sledzie w oleju z cebulka - 547 przepisów (strona:18/37)

Śledzie po grecku 176

Mój sprawdzony przepis na śledzie po grecku z rodzynkami,cebulką i marchewką w sosie pomidorowym.Nie wyobrażam sobie bez nich Świąt Bożego Narodzenia. Składniki: 500 gram płatów śledziowych 500 gram marchewki 500 gram cebuli 15 gram rodzynek mały słoiczek przecieru pomidorowego 1,2 szklanki oleju 3 ziela angielskie  2 listki laurowe 2-3 łyżki octu Sposób przygotowania: Śledzie jeśli

Bajeczna Kuchnia
Śledzik na raz, czyli tatar ze śledzia na krakersach 369

Prosta, szybka i smaczna przekąska dla miłośników śledzia :)SKŁADNIKI1 opakowanie krakersów5-6 filetów śledziowych w oleju z cebuląkilka kawałków papryki konserwowej2-3 korniszonykilka marynowanych grzybków1 łyżka majonezu1 łyżka śmietanykilka liści sałaty lodowejświeżo mielony pieprz kolorowyPRZYGOTOWANIE Śledzie i cebulkę odsączamy na papierowym ręczniku.Filety kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, paprykę i korniszony. Mieszamy i dodajemy majonez

Moje Kuchenne Rewelacje
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 2971

śledzia 2 cebulesłoiczek koncentratu pomidorowego 200gketchup pikantny (1 czubata łyżka - do smaku)papryka konserwowa łyżeczka miodusłodka paprykaszczypta pieprzu olej do podsmażeniaWykonanie:Filety śledziowe moczymy w mleku ok 2h. Następnie kroimy je w paski, pieprzymy i odkładamy do miseczki. Cebulę kroimy w paski, smażymy na oleju na złoty kolor. Paprykę kroimy w kostkę przekładamy do podsmażonej cebulki. Dokładamy

Walijskie Pichcenie
Klasyczny śledź w oleju z cebulą 157

duże cebule ziarenka kolorowego pieprzu liście laurowe ziele angielskie dobrej jakości olej ( lub oliwa, olej lniany ) ocet ( ewent. cytryna ) mleko ( ewent. zimna woda ) Śledzie moczymy w mleku 12 h lub dostosowujemy czas moczenia do smaku - nie powinien być jednak za słony. Po moczeniu płaty śledzia zanurzamy na chwilę w occie ( zachowają jędrność ) i odsączamy na sicie. Kroimy(...)wtedy bardziej lekkostrawna ). Skrapiamy delikatnie octem lub cytryną. Na spód szklanego słoja kładziemy warstwę cebulki i następnie przyprawy: liść laurowy, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, 4-5 ziarenek pieprzu. Układamy kolejne warstwy śledzia i cebuli z przyprawami. Na wierzchu kończymy warstwą cebuli. Całość zalewamy olejem i lekko dociskamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Wstawiamy do lodówki. Najsmaczniejszy jest

Atlas Smaków
Sałatka śledziowa po hawajsku 61

przypaść do gustu. Składniki: 5-6 płatów śledziowych - w oleju 4-5 plastrów ananasa z puszki 1 mała cebulka 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, może być grecki 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżka zalewy z ananasów - można zastąpić miodem 1 łyżka ostrej musztardy Sposób wykonania: 1. Śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dowolne kawałki

Kuchnia domowa Ani
Śledź po polsku 210

śledzia po polsku z sporą ilością cebulki, leśnymi grzybami i suszonymi śliwkami skąpanego w aromatycznym, pomidorowym sosie. Składniki: 400g filetów śledziowych a'la matias 2 cebule białe garść suszonych borowików lub podgrzybków 2-3 suszone śliwki łyżka pasty pomidorowej 3-4 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól i pieprz do smaku mleko do wymoczenia śledziowe olej do smażenia(...)pozostawić. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać nieco oleju i zeszklić cebulkę. Dodać pastę pomidorową i 3-4 łyżki wywaru z grzybów, rozprowadzić. Dodać ugotowane grzyby, pokrojone w paseczki suszone śliwki oraz zile angielskie i liście laurowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Odsączone śledzie wymieszać z masą pomidorowo-cebulową. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce

Pyry na Gaz
Śledzie po szwedzku 536

kawałki filetów śledziowych a'la matyjas, marynowanych w słodkiej zalewie wraz z dodatkiem czerwonej cebulki oraz przypraw. Jeżeli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie śledzi to zajrzyjcie TUTAJ .    Składniki na 2 słoiki: 0,5 kg filetów śledziowych a'la matyjas 2 małe, czerwone cebule olej do smażenia mąka do panierowania zalewa 0,5 szklanki zwykłego cukru 1,5 szklanki(...)rondelka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz kolorowy pieprz. Całość gotować kilka minut. Zalewę ostudzić. Do słoików nakładać naprzemiennie usmażone kawałki śledzia oraz czerwoną cebulkę. Na sam koniec, całość zalać słodką zalewą. Zakręcić słoiki i wstawić do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień po przygotowaniu. Panierowanie i smażenie filetów śledziowych

Ugotować
Śledzie po kaszubsku 102

pieprzu czarnego szczypta majeranku Sposób wykonania śledzi po kaszubsku Do przygotowania potrawy potrzebować będziemy przede wszystkim: miski, deski do krojenia, ostrego noża, patelni. Słoiki i nakrętki jeśli tak chcesz przechowywać śledzie. Krok 1 – przygotowuję śledzie Zanim przystąpimy do zrobienia potrawy, musimy najpierw przygotować śledzie. W tym celu jeśli masz śledzie w oleju, odsącz je i osusz za pomocą ręcznika(...)kawałek śledzia i sprawdzam czy słoność już mi odpowiada. Jeśli masz całe śledzie z beczki, to należy je wypatroszyć, usunąć skórę i moczyć przez około 12 godzin. Pod koniec odsalania, możesz też moczyć śledzie w: mleku, maślance, wodzie mineralnej, wodzie z octem, winie lub piwie. Szczegółowy opis moczenia śledzie przedstawiam we wcześniejszym wpisie https://ania-gotuje.pl/przepis/moczenie-sledzi-jak-namoczyc-sledzie/ Filety wymoczonych śledzi kroję

Ania gotuje
Śledzie z żurawiną 103

Śledzie z żurawiną to super pyszna przekąska ze śledzi w pomidorowym sosie z cebulką i przyprawami. Idealne na każdą okazję jako przystawka lub przekąska, nie tylko w święta. Śledzie z żurawiną możesz przygotować jedynie w zalewie z oleju i octu, bez dodatku składników na sos pomidorowy. Są pyszne, szybkie w przygotowaniu. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na śledzie z żurawiną

Zasmakuj Kuchni
Grzanki z cebulką po kaszubsku i rolmopsami 113

Grzanki z cebulką po kaszubsku i rolmopsami To pomysł na przepyszne śniadanie , lunch lub kolację. Wypasiony posiłek, który sprawdzi się na specjalne okazje albo na prawdziwą ucztę dla podniebienia. Pełnowartościowy i sycący. Idealny również na postne dni. Potrzebujecie dobrego pieczywa. Ja wybrałam gotowe grzanki typu skorpor o smaku pomidorowo – ziołowym, lubię(...)mieć taki suchy prowiant do pochrupania w szafce. Do tego cebulka duszona z pomidorami i rodzynkami doprawiona na słodko kwaśno i rolmopsy czyli kwaśne śledzie z octu. Całość smakuje naprawdę fenomenalnie! PRZEPIS NA GRZANKI Z CEBULKĄ PO KASZUBSKU Składniki: kilka grzanek chrupiących typu skorpor 2 duże cebule 50ml oleju roślinnego 50g koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu winnego 0,5 łyżeczki

Dorota Smakuje
Śledzie w oleju z cebulką 224

wodę. Kiedy śledzie stracą już swoją słoność (możemy spróbować). Ocieramy je na ręczniku papierowym. Do słoika wlewamy olej, wrzucamy liście , pieprz i ziele.. Śledzie kroimy na kawałki , z jednego płata trzy. Układamy warstwami w słoiku, Każdą warstwę posypujemy skrojoną w kostkę cebulką. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Baza  po kilku godzinach gotowa. SMACZNEGO Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Śledzie korzenne 479

kroimy na mniej więcej 3 cm kawałki.W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele angielskie. Wszystko dokładnie mieszamy.Śledzie mieszamy z pokrojoną w piórka cebulką, przekładamy do salaterki lub słoika i zalewamy przygotowana marynatą. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Składniki

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania