sledzie w oleju z cebula - 509 przepisów (strona:20/34)

Sałatka śledziowa 268

Składniki:4 płaty śledziowe4 cebulekoncentrat pomidorowyrodzynkisolimyPłaty śledziowe moczymy i kroimy. Cebulę kroimy  kostkę i dusimy na patelni na oleju. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i wcześniej namoczone rodzynki, solimy i doprawiamy pieprzem. Wszystko studzimy. W słoiku układamy warstwami śledzie oraz cebulę z rodzynkami i koncentratem pomidorowym.Smacznego

Salonik smaków
ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 163

oleju z cebulk ą (klik) Dzisiejsze z majerankiem i czosnkiem muszą swoje odstać. Jakieś cztery dni.Najlepiej tydzień. Najlepiej je schować głęboko przed wszystkimi domownikami. U mnie stały dwa dni... i po błaganiach że już na pewno są dobre...uległam. Przy kolejnym razie może postoją dłużej? Składniki: około 6 płatów śledzi ala matijas (najlepsze są grube i mięsiste) 3 szt. cebuli(...)łyżka ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego firmy Prymat sok z jednej cytryny 2 łyżki octu winnego olej rzepakowy tłoczony na zimno (tyle ,żeby przykryć śledzie)  czarny pieprz cytrynowy firmy Prymat czarny pieprz czosnkowy firmy Prymat Warto pamiętać o dokładnym moczeniu śledzi, w celu usunięcia soli. Tak też zrobiłam, odlewając co jakiś czas wodę i zalewając je ponownie. Wysuszyłam

potrawyregionalne
Śledź w lubczyku 214

smaku 1/2 cytryny 4 łyżki oleju Jeśli śledzie są z zalewy to należy je opłukać w wodzie i wstawić do lodówki na 20 godzin namaczając w mleku. Śledzi wiejskich płukać nie trzeba (bardzo lubię te z Biedronki, ponieważ nie są słone i jednocześnie są gotowe od razu do podania bez uprzedniego namaczania) Cebulę pokroić w talarki Lubczyk posiekać Filety pokroić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Śledzie z cebulą i rodzynkami w przecierze 163

pamiętam co i ile czego dodałyśmy..ale wyszło pysznie..Przepis mimo wszystko podaję za autorką.. 700 g śledzi typu Matijas 400 g cebuli 2 średnie marchewki garść rodzynek 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki octu balsamicznego 100 ml oleju 1 szkl. wody ząbek czosnku 2 płaskie łyżki cukru 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gorczycy sól

Moje domowe kucharzenie
Śledzie z żurawiną, duszoną cebulą i czerwonym winem 264

kroimy w piórka. W niewielkiej ilości oleju dusimy cebulkę, aż będzie miękka. Dodajemy wino, miód i koncentrat oraz żurawinę i dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy pieprzem do smaku ( nie solimy, bo śledzie są słone). Studzimy. Śledzie kroimy w nieduże 5 cm kawałki, Układamy w słoiku na przemian warstwę śledzi i warstwę suszonej cebuli. Smacznego

DefinicjaSmaku
Śledzie słodko-kwaśne 120

filetów śledziowych 500 ml mleka 2 cebule 100 ml oleju słonecznikowego 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 100 g świeżego ananasa 5 ziaren ziela angielskiego 2 ogórki kiszone 4 łyżki syropu klonowego   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzie moczymy w mleku przez godzinę, odsączamy, płuczemy w wodzie i osuszamy

R'n'G Kitchen
Buraczkowa sałatka z jajkiem i śledziem 210

Składniki dla 4 osób: 3 średnie buraki 3 jajka 200g płatów śledziowych w oleju 1 średnia cebula majonez pieprz Sposób przygotowania: Buraki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pozostawiamy do ostygnięcia, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy posiekaną na drobno cebulę, śledzie pokrojone w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę

Kuchnia Pani Wiosny
Śledzie pod majonezową pierzynką. 171

chętnie sami podadzą   taką przystawkę swoim gościom. SKŁADNIKI: 5-6 płatów śledziowych w oleju 1 czerwona cebula 1 mała biała cebula 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 średnie jabłko 3-4 łyżki majonezu przyprawy: vegeta, zioła prowansalskie, pieprz czarny WYKONANIE: śledzie kroimy w skośne paski, układamy na półmisku, jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulę białą

Kuchnia Beaty
Śledzie w sosie musztardowym 159

sobie, że na tym blogu będzie masa przepisów na moje ulubione święta. Najpiękniejsze. Jedną z nich są przepyszne śledzie w sosie musztardowym. Nie powiem, że co roku jadamy te śledzie na Święta. Nie powiem również, że jest to tradycyjne danie w mojej rodzinie. Pierwszy raz je jadłam i pierwszy raz miałam okazję je przygotować. I być może od tego roku(...)Składniki (na 2-3 porcje): 3 filety śledziowe z zalewy octowej 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy dijon 1/2 cebuli 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju lnianego szczypta soli i pieprzu szczypta kurkumy 1 łyżka miodu Śledzie moczę całą noc w wodzie, wymieniam wodę minimum 3 razy. Kroję je na kawałki. W misce mieszam pozostałe składniki i dodaję

Mango Papaja
filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 177

kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona 1 duża, papryczka chilli 1 średnia, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, cukier 1,5 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, ocet 10 % 1 łyżka, woda 3/4 litra cebulę, marchew, paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, ostrą(...)sito aby obciekła woda - kupiłam śledzie bez głów i sama je filetuję, ale można kupić same filety obsypane mąką filety smażyć na bardzo gorącym oleju, jak trzeba to po 3 smażeniach porcji olej zmienić na świeży /przypalona mąka/ na czystej patelni rozgrzać olej rzepakowy z 1/4 szklanki i wsypać marchew, paprykę, cebulę, podsmażać z 5 minut mieszając - wlać wodę, dać

W Mojej Kuchni Lubię
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z OGÓRKAMI 166

aromatycznych przypraw sprawia , że nikt nie przejdzie obok niech obojętnie!Nawet Ci, którzy za śledziami nie przepadają.Spróbujcie!SKŁADNIKI:* filety śledziowe – ok. 600 g* ogórki konserwowe – 5 szt* cebula – 2 szt* koncentrat pomidorowy / albo passata pomidorowa – 200 g* olej – 125 ml* ocet – 1 łyżka* liść laurowy – 4 listki* ziele angielskie – 1 łyżeczka(...)kostkę.W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, złocimy.Dodajemy resztę oleju, łyżkę octu, pokruszone listki laurowe, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ogórki.Zalewamy wodą i koncentratem pomidorowym.Doprawiamy cukrem i dokładnie mieszamy.Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut mieszając od czasu do czasu.Dodajemy śledzie, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki, dokładnie mieszamy i zdejmujemy w ognia.Odstawiamy

Ostra na Słodko
Sałatka śledziowa z soczewicą. 166

często? zapraszam do dyskusji w komentarzach!  Składniki; 25 dag filetów śledziowych solonych w oleju rzepakowym SEKO 1 duży burak ćwikłowy - ugotowany 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 1 szklanka soczewicy - ugotowanej pieprz do smaku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie; Śledzie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie około 15 min.lub dłużej jeśli wolicie mniej słone

Radość kipiąca uśmiechem.
Śledzie z cebulką w oleju lnianym 132

Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się połączyły

Krokusowy Dom

Proponowane wyszukiwania