prosto, i zdecydowanie tak było. Jednym z dań, które przygotowałam były śledzie kimchi. Kimchi to tradycyjne, dosyć ostre danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też je przygotować z innych warzyw. Do moich śledzi wykorzystałam właśnie ten najnowszy produkt marki Provitus. Serdecznie Was zapraszam po przepis(...)Mazurach. Tam właśnie można odpocząć od miejskiego zgiełku i szumu, czyli zaszyć sie w sielskim "Pan tu nie spał". Śledzie kimchi Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 1 szklanka zimnego mleka 1 cebula 1 słoik Kimchi Provitus natka pietruszki czarny pieprz świeża papryczka chili liście sałaty Wykonanie: Filety przez około 30 minut moczymy w zimnym mleku
Kulinarne przygody Gatitypapryczka chili olej rzepakowy tłoczony na zimno Filety śledziowe moczę kilka godzin w zimnej wodzie, potem przekładam do słoika, wlewam ocet jabłkowy, koncentrat barszczu i wstawiam do lodówki na 24 h. Ogórki korniszony kroję w małą kostkę, cebulę też i oliwki. Śledzie przekładam na sitko i odsączam dobrze. Grzybki i śledzie kroję też w kostkę. Na talerzu układam obręcze metalowe
wesoła kuchniaszwagra Wojtka. Polecam - jest szybka i pyszna. Składniki: 1 słoik tartych buraczków (słoik 400g) 1 puszka kukurydzy kilka płatów śledziowych pokrojonych w kostkę 3-4 ugotowane jajka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Buraczki i kukurydzę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Dodać śledzie i ugotowane jajka pokrojone w kostkę. Drobno posiekać cebulkę
Kuchnia domowa Anikroimy w 3 cm kawałki i przekładamy do miski , następnie jabłko , cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładam do śledzia , dodaję nasze przyprawy , curry ,pieprz ziołowy , pieprz czarny , majonez , wszystko razem mieszamy i przekładamy do słoika , pod przykryciem odstawiamy na całą noc do lodówki , na następny dzień są super
Mój Smakrazy odlać i nalać świeżej. 2. Ogórki kroimy w słupki, cebulę w pióra, mieszamy składniki zalewy. 3. Śledzia kroimy w podłużne kawałki, układamy w słoju warstwowo z warzywami, zalewamy zalewą i do każdego słoika wkładamy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Odstawiamy na 2-3 dni przed podaniem, aby wszystko się przegryzło
Apetyczna babeczkaDoprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Musztardę wymieszać z cebulą. Płaty śledzi od wewnętrznej strony, posmarować mieszaniną musztardy i cebuli. Płaty zwinąć i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w słoiku, resztę musztardy z cebulą włożyć do słoika, zalać zalewą octową, zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny
królestwo garówilością pieprzu i ewentualnie soli (jeżeli śledzie byłyby mało słone). Studzimy. Wymoczone filety odsączamy i osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Następnie śledzie kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z pozostałymi składnikami. Przechowujemy w lodówce, w szklanym, szczelnym słoiku do 2-3 tygodni. Moje posty
Słodka Stronaodwróć do góry dnem. Pozostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory są gotowe do jedzenia już pod 2-3 dniach. Zamknięte słoiki przechowujcie w spiżarce lub szafce kuchennej, a otwarte w lodówce. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z suszonymi pomidorami: Pasta
Chilli Czosnek i Oliwaszale przedświątecznego gotowania odkryłam w lodówce paczkę śledzi w oleju. Szkoda byłoby gdyby się zmarnowały, więc wyszukałam w internecie przepis na ich szybkie przygotowanie. Traf chciał, że trafiłam tutaj i jakoś ta miodowa cebula do mnie przemówiła. Przygotowałam w kilka chwil, wsadziłam do słoika i o nich zapomniałam. Po wyjęciu następnego dnia okazało się, że są przepyszne! Były tak smaczne(...)każdą imprezę. Przeglądając moje zasoby odkryłam, że nie umieściłam tego przepisu na blogu, więc dzielę się nim teraz bo warto, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Śledzie w miodowej cebuli (6-8 porcji) Składniki: 6 mięsistych filetów śledziowych z oleju, pokrojonych na 2 cm kawałki 4 duże cebule, pokrojone w plasterki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki miodu
karmelowyrazem na wspaniałą sałatkę śledziową. Wielu z Was prosiło mnie o tego typu przepisy, zatem spełniam Wasze życzenia. :) Może niektórych zaskoczy jednoczesne użycie takich składników jak buraki i śledzie a'la Matjas, jednak skuście się na jej zrobienie i spróbowanie - smak Was zaskoczy. Dodatkowo mam nadzieję że zaintryguje Was mój sposób podania "brzydkiej" sałatki z majonezem - niech(...)gramów) buraczków wiórków 2 duże ziemniaki 4 ogórki konserwowe 1 średnia cebula 1 duże słodko – kwaśne jabłko 1 słoik majonezu (ilość według upodobań) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 2 zielone jabłka kiełki rzodkiewki Wykonanie: Jeśli lubimy mniej słone śledzie, należy je odmoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin przed wykonaniem sałatki. Następnie należy je pokroić w drobną kostkę
Garniec Magaliemojej mamy, która często ją robi na różne okazje. Polecam! Składniki na sałatkę śledziową „do wódki”: 5 płatów śledziowych matiasów słoik około 200 ml grzybów leśnych marynowanych w occie 3 duże ogórki konserwowe 2 średnie cebule olej pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy przez kilka godzin w wodzie, aby usunąć nadmiar soli. Następnie osuszamy je i kroimy na kawałki. Cebule drobno siekamy
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na śledzie, które możemy zrobić kilka dni wcześniej. Wymagają odrobinę wprawy, ale na pewno sobie świetnie poradzicie. Są pyszne. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śledzie ze śliwką Składniki 7 płatów śledziowych 14 dużych śliwek suszonych lub wędzonych 1 duża cebula olej rzepakowy mleko wykałaczki Instrukcje Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie opłukujemy wodą(...)jednej dużej, lub 2 małych śliwkach. Spinamy na brzegach wykałaczką i kroimy na pół. Wkładamy do słoika. Tak postępujemy do czasu wykorzystania wszystkich płatów. Na koniec całość zalewamy olejem i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Artykuł Śledzie ze śliwką pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamGłosów:1 Średnia:5/5] składniki: 400 g śledzi w oleju 250 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny sól, pieprz, słodka papryka olej do smażenia wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, przekładamy do pieczarek i smażymy z dodatkiem oleju, aż woda(...)Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet, doprawiamy papryką sproszkowaną, solą oraz pieprzem i chwilę podsmażamy. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Śledzie odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem pieczarkowym. Całość najlepiej przełożyć do słoika zakręcić i schłodzić w lodówce przez
Domowy Smak JedzeniaMiałam wielką ochotę na sałatk ę rybną . Ta którą zrobiłam jest ze śledziem, jajkiem i marynowanymi podgrzybkami :) Składniki: 3 matiasy 4 ugotowane jajka na twardo 1 średnia cebulka ćwiartkowy słoik marynowanych podgrzybków pieprz i majonez do smaku. Sposób wykonania: 1. Matiasy przez godzinę moczyć w wodzie następnie odsączyć i pokroić w kostkę. 2. Marynowane podgrzybki opłukać pokroić
Darcia w kuchni