sledzie w oleju z cebulka - 547 przepisów (strona:15/37)

Śledzie z żurawiną 100

Połączyłem śledzia z jabłkiem , żurawiną. i innymi jeszcze składnikami. Warto wypróbować.                Składniki:   4 szt. solonych śledzi   2 jabłka   jeden ogórek konserwowy   2 łyżki cebulki perłowej   1 łyżka żurawiny   1 łyżka musztardy sarepskiej   sok z jednej cytryny   szczypta cukru   szczypta czarnego pieprzu   szczypta(...)soli   2 łyżki oleju słonecznikowego        Przygotowanie:     Opłukałem śledzie, osuszyłem je do sucha, pokroiłem na kawałki. Żurawinę musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszałem. Ogórka konserwowego pokroiłem w kostkę. Jabłka obrałem ( ekologiczne ), usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w słupki. Przygotowane składniki przełożyłem razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszałem. Doprawiłem

R'n'G Kitchen
Najlepszy śledź w cytrynie 100

wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledź w cytrynie – składniki: 5 filetów śledziowych solonych ala matjas w oleju – 360 g po odsączeniu 2 średnie cytryny 1 łyżka cukru pudru 150-200 ml oleju rzepakowego 2 czubate łyżki siekanej natki pietruszki sól i mielony czarny pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledź w cytrynie – wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie(...)samej cytryny wyciskamy sok , około 60 ml. Przygotowujemy cytrynową zalewę. W tym celu do wyciśniętego soku dodajemy cukier puder, olej, posiekaną cebulkę, posiekaną pietruszkę oraz startą skórkę z cytryny. Drugą cebulę kroimy w plasterki 0,5 cm. Śledzie najlepiej w słoiku układamy warstwami. Na samym dnie układamy śledzie i plasterki cytryn. Na to kładziemy cytrynową zalewę. Ponownie układamy śledzie

Olcia gotuje!
Śledzie z pieczarkami 68

push({}); Śledzie z pieczarkami-składniki : 4 płaty śledziowe ala matias w oleju 250 g pieczarek 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 cebule 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska papryki słodkiej mielonej olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz mielony do smaku     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie z pieczarkami-przepis:     Śledzie wymoczyć(...)połowę a  następnie na niezbyt grube piórka. Pieczarki pokroić w  plasterki .i na ok .3 mm. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulkę do lekkiego zeszklenia. Doprawić solą i pieprzem Następnie do cebulki dorzucamy pokrojone pieczarki i smażymy tak długo ,aż odparuje nadmiar wody co jakiś czas mieszając. Dodać 3 czubate łyżki koncentratu ,paprykę słodką ,cukier

Olcia gotuje!
Śledzie opiekane w zalewie octowej 162

mojego przepisu na śledzie opiekane. Najlepszy i sprawdzony przepis, który przekazała mi moja moja mamusia. Ta opiekana ryba to coś pysznego. Prosty przepis na śledzie, który przygotujesz w kilka minut. Są smaczne, nie za kwaśne, takie w sam raz. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie opiekane składniki: 1 kilogram świeżych śledzi wypatroszonych i bez głów olej do odsmażenia mąka do obtoczenia(...)ziela angielskie 3 liście laurowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie opiekane w zalewie sposób wykonania: Śledzie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie każdą rybę z osobna obtaczamy w mące. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i smażymy śledzie z obu stron na złoto – brązowy kolor. Czosnek siekamy. Marchewkę i cebulkę kroimy w półplasterki. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy do niej

Olcia gotuje!
Tatar ze śledzia 309

super propozycja na zbliżającą się Wigilię,sylwestra i nie tylko-polecam Składniki: 500 g filetów śledziowych w oleju kilka papryk konserwowych, mały słoiczek grzybków marynowanych mała cebulka pół jabłka łyżeczka musztardy   pieprz, 1-2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:  Śledzie ,grzybki, paprykę,jabłko i cebulkę kroimy w drobniutką kosteczkę,można ułożyć warstwowo-ale ja wszystko wymieszałam

Swojskie jedzonko
Śledź w occie z cebulką i papryką 149

cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić na godzinkę. Pokroiłam na mniejsze kawałki, obtoczyłam w mące, usmażyłam na oleju. Zalewa: Wodę zagotowałam z przyprawami, podałam pokrojoną w piórka cebulkę i paprykę. Gotowałam 3 minuty. Na koniec wlałam ojej, zagotowałam. Do zimnej zalewy włożyłam śledzie, odstawiłam do lodówki

Darcia w kuchni
Śledzie z majerankiem i czosnkiem 161

majeranek otarty • 5 ząbków czosnku • 1 duża cebula • olej Sposób przygotowania:   Śledzie wymoczyć. Osączyć z wody i pokroić w romby. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Śledzie układać warstwami w słoju przesypując je majerankiem(dość obficie), posypując czosnkiem. Na każdej warstwie ułożyć dodatkowo pokrojoną w piórka cebulkę. Całość zalać olejem. Odstawić

Pobite gary Barbary
Smażone młode śledzie ze słodko-kwaśną sałatką ziemniaczaną 224

ziemniaczanej rozkładamy na talerze, obok układamy świeżo usmażone śledzie. Zabieramy się za ostatni etap przygotowania, czyli sos. Mieszamy ze sobą łyżkę oleju, musztardy Dijon i octu. Na patelni po smażeniu śledzi ląduje 1 łyżka masła, wysmażony boczek i cebulka. Wlewamy mieszankę musztardową, mieszamy, dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę. Robimy na śledziach kilka kleksów z sosu i od razu podajemy. Potrawa(...)koperku 2 łyżki stołowe posiekanego szczypioru pieprz SKŁADNIKI 600g młodych drobnych śledzi, patroszonych, bez głowy sól pieprz masło klarowane do smażenia, około 3-4 łyżek 40-50g wędzonego boczku w cienkich plastrach 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka octu jabłkowego (albo octu z białego wina) 1 łyżka oleju rzepakowego 1 średnia czerwona cebula lub 2 szalotki 2 łyżki stołowe

Karo in the Kitchen
Śledziowo mi 219

milion sposobów. Uwielbiam te ,,Ciocine" z rodzynkami, te ,,Mamine" z pomidorami, te ,,Zwykłe" w occie lub z cebulką w oleju. Są po prostu pyszne!!! Dlatego dziś... Pasta śledziowa z chrzanem łatwe 10 minut wychodzi tak 150 ml Składniki: * 200 gramów śledzia * łyżka chrzanu * łyżeczka śmietany * 1 starte jabłko opcjonalnie * łyżeczka majonezu * ugotowane na twardo jajko Do dzieła!!! Wymoczonego wcześniej śledzia

sierotka maRysia w kuchni
cytrynowe śledzie 177

słoiczek 2 śledzie 1 nieduża cebula olej cytrynowy - u mnie Global Fit kilka ziarenek pieprzu Przygotowanie: śledzia moczymy w zimnej wodzie (można wodę zmieniać dwukrotnie) cebulę kroimy w piórka (można podzielić jeszcze na mniejsze części) śledzie odsączamy z wody i kroimy na małe kawałki - śledzik na raz w słoiku układamy warstwy - cebulka śledzik i tak do samego końca zalewamy olejem

Gotowanie z pasją
Śledź w śmietanie 481

sylwestrową :) 4 filety śledziowe (najlepiej w oleju) szklanka gęstej śmietany 18% 1/2 czerwonej cebulki kilka gałązek koperku + do dekoracji sól, pieprz łyżeczka musztardy Filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w ukośne paski. Cebulkę drobno pokroić, koperek posiekać. Do śmietany dodać cebulkę, koperek, doprawić do smaku, wymieszać. Ułożyć na zmianę na półmisku pokrojone śledzie i sos śmietanowy. Udekorować koperkiem i piórkami

Smakołyki Asi
Śledziowa sałatka z czerwoną papryką 263

twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i posiekany por. Filety ze śledzia wyjmujemy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników wraz z 2 łyżkami cebulki (odsączamy ją z nadmiaru oleju). Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Smacznego

Słodkie okruszki
Śledzie pocztowe. Pyszne śledzie z ziemniakami, cebulką i korniszonami. 82

Nazwa ,,śledzie pocztowe" pochodzi od śledzi rozwożonych w beczkach po całej Europie. Poławiano je wiosną, patroszono i konserwowano w solance. Następnie pakowano do beczek i były przewożone pocztą. Ryby te to matjasy, czyli młode śledzie przed okresem godowym. Przygotowując się do tarła dużo jedzą i dlatego są bardziej tłuste niż dojrzałe śledzie. Ich mięso jest miękkie, tłuste, wręcz rozpływające się(...)musztardy francuskiej 1-2 łyżeczki octu jabłkowego 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jeśli kupiłaś śledzie, które są mocno solone, to należy je wymoczyć w zimnej wodzie. Śledzie, których użyłam do przepisu nie wymagały moczenia, były lekko solone. Szalotkę obrać i pokroić w plasterki. Następnie zamarynować cebulkę dodając, sól, cukier, ocet i wodę. Odstawić

Codziennik Kuchenny
Śledzik na każdą okazję! Pyszne przepisy i KONKURS 192

pieczonym ziemniakiem, kwaśną śmietaną i marynowaną cebulką! To danie nie tylko pięknie wygląda i na pewno zachwyci Waszych gości, czy też członków rodziny, ale przede wszystkim wyśmienicie smakuje!  Dobrze wiecie, że często powtarzam, że proste rzeczy są najlepsze.  Nigdy nie należy zbyt mocno kombinować w kuchni. Jeśli to śledź w daniu ma grać pierwsze skrzypce, to dajmy(...)podbite jeszcze smakiem kwaskowatego jabłka tworzy niesamowitą całość.  Jestem pewna, że pokochacie to danie! SKŁADNIKI: - 1 x Beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO - pęczek natki pietruszki - zioła: pachnotka lub melisa - 3 łyżki kwaśnej śmietany - 1 czerwona cebulka - 3- 4 ziemniaki - 1 jabłko kwaskowate - sok z 1/2 cytryny - sól/ pieprz - 1/3 szkl. oliwy z oliwek - pumpernikiel do podania Ziemniaki

SMYKWKUCHNI
Tatar ze śledzia 125

pisania i publikowania przepisów jesteście Wy, którzy w grudniu bardzo licznie odwiedzacie naszą stronę. A co do tatara ze śledzia , to przewidujemy, że będzie gwiazdą na naszym świątecznym stole. Udostępnij Tatar ze śledzia – składniki 500 g filetów śledziowych w oleju 1 duża czerwona cebula 3 średnie ogórki kiszone 1 słoiczek marynowanych grzybów 4 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy(...)pokroić w drobną kostkę. Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić na długie paski, a następnie w drobną kostkę. Filety ze śledzi wymieszać z musztarda francuską i słodko-ostrą. Tatar ze śledzia najlepiej prezentuje się ułożony warstwowo, w tym celu można wykorzystać okrągłą wykrawaczkę do ciastek. Taką foremkę ułożyć na talerzu, wyłożyć pierwszą warstwę ze śledzi w oleju, docisnąć ją łyżeczką

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania