ziela angielskiego świeżo zmielony pieprz olej roślinny – u mnie rzepakowy Przygotowanie : Śledzie namocz w zimnej wodzie,trwa to kilka godzin – w zależności od stopnia słoności, zwykle od 2 do 8 godzin Śledzie pokrój na równe dzwonki, a cebulę – w drobną kostkę Pomidorki pokrój w paseczki W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę, suszone pomidory, łyżkę(...)zalewy z suszonych pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc. przepis stąd
Proste Potrawyśrednie białe cebule 2 średnie czerwone cebule pęczek kopru i szczypioru 1,5 łyżki suszonego majeranku pieprz olej rzepakowy oliwa z oliwek Wykonanie: Śledzie pokrój w nieduże kwadraty, ułóż w misce. Cebulę pokrój drobno w kosteczkę, posiekaj drobno szczypior i koperek. Dodaj do śledzi cebulę, zioła i pieprz, wymieszaj dokładnie dodając wymieszaną oliwę z oliwek z olejem w proporcji
Zasmakuj KuchniŚledzie przyrządzone w ten sposób są szybkie i bardzo smaczne.Dodatek suszonej żurawiny sprawia że mają fajny aromat i pięknie się prezentują na stole. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 100 gram suszonej żurawiny olej 2-3 łyżki oleju mielony pieprz kolorowy Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez dwie godziny .Kroimy na mniejsze kawałki.Żurawinę spażamy gorącą wodą(...)odcedzamy.Cebulę drobno kroimy.Oprószamy pieprzem,mieszamy i przekładamy do słoika.Śledzie zalewamy olejem , dodajemy ocet.Wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na trzeci dzień
Bajeczna Kuchniazmielony pieprz olej roślinny – dobrej jakości Wykonanie: Śledzie namocz w zimnej wodzie. Trwa to kilka godzin – w zależności od stopnia słoności. Zwykle od 2 do 8 godzin. Najlepiej jest spróbować po 2-3 godzinach kawałek śledzia. Śledzie pokrój na równe dzwonki, a cebulę – w drobną kostkę. Śliwki pokrój w paseczki. W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę i suszone(...)śliwki. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą
Moja pasja smakutemu przedstawiałam przepis na śledzie śródziemnomorskie a dziś już następny śledzik wędruje na talerzu. Dziś śledzie z kolorowym pieprzem bardzo aromatyczne i przepyszne, polecam do wypróbowania. Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cytryną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewięc na potęgę, pyszne matiasy z olejowej zalewy z pożytkiem dla naszego podniebienia i zdrowia. składniki do przyrządzenia śledzi 4-5 filetów śledziowych ( najlepiej matiasów) z solonej zalewy 2 niewielkie cebule 1/2 szklanki dobrego oleju kilka plastrów cytryny szczypta pieprzu na marynatę 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 3 liście laurowe 6 ziaren(...)układamy cebulę pokrojoną krążki, na nią kładziemy pokrojone w czterocentymetrowej długości kawałki śledzie, posypując je odrobiną pieprzu. Na rybę układamy kolejną warstwę cebuli, na nią układamy śledziowe filety, znów oprószając pieprzem. Kiedy wszystkie kawałki ryby ułożymy w misce ( lub słoiku), całość zalewamy olejem ( tak by całkowicie przykrył rybę) i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej
Miód i pieprzśledziowych w oleju, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 100g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 50g suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć
W kuchni u Monikipieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę pod koniec wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, paprykę słodką oraz
magiczna kuchnia Kasiduszonym jabłkiem Śledź z duszonym jabłkiem Składniki: 4 płaty śledziowe solone 1 średnia cebula 1 duże jabłko / lub 2 mniejsze 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Śledzie wypłucz, zalej zimną wodą i wstaw do lodówki na 3-4 godziny do wymoczenia. Potem podziel je na mniejsze części. Cebulę obierz, przekrój na połowę(...)przekrój na połowę i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, wyłóż cebulę, jabłka, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem do zeszklenia się cebuli. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i duś razem jeszcze kilka minut mieszając. Dopraw pieprzem oraz małą szczyptą soli. Śledzie połącz z przestudzonym sosem i wstaw do lodówki, by całość się
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamogło ich zabraknąć na świątecznym stole. Śledzie są przepyszne, właśnie je zrobiłam. Do jutra nabiorą intensywnego smaku. Polecam. Składniki: Duże opakowanie solonych śledzi w oleju ( matjas ok 800 gram ) 5 średnich cebul Ok. 300 ml oleju Pieprz 1 mały koncentrat pomidorowy ( ok.200 gram ) Wykonanie: Jeżeli śledzie są zbyt słone należy je wymoczyć w zimnej wodzie ( ja moczę około(...)Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, dodajemy pokrojoną cebulę. Smażymy, mieszamy aż olej będzie zabarwiony, przy czym cebula nie ma być brązowa a zeszklona. Całość przyprawiamy pieprzem. Pozostawiamy do wystygnięcia. Śledzie odsączamy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy warstwowo w misce. Całość zalewamy przestudzoną cebulą z koncentratem w oleju. I gotowe. SMACZNEGO
Smaki Ewydzień?:) Mam dla Was bardzo aromatyczne śledzie, o zdecydowanym smaku, które można przygotować w kilka chwil. Polecam! :) Składniki: 1/2 kg płatów śledziowych typu matias 10-15 suszonych pomidorów 1/2 szklanki oleju z zalewy pomidorów 1/2 szklanki oleju 2 cebule 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub suszonego oregano świeżo mielony czarny pieprz Przed przygotowaniem śledzie należy moczyć w wodzie, przez około(...)mniejsza paseczki. Większe kawałki pomidorów kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka. W słoiku lub innym pojemniku układamy warstwowo śledzie, cebulę i pomidory. Oba oleje mieszamy razem, dodajemy zioła i pieprz. Zalewamy śledzie, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Takie śledzie można przechowywać w lodówce około 3-4 dni. Gotowe! ;) Przepis pochodzi
Czerwona Porzeczkamoczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie osuszamy, kroimy w kwadraty. 2. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami. 3. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli. 4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień
Szefowa kuchniwyjściem do przyrządzenia rożnych rodzajów śledzi. Śledzie w oleju z odrobiną cebuli , ziela angielskiego i liścia laurowego są naprawdę doskonałe same w sobie. SKŁADNIKI 1 kg słonych płatów śledziowych np. matias 2 cebule 3/4 szklanki oleju rzepakowego 3-4 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek kolorowego pieprzu WYKONANIE Śledzie płuczemy(...)moczymy kilka godzin. Co jakiś czas zmieniamy wodę. Kiedy śledzie stracą już swoją słoność (możemy spróbować). Ocieramy je na ręczniku papierowym. Do słoika wlewamy olej, wrzucamy liście , pieprz i ziele.. Śledzie kroimy na kawałki , z jednego płata trzy. Układamy warstwami w słoiku, Każdą warstwę posypujemy skrojoną w kostkę cebulką. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Baza
W kuchennym oknie Ewymąki pszennej (nie co więcej niż 1/2 szklanki o pojemności 200g) 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% (czubate) 3 łyżki mleka papryka słodka sól, pieprz cytrynowy Dodatkowo: 200g śledzi w oleju z papryczką chili ( Mr Śledź sweet chili - SEKO ) Ponadto: olej do smażenia Śledzie odsączyć z oleju i wraz z papryczką pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić do puszystości, a następnie zmiksować z mlekiem i śmietaną. Dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać - uzyskując puszystą, jednolitą konsystencję i doprawić do smaku. (Należy pamiętać, aby nie przesadzić z solą oraz pieprzem, ponieważ sama ryba jest słona
Di gotuje