śledź w oleju z cebulą - 1078 przepisów (strona:58/72)

Porada dla bohaterek "Kto poślubi mojego syna" 193

naszła myśl - PRAWDZIWY FACET POTRZEBUJE CZASEM MIĘSA A NIE TYLKO MAKARONU. No cóż Panie nie zapunktowały.Ponieważ święcie wierzymy z Przyjacielem Mym że program cieszyć będzie się popularnością (Przyjaciel śledzi dalsze losy bohaterów i mówi że się dzieje) nic a tylko czekać drugiej serii.Tym samym dzisiejszy post to mała porada dla naszych przyszłych Bohaterek, którą przygotował Brasileiro szczerze rozbawiony(...)przygotowaniu, zawiera ulubiony składnik - spaghetti ale też i kawałek mięsa. Podsumowując Drogie Panie - zapunktujecie.Zacznijmy od przygotowania Spaghetti:Do garnka wlewamy oleju tak aby przykryć dno. Na rozgrzany olej wsypujemy roztarty ząbek czosnku oraz pół skrojonej w kostkę cebuli czerwonej.Dodajemy również 3 łyżki sosu pomidorowego do makaronu (polecamy Pudliszki z płatkami czosnku). Dodajemy łyżkę octu vinaigrette. Gdy sos jest za gęsty

Smaki Brazylii
Kotlety rybne mielone 157

była piękna. Jeżdżąc często do Jastrzębiej Góry, mamy już swoje drogi na skróty i ulubione miejsca na uboczu, gdzie kupujemy ryby w sklepie, w którym pachnie! rybami. Kupuję tam śledzie po kaszubsku w pomidorach, ryby wędzone oraz coś na obiad. Jako, że z bałtyckimi dorszami sprawa nie ma się najlepiej, kupiłam dorsza atlantyckiego, z którego zrobiłam pyszne kotlety rybne mielone(...)białej ryby (użyłam dorsza atlantyckiego) - waga filetu bez głowy, ogona itp. 1 mała bułka kajzerka 0,5 szkl. mleka 1 cebula 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 duża łyżka drobno posiekanego koperku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Bułkę porwać na małe kawałeczki i namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w piórka i udusić na oleju. Rybę pozbawić

Posadzone i zjedzone
Śledzie po japońsku + konkurs z SEKO 224

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla Was przepis na śledzie po japońsku. Trochę zmieniłam formę ich podania, w wyglądzie przypominają przystawkę, która

Marta Gotuje
Falafele buraczane (lub z botwinki) 185

pryskać. Falafele smaż partiami w rozgrzanym oleju. Po ok. 2 min. przełóż na drugą stronę łyżką cedzakową, aby usmażyły się z każdej strony. Usmażone falafele przekładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Falafele podawaj gorące w bułce pita czy też zawinięte w chlebowy placek razem z dodatkami - sosem tzatziki lub czosnkowym, cebulą, pomidorami, listkami botwinki czy inną ulubioną(...)Falafele możesz także przechowywać przez 2 dni w lodówce i odgrzać przez zjedzeniem w piekarniku lub mikrofalówce.  *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Paprykarz ze śledzia 213

litra miarki i w tej postaci już nam się przejadł), śledzia zmiksowałam wraz wszystkim dodatkami (cebulą, sosem salsa i przyprawami) i wyszedł pyszny paprykarz ze śledzia. Kromka chleba z paprykarzem ze śledzia może być pysznym urozmaiceniem śniadaniowego, czy kolacyjnego menu. Paprykarz ze śledzia w moim wykonaniu jest smaczny i warty polecenia. Ale jak chcesz wykonać pastę rybną do kanapek(...)jest przepis. Na blogu są też pasty jajeczne, które są również warte polecenia. - Pasta jajeczna. - pasta z jajek z szynką Składniki: 1/2 litra śledzia w pikantnej salsie 1 torebka ryżu parboiled (100 g) opcjonalnie: łyżka oleju sól, pieprz do smaku Gotujemy ryż w osolonej wodzie  zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Śledzia wraz ze składnikami marynaty miksujemy. Rozdrobnionego śledzia mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Razowe spaghetti z kurkami w sosie śmietanowo-ziołowym 214

pieprz, suszony tymianek\ 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę, większe kurki kroimy na mniejsze kawałki. Szklimy cebulę na oleju, dodajemy kurki i przesmażamy razem kilka minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy łyżeczką tymianku, solą i pieprzem.  Na średnim ogniu, często mieszając redukujemy sos, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną(...)porcja - 565 kcal - białko - 16 g - tłuszcze - 20,5 g - węglowodany - 67 g - błonnik - 15 g  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
ŚLEDZIE SMAŻONE W ZALEWIE OCTOWEJ 196

surowych śledzi zielonych, atlantyckich - sól, - mąka kukurydziana - olej do smażenia (u mnie bezzapachowy kokosowy) Ryby dokładnie wymyć, namoczyć na kilka minut w zimnej wodzie. Odsączyć, delikatnie przetrzeć ręcznikiem papierowym. Ja swoje śledzie pokroiłam na mniesze kawałki, ale nie jest to konieczne (całe piękniej się prezentują), posolić i odstawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać olej (u mnie kokosowy), każdy(...)250ml) - 3 kopiaste łyżki ksylitolu (lub cukru) - 1 kopiasta łyżka soli (daję himalajską) - kilka kulek ziela angielskiego - kilka liści laurowych (po 1-2 na słoik) - 1-2 większe cebule - 1 mniejsza marchewka - po 1/4 -1/3 łyżeczki ziaren gorczycy (nie jest to konieczne) Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry, umieścić w garnku z 5 szklankami  wody, dodać ziarna ziela

Smaczne Zdrowe
Kotleciki z łososia 175

Lubicie łososia? Bo ja bardzo, no ale że w domu nie wszyscy lubią postanowiłam zrobić kotleciki. I to był strzał w dziesiątkę teraz tak polubili rybkę

magiczna kuchnia Kasi
MARYNOWANE ŠLEDZIE Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 233

fag.czerwonej cebuli 20 dąb.papryki konserwowej  15 dąb.ogórków konserwowych Marchewka ze słoika z ogórkami konserwowych 500 ml.mleka do namoczenia śledzi  2 łyżki majeranku 500 ml.oleju Marynata: ******************** 250 ml.octu białego 10% 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego ************************************* Składniki marynaty wymieszać ze sobą i z 250 ml.wody i zagotować.Śledzie na noc namoczyćw(...)godziny w mleku, odsączyć,pokroić w kawałki ,dodać przyprawy i warzywa pokrojone w talarki i kawałki , zalać w słoju ostudzoną marynatą.Słój zakręcić i odstawić na6 godz.Potym czasie dolać oleju z majerankiem,wymieszać i zostawić jeszcze je na 1 -2 dni.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO ŚMIETANOWYM 195

francuskiej 1-2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 2 łyżki koperku 1 łyżeczka curry firmy Prymat 1 łyżeczka kurkumy firmy Prymat pieprz cytrynowy do smaku cebula ( ja nie dodałam) Płaty śledziowe namoczyłam i wysuszyłam używając do tego  papierowych ręczników kuchennych. Pokroiłam je na małe kawałki   i ułożyłam na talerzu. Do miseczki wlałam jogurt, śmietanę(...)Doprawiłam octem i cukrem do smaku. Polałam śledzie przygotowanym sosem musztardowym.  Smacznego!   Polecam również śledzie: śledzie smażone w zalewie octowej (klik) z czosnkiem i majerankiem (klik) sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami (klik)    śledzie po kaszubsku (klik) sałatkę śledziową z jabłkiem (klik) śledzie w oleju z cebulką (klik

potrawyregionalne
Okoń smażony w zalewie octowej ! Wyszły idealne! 401

śledzi ewentualnie) - szklanka mąki - sól - olej i masło do smażenia Ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz solą z obu stron i obtocz w mące. Rozgrzej olej dość mocno i połóż na nim ostrożnie ryby. Po około 3 minutach przewróć je na drugą stronę. Smaż kolejne kilka minut do złotego koloru. Wyłóż je na ręcznik papierowy, aby osączyć namiar oleju(...)ułóż je w naczyniu. Przygotuj zalewę. - 2 szklanki octu jabłkowego - szklanka wody - łyżka płaska cukru - łyżka płaska soli - kilka liści laurowych - łyżka pieprzu czarnego ziarnistego - szczypta peperoncino - 2 małe cebule Zagotuj wszystkie składniki  i zalej ułożone w naczyniu szklanym lub słoiku ryby. Teraz czekamy kilka dni , aż okonie "przejdą" zalewą i zajadamy np. na kolację. SMACZNEGO< CMOK

Pasje Jolki
szuba - sałatka śledziowa 356

dużych oczkach. Jeżeli lubimy, do buraczków dodajemy olej i ocet.   3. Do trzeciego garnka wkładamy jajka i gotujemy je na twardo PATRZ TUTAJ >>>  jajka gotowane na twardo   Po ugotowaniu, obieramy je z łupiny i także ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 4. Cebule obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy(...)śledziowe opłukujemy, osuszamy i kroimy, w paseczki lub w kostkę. 5. Do miski na sałatkę (najlepiej przezroczystej - ładnie będzie w niej widać wszystkie warstwy sałatki) po kolei, warstwami, układamy: - śledzia  - cebul ę - ziemniaki - ziemniaki posypujemy pieprzem - majonez  - jabłko - marchew - majonez - jajko - burak   - dekorujemy wg naszych upodobań         Nasza sałatkę wkładamy do lodówki

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pierogi z kaszą jęczmienną i grzybami 159

Przepis wzorowany na smakach dzieciństwa mojego męża. Takie pierogi robiła jego mama, a jak zauważyliśmy są niedostępne w sklepie. Z resztą jak się zna smak tych

Karola gotuje
SAŁATKA ŚLEDZIOWA CURRY Z MANGO W KAKOWYCH TARTALETKACH 150

wcześniej masłem, foremki do tartaletek. Nakłuwany spód widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 min. Studzimy. Sałatka śledziowa: Śledzie odsączamy z zalewy, dokładnie płukamy z nadmiaru soli i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Selera naciowego myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Mango myjemy, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Wszystkie(...)curry łączymy ze składnikami w misce. Przekąski: Wystudzone tartaletki kakaowe napełniamy sałatką śledziową curry z mango i przyozdabiamy ziarenkami granatu. Rada: Do sałatki użyłam gotowych płatów śledziowych w oleju. Są mniej słone i jest z nimi mniej pracy bo od razu są gotowe do użycia i nie trzeba ich namaczać, aby pozbyć się nadmiaru soli

Kuchnia MagdaLeny
Wątróbka z serem pleśniowym, gruszką, orzechami i kaszą gryczaną 204

naszej rodzinie są dwa obozy. Lubiących śledzie i wątróbkę oraz tych, którzy tych produktów nie jedzą. Zdecydowanymi miłośnikami wątróbki i śledzi są: moja mama, moi bracia, moi synowie i ja. Śledzie lubią: moja mama, moi bracia, moi synowie, mój mąż i ja. Wątróbkę lubią wszyscy miłośnicy obu tych produktów i mój tata. Trochę to skomplikowane, ale wyraźnie mój opis(...)udana, wręcz wyśmienita, oczywiście według mnie... Wy sami to oceńcie.... Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 100 g sera z niebieską pleśnią 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 1 duża gruszka sól, pieprz, tymianek, majeranek, imbir 2/3 szklanki kaszy gryczanej garść orzechów włoskich olej do smażenia Kaszę ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. W czasie gotowania kaszy wątróbkę oczyścić z żółtych

Czerwień i błękit