ściągamy skórkę. Jabłka, cebulę obieramy. Paprykę, jabłka, ogórki oraz cebulę kroimy bardzo drobniutką kosteczkę, dodajemy obrane mięso śledzi. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym,majonezem, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Wszystkie składniki rozgniatamy łyżką drewnianą łącząc w jednolitą masę. Tak zrobioną pastę podajemy z chrupiącym chlebem podsmażonym na patelni z niewielką ilością oleju. Smacznego
kgwjanczewoprzekąska z filetów śledziowych. Wystarczą dobre filety ze śledzia , ogórek, papryka, cebulka, szczypiorek oraz pomidorki. Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych z oliwkami i kaparami Seko , 1 ogórek konserwowy, 1 kawałek papryki konserwowej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 mała cebula, kilka pomidorków śliwkowych. Przygotowanie: Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka i papryki. Zawinięte
Aga w kuchniangielskiego łyżeczka czarnego pieprzu ziarnistego 2 cebule Śledzie wypłukać i zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, starty czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszać. Bułki tartej dodać tyle, żeby masa nie była zbyt rzadka aby dało się formować kulki. Mokrymi rękami lepić kulki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju, przełożyć do dużego słoja lub innego zamykanego naczynia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazdążycie jeszcze zrobić je na dzisiejszą Wigilię. 'śledzie z żurawiną' Składniki: - 4 filety matiasów z zalewy solnej (wymoczone) - 3 cebule - 0,5 łyżeczki cynamonu - 0,5 łyżeczki mielonych goździków (lub 3-4 całe) - 0,5 łyżeczki startego świeżego imbiru - 2 ziarna ziela angielskiego - pieprz w ziarnach - 1 łyżka suszonej żurawiny - olej Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na oleju
CookYourselfrazy w tygodniu) np. makrela, halibut, śledź oraz sardynki. Bogactwo kw. omega-3 oraz witaminy D, łagodzących stany zapalne. Oleje. Olej rzepakowy, lniany oraz oliwa z oliwek. Owoce i warzywa. Źródła antyoksydantów, witaminy E, która działa przeciwzapalnie oraz witaminy C, będącej niezbędnikiem przy wytwarzaniu kolagenu. Będą to m.in. kapusta, por, cebula, seler, pietruszka, dynia, wszystkie rodzaje sałat, brokuły, buraki, marchew
Życie na widelcuprzepisem...;) Składniki: 3 porcje 2 filety śledziowe w oleju 2 ziemniaki ugotowane 3 marchewki ugotowane 4 plastry żółtego sera Po 1/2 puszki groszku i kukurydzy konserwowej majonez z jogurtem w stosunku 1:1 pieprz, papryczka ostra 1 cebula ząbek czosnku 3 jajka ugotowane na twardo Wszystkie składniki kroimy w mniejsze kawałki, śledzie oraz żółty ser kroimy w paseczki. Dodajemy majonez
NaKońcuJęzykaśrednie lub 2 duże płaty śledziowe solone 3-4 niewielkie buraki 2 średnie ziemniaki 1 jabłko 1/2 puszki drobnego groszku konserwowego 2 cebule szalotki 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka oleju sól morska świeżo mielony pieprz cukier świeżo wyciśnięty sok z cytryny szczypiorek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 średnie(...)cebule szalotki 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka oleju sól morska świeżo mielony pieprz cukier świeżo wyciśnięty sok z cytryny szczypiorek'; document.write(" "); Buraki i ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (można w mundurkach). Obrane buraki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Jedną szalotkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraków. Doprawiamy buraki olejem
Poezja smakuNo sorki koleżanki z pracy...degustacji nie będzie. Sałatka tak bardzo nam posmakowała, że nie wiedzieć kiedy ją zeżarliśmy :P Składniki 250 g filetów sledzia w
R'n'G Kitchencebul, ziele angielskie, liście laurowe ocet olej do polania. Matiasy pokroić na kawałki, ogórki i cebule w plastry Na dnie naczynia ( najlepiej w słoiku) włożyć warstwę matiasów, następnie warstwę ogórków kiszonych i na to plastry cebuli. Na te 3 warstwy włożyć 3 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Znów warstwa ułożona z śledzi, ogórka i cebuli. NA DRUGIEJ WARSTWIE POLAĆ
Pysznosci Babci Basichoć jednego dania ze śledzi. Ja również z przyjemnością podaję kolejny przepis na tę pyszną rybę składniki 500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 3 cebule 1,5 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu 5 łyżek wody 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 6 łyżek oleju sól, pieprz sposób przygotowania
Miód i pieprzWyrazisty śledź doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej cebuli i kwaśno-słodkiej żurawiny. Najlepiej gdy pozwolimy przegryźć się smakom 1-2 dni. Ale nawet na świeżo smakuje wybornie. Składniki: 1 czerwona cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 gotowe filety śledziowe a'la matias pieprz czerwony ziarnisty 50g suszonej żurawiny olej rzepakowy Sposób przygotowania: Filety śledziowe opłukać z oleju i namoczyć
Pyry na Gazjesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni starta skórka z cytryny grzybki
na gazieśledzie po kaszubsku Śledzie przyrządzone w ten sposób, należą do moich ulubionych potraw. Nie może ich więc zabraknąć i teraz na świątecznym stole. składniki 500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 2 cebule 1,5 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego sok z jednej pomarańczy sok z jednej cytryny 6 łyżek oleju garść rodzynek sól, pieprz zalewa
Miód i pieprzswojej ofercie ma sledzie, ale czemu nie zrobić ich samemu? Składniki; 40dag śledzi solonych 0,5 kg cebuli 1 słoik koncentratu pomidorowego (200g) 4 łyżki octu 1 łyżka ziela angielskiego 2 liście laurowe 0,5 szklanki wody sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka wg. smaku 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju 1 czerwona papryka 4 średnie
Radość kipiąca uśmiechem.kokosowym a'la śledzie Składniki: 250 g boczniaków 1 litr wody 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego 3 arkusze nori 1/2 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1/3 szkl. octu 4 łyżki musztardy 10 łyżek mleka kokosowego 1/2 cebuli 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki gorczycy 2 łyżki + 1/2 szkl oleju do zalewy sól, pieprz
wegujemy