 1 łyżeczka suszonej bazylii Kamis, sól morska w młynku Kamis, pieprz czarny w młynku Kamis. Przygotowanie

Aga w kuchni
Ciasteczka wyciskane z maszynki 346

blaszki i nie może być żadnego papieru do pieczenia, bo po przylepieniu ciastka do balszki, jednocześnie odrywa się od maszynki :) Robiąc te ciasteczka zainspirowałam się przepisem Ślada mi słodkiej babeczki Składniki: 3 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,  16 g cukru waniliowego, 2 łyżki mielonych migdałów, 250 g masła, 3 łyżki oleju

Aga w kuchni
Pieczeń z makaronem 145

Składniki: 1,5 kg szynki (mięsa), 1 opakowanie makaronu rurki Czaniecki,  1 brokuł, 2 łyżki majeranku Kamis,  1/4 ognistej mieszanki przypraw Kamis, 2 łyżeczki słodkiej papryki Kamis,  1 ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól Kamis,  pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:     Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: przeciskamy przez praskę ząbek

Aga w kuchni
Zapiekanka z ziemniakami 203

pieczarek, 1 cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g żółtego sera, 0,5 łyżeczki czosnku, 2 łyżeczki bazylii Kamis,  1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis,  sól Kamis,  pieprz Kamis. Przygotowanie:    Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy ok. 5 minut. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy połowę ziemniaków. Posypujemy je czosnkiem

Aga w kuchni
Pieczone jabłka nadziane twarogiem 251

niektórzy kojarzą, jest to akcja lubelskich blogerek. Gotujemy i pieczemy sezonowo. Tym razem z jabłkami w roli głównej. Ja na tą okazję przygotowałam jabłka pieczone, wypełnione twarogiem i oblane słodkim sosem karmelowym z orzechami włoskimi. Jednym słowem - rozpusta dla podniebienia ! Składniki: * 4 twarde, kwaskowate jabłka * 150 g twarogu półtłustego ( miękkiego ) * 1 jajko * cukier waniliowy * 2 łyżki cukru * 1,4 łyżeczki

kolorowotorcikowo
Muffinki - mini szarlotki 226

Sióstr Zalewskich , Małgośki , Karoliny , Patryka i Joanny . Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki .  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1 jajko 2 jabłka 100 g cukru 200 g maślanki

Pasja Smaku
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą. 214

Składniki : 1kg filetów z kurczaka 250g czerwonej fasoli 3 duże pomidory 2 cebule 1l bulionu drobiowego 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Fasolę zalewamy zimną wodę, tak aby wody było 3 razy więcej niż fasoli. Odstawiamy na 12 godzin

Kuchnia Łukasza
Rolada wieprzowa z ricottą. 155

Składniki na 2 rolady: 800g schabu wieprzowego 200g ricotty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku olej z orzechów laskowych Przygotowanie: Schab myjemy i osuszamy. Łożymy tłustą stroną na wielką deskę do krojenia i kroimy prawie do końca, następnie przewracamy, aby tłuszcz był odwrócony w stronę deski i z małym odstępem

Kuchnia Łukasza
Dietetyczne placuszki owsiane. 1628

powinno zaczynać się od takich placuszków. Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki mąki z płatków owsianych 2 łyżeczki miodu lub słodkiego mleka kondensowanego  1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia Przygotowanie:  Jajko ubijamy z miodem, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek od miodu. Dodajemy płatki

Kuchnia Łukasza
Pikantny ryż z warzywami. 204

boskie połączenie. Sos chilli jest chyba najczęściej używany przez mnie sos, bo zawsze dodaje do dania fajną nutkę pikantności. Składniki: 100 g ryży Mieszanka warzyw (400 g) 2 łyżki słodkiego sosu chilli szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie:  Warzywa podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodajemy sos chilli, 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy 10 minut. Do warzyw dodajemy ryż, mieszamy, solimy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z pieczarkami, grzankami i kurczakiem. 339

pysznym sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie.  Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki.  Złączamy wszystkie składniki

Kuchnia Łukasza
Babka piaskowa z bakaliami. 175

stole Wielkanocnym zawsze powinna być krucha babka z dużą ilością bakalii. Babka Wielkanocna według tego przepisu wychodzi na prawdę dobra. Krucha, słodka i pyszna, właśnie taka jaka powinna być. Składniki: 200 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jaja szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki żurawiny 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki orzechów 0,5 szklanki suszonych

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania