sledzie w oleju z cebulka - 547 przepisów (strona:6/37)

Śledzie w oleju z cebulką 178

Narodzenia, ale przez cały rok. Z resztą kocham wszystkie rybki już od maleńkości :) Z reguły jest tak, że dzieciom ciężko przemycić rybę i jedynie jedz The post Śledzie w oleju z cebulką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Dieta rozdzielna na Wielkanoc... 224

Podobnie w farszu do jajek  - jeśli ktoś tak praktykuje.      Przygotowując  śledzie  pomijamy np. rodzynki - kiedyś była to moja ulubiona potrawa: śledź w oleju z cebulką i rodzynkami - dziś znowu jest bez rodzynek, jak wersja pierwotna, którą pamiętam ze stołu mojej babci.     Jadałem również żurek gdzie poza jajkiem i białą kiełbasą były dodatki

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO ŚMIETANOWYM 195

zalewie octowej (klik) z czosnkiem i majerankiem (klik) sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami (klik)    śledzie po kaszubsku (klik) sałatkę śledziową z jabłkiem (klik) śledzie w oleju z cebulką (klik

potrawyregionalne
Śledzie wigilijne – lista najlepszych przepisów 93

śledzie, buraczki, jajka, cebulka, ogórek kiszony i ziemniaki. Tatar ze śledzia po węgiersku to niecodzienny pomysł na potrawę wigilijną. Tatar składa się z mnóstwa składników ułożonych warstwowo. Kliknij w zdjęcie po przepis Efektownie wygląda w przeźroczystych salaterkach lub ułożony za pomocą deklaracyjnych pierścieni. Zobacz przepis na tatar ze śledzia . Tradycyjne śledzie wigilijne Listę otwierają klasyczne śledzie w oleju . Zapewne(...)rodzynkami i duszoną cebulką. Zobacz jak w prosty i szybki sposób zrobić pyszne śledzie po sułtańsku . Śledzie po kaszubsku to uczta dla miłośników słodko kwaśnych smaków. Kliknije w zdjęcie po przepis. Słony śledź smakuje rewelacyjnie w towarzystwie pomidorowej zalewy na bazie cebulki, kiszonego ogórka i suszonej śliwki. Zobacz sprawdzony przepis na śledzie po kaszubsku . Śledzie proboszcza to hit sprzed kilku

Ania gotuje
Smaki z dzieciństwa - ziemniaki w mundurkach ze śledziem 206

ziemniaki ostrożnie wykładamy na talerz,  przekrawamy na ćwiartki, lekko solimy i kładziemy listek masła.  Dorzucamy do tego śledzia. Tutaj zostawiam dowolność. Ja akurat miałam dziś śledzie wiejskie - z cebulką w oleju.  Ale to danie równie dobrze smakuje z rolmopsami czy inną wersją śledzi.  Po prostu kto jak lubi!  A że to danie bardzo lubię

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Śledzie z cebulką 341

całą noc. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, możemy pokroić też w cieniutkie piórka. Cebulkę zaparzamy w przegotowanej wodzie, następnie przecedzamy przez sito i zalewamy ją olejem. Śledzie kroimy w paski, dodajemy pokrojoną cebulkę. Doprawiamy do smaku pieprzem, sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Smacznego

kgwjanczewo
Gyros z grilla ze śledziem 59

lubianych śledzi po Kołobrzesku od Kapitan Navi. Możecie je dodać bez grillowania, grillować na papierze do pieczenia lub podobnie jak ja tym razem zrobić panierkę i grillować na aluminiowej tacce do grilla. W każdej wersji Twój gyros będzie pyszny, sam spróbuj! Śledzie po Kołobrzesku to pyszne, wyraziste w smaku i bardzo mięsiste kawałki śledzia, cebulka, zalewa na bazie oleju rzepakowego

nietylkopasta.pl
Śledzie z suszonymi pomidorami 229

Aromatyczne i bardzo smaczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulką, przesiąknięte aromatem bazylii i gorczycy. Jeśli ich jeszcze nie jedliście, serdecznie zachęcam do spróbowania, na pewno nie będziecie rozczarowani ich smakiem.  Do przygotowania takich śledzi, można wykorzystać dostępne w sklepach gotowe pomidory suszone ze słoiczka już z oliwą lub użyć suszonych z torebki. Pierwsza opcja zajmuje mniej czasu, gdyż(...)kawałeczki. Cebulę i czosnek obrać, niezbyt drobno pokroić i podsmażyć na oleju rzepakowym, wystudzić. Śledzie wymieszać z cebulką, pomidorami i przyprawami, następnie włożyć je do słoika i zalać oliwą po moczeniu pomidorów, olejem po smażeniu cebuli i olejem konopnym lub lnianym. Śledzie w słoiku powinny być zanurzone w oleju, odstawić do lodówki na 2 - 3 dni. Zobacz również: Śledź

Kuchcik gotuje
Śledzie z żurawiną 153

śledziami sprawia, ze święta nabierają niepowtarzalnego smaku. Składniki: 6 filetów śledziowych, namoczonych przez ok 30 minut w wodzie lub mleku 100g suszonej żurawiny 1 mała cebulka drobno posiekana sól pieprz, cukier olej Przygotowanie: Śledzie kroimy w mniejsze kawałeczki i przekładamy do miski, dodajemy cebulkę, żurawinę oraz szczyptę soli, pierzu i cukru. Mieszamy. Całość przekładamy do słoika, zalewamy olejem i pozostawiamy

Życie ze smakiem
Śledzie z suszonymi pomidorami 275

siekamy. W słoiczku układamy warstwami śledzie, cebulę, pomidory. Składniki układamy jak najściślej. Każdą warstwę dość mocno pieprzymy, gdyż olej tłumi pikantność. Ostatnią warstwą powinna być cebulka z pomidorami. Tak przygotowane śledzie zalewamy olejem. Aby olej łatwiej dopłyną na dół, przy brzegu słoiczka możemy włożyć patyczek do szaszłyków. Najlepiej go włożyć kilka razy, w różnych miejscach, ale tak, aby zawsze

Smak mojego domu
Śledzie w occie 167

Śledzie w occie to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. To danie dla wszystkich osób które lubią bardzo wyraziste potrawy. Ta wersja śledzi jest znacznie bardziej wyraźna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŚLEDZIE WIEJSKIE Z KOPERKIEM. 238

rzadka śledzie jada, ale jeśli już, nie mogą być to takie zwykłe. Świat jest pełen smaków, a życiezbyt krótkie by sobie odmawiać czegokolwiek, prawda?Padło na śledzie wiejskie, takie w oleju z cebulką. Musiała Karmel-itka dorzucić swój akcent, swoje trzy grosze,dodając posiekany świeży koperek. Dodał on letniej lekkości i takiego.. bardziej wiejskiego charakteru.Kto ciekawy, niech czyta przepis(...)kroję w plasterki, rozdzielam, by powstały paseczki. Układam w słoiku kawałki śledzi na przemian z cebulką. Do słoików dodaję po jednym listku laurowym, po 2 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Posypuję delikatnie pieprzem mielonym, wsypuję koperek. Wlewam do każdego słoika po 3 łyżki octu, po czym uzupełniam olejem rzepakowym tak, by wszystkie składniki były zakryte (dzięki temu unikniemy zepsucia). Słoiki

W kuchni Karmel-itki
Śledzie korzenne ze słoika z czarnuszką 200

mniejsze cebulki 3 suszone pomidory z zalewy pieprz cytrynowy 3 ziela angielskie kilka goździków szczypta gałki muszkatołowej kilka ziarenek czarnuszki (rozgnieciona świetnie zastępuje pieprz) olej Przygotowanie: śledzie kroimy w większą kostkę, cebulkę i suszone pomidory drobno siekamy. układamy w słoiku warstwami, cebulka, śledź, suszone pomidory, cebulka, śledź, suszone pomidory, wrzućcie ziele, goździki, czarnuszkę, doprawcie świeżym pieprzem i szczyptą gałki

Zasmakuj Kuchni
Śledzie korzenne - lekko słodkie 166

zimno, która obowiązkowo musi pojawić się na świątecznym stole. Poniższe śledzie są idealne w smaku - słodkie, a zarazem lekko słone. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjną formą podania śledzi (z cebulką i dodatkiem oleju) to zachęcam do przygotowania wersji korzennej wraz z dodatkiem cynamonu, rodzynek i pomarańczy. Składniki: 1 opakowanie śledzi w oleju (wagowo 220-250 g) 1/2 średniej wielkości cebuli garść

Ugotować

Proponowane wyszukiwania