papryki ostrej pieprz 1. Śledzie moczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie osuszamy, kroimy w kwadraty. 2. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami. 3. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli. 4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień
Szefowa kuchniUwielbiam śledzie, podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników. 400g filetów śledziowych a'la matjas 2 cebule 2-3 kiszone ogórki 1-2 pomidory 3 łyżki musztardy 2 łyżeczki miodu 5 łyżek oleju słonecznikowego Przygotowanie: Śledzie moczymy aby pozbyć się soli. Następnie(...)kroimy je w kawałki grubości około 1cm. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w plasterki a pomidora w półplasterki. Musztardę mieszamy z miodem i olejem, dodajemy śledzie i warzywa, mieszamy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. UWAGA: Panie, które stosują w kosmetyce oleje do pielęgnacji cery, zachęcam do wypróbowania oleju słonecznikowego. Ja do tej pory stosowałam jojoba, rycynowy
Jadło i czytadłoPrzygotowałam dwa rodzaje śledzi pierwsze zamieszczam już dziś, na kolejne będziecie musieli poczekać... Składniki 1 kg śledzi solonych 7 ogórków konserwowych 4 cebule 1 papryka czerwona 1 szklanka ketchupu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu olej (wedle uznania) pieprz Sposób Śledzie wymoczyć ok. 2 godziny, pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki oraz cebulę pokroić w drobną
Kuchenne aromatySkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju 8 goździków sól, pieprz Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem
Pobite gary Barbarywody, 200 ml octu jabłkowego, 3 goździki, 1 listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, 1 nieduży ziemniak sałatkowy, 4 płaty śledzia z oleju, 1/2 cebuli, ogórki z curry , musztarda francuska, 1 – 2 łyżki oliwy, Jabłka obrać, ściąć wierzch, delikatnie, dokładnie wydrążyć. ( po obraniu i wydrążeniu jabłka wkładać do wody zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem jabłkowym(...)gotować około 3 minut. Nie rozgotować jabłek. Wyjąć jabłka i odłożyć do ostygnięcia. Ziemniaka ugotować, w skórce (w mundurku) al dente. Ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Filety śledzia pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wymieszać śledzia z ziemniakiem i cebulą. Doprawić do smaku musztardą i ogórkiem curry pokrojonym w kostkę. Dodać oliwę i wymieszać. Jabłka wypełnić sałatką. zastawa
królestwo garówkonserwowych ogórków- 3 łyżki octu- kilka łyżeczek musztardy sarepskiej- świeżo mielony pieprz- odrobina soli- olej z pestek winogron , słonecznikowy lub rzepakowy+ dodatkowo : naczynie do ułożenia śledzi ( u mnie słoik)Śledzie przepłukać w czystej, zimnej wodzie. Wodę wylać , zalać następną i odstawić na kilka godzin ( conajmniej 2-3) , by się wymoczyły.W międzyczasie można ją jeszcze raz zmienić .Cebulę obrać(...)cienką warstwą musztardy ( u mnie sarepska) i oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Pokroić na mniejsze kawałki(4-5) Takie na 1-2 kęsy.W słoiku lub misce układać na przemian: trochę cebuli, na to kawałki śledzi, następnie plastry ogórków ( tyle, by przykryły wszystkie śledzie) , na nie pokrojona cebula, którą posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Całość zalewamy olejem
Smaczne Zdrowekeczupu 2 łyżeczki musztardy pieprz do smaku 3 zmiażdżone ząbki czosnku cukier do smaku Sposób przygotowania: Śledzie kroimy w paski. Ogórki kroimy w paski, cebulę w cienkie piórka. Cebulę solimy, gnieciemy, odstawiamy na 10-15 minut by zmiękła. Przygotować sos: wymieszać keczup, olej, musztardę i czosnek. Wszystko ze sobą połączyć, dodać posiekanej natki pietruszki, wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. Odstawić
Pobite gary BarbaryTatar ze śledzia to szybka przekąska, czyli przystawka którą można zrobić w 20 minut. Sam tatar jest intensywny w smaku ale i soczysty dzięki dodatkowi ogórka i jabłka. Polecam tatr szczególnie smakoszom śledzików(...)musztardy 1 łyżka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE : Śledzie, ogórki, jabłko, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Odrobinę cebuli i plaster jabłka zostawiamy do dekoracji. Do tatara dodajemy przyprawy, olej
Kulinarne Fantazje Mariolicebule 5 ogórków konserwowych Marynata: 7 łyżek keczupu łyżka musztardy 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oleju łyżeczka cukru kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie Śledzie moczymy 3-4 godziny w wodzie, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy chwilę na oleju. Ogórki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą(...)mieszamy dokładnie. Na dnie szklanego naczynia układamy warstwę cebuli, ogórków i śledzi, na nich rozsmarowujemy marynatę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Śledzie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej
e-PrzepisyKulinarnecukru pieprz, papryka ostra mielona Śledzie moczymy w wodzie, około 2-3 godzin. Następnie dobrze je płuczemy, odsączamy i kroimy w kawałki. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, a por w półplasterki. Przekładamy wszystko do miski. W małej miseczce mieszamy cukier ze szczyptą papryki i stopniowo dodajemy na zmianę: musztardę, ketchup i olej, przez cały czas mieszając(...)się nie rozwarstwił. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku. Do śledzi wlewamy sos i całość dokładnie mieszamy. Śledzie podajemy schłodzone. Smacznego
Moje-pitraszeniejogurtu greckiego 1 duża łyżeczka musztardy pieprz 2-3 łyżki oleju z zalewy w której były śledzie (opcjonalnie) Ziemniaki gotujemy około 20 min odkąd woda zacznie wrzeć, jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie ogórka kroimy w drobną kostkę i odciskamy. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy. Śledzie kroimy również w kosteczkę. Wszystko mieszamy. Jak jaka się ugotują również(...)kroimy je w kostkę, dodajemy do reszty i dokładamy 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 duże łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy, przyprawiamy pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Jak ziemniaki będą gotowe i wystygną kroimy je w kostkę dodajemy do reszty dokładnie mieszamy i opcjonalnie dodajemy jeszcze oleju z zalewy w której były matiasy lub soli do smaku i sałatkę mamy gotową
Piekielna Kuchnia Patibiałka jajka, przypomina śnieg. Sałatka jest doskonała na każdą okazję, bo świetnie się prezentuje i smakuje. Składniki: • 5 filetów śledzi w oleju • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżeczka musztardy • 2 małe cebule • 5 ogórków konserwowych • 5 jajek ugotowanych • 150 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • sól do smaku Wykonanie: • Filety ze śledzia pokroić
To co kochampłatów śledziowych ala matias 15 marynowanych grzybków 3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki octu jabłkowego kilka gałązek koperku sól, pieprz czarny do smaku olej (rzepakowy lub słonecznikowy) Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć w zimnej wodzie na 30 minut, aby usunąć nadmiar soli. Czas moczenia śledzi zależy od też jak bardzo słone płaty kupiliśmy. Ryby(...)pokroić na mniejsze kawałki. Wymoczone płaty osączyć na sitku i dodatkowo osuszyć ręcznikiem papierowym. Korniszony i grzybki marynowane pokroić drobno. Cebulę pokroić na małą kosteczkę, posypać solą, dodać ocet, żeby cebula zmiękła. Do cebuli dodać pokrojone ogórki, grzybki, musztardę, przyprawić solą i pieprzem. Składniki sałatki układać warstwami w słoiku*, na przemian nakładając warstwę śledzi i pozostałych pokrojonych składników
Codziennik KuchennyWinegret to popularny rodzaj sałatki w kuchni rosyjskiej 300 g śledzia z oleju, 200 g ugotowanych ziemniaków – 1 spory ziemniak, 160 g ogórków kiszonych – 2 szt., 130 g cebuli – 1 cebula, 250 g ugotowanych buraków – 1 duży burak, 50 g grzybków z octu, sos: 1 żółtko, 1 łyżeczka musztardy sarepskiej, sól, cukier, 1 - 2 łyżki soku z cytryny(...)oleju Ziemniaki, ogórki, buraki pokroić w niezbyt małą kostkę. Cebulę i grzybki posiekać. Śledzie osączyć z oleju na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę. Żółtko (z jajka przed rozbiciem sparzonego) utrzeć z musztardą, szczyptą soli i cukru, dalej ucierając dodawać olej, a następnie sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wszystkie składniki winegretu wymieszać w misce lub ułożyć
królestwo garówzamkniętym słoiku nawet kilka tygodni.Składniki:- ok.600g filetów śledziowych a'la matjas- 3 średnie cebule (lub dowolnie)- ogórki konserwowe (ilość dowolna)- grzybki marynowane (u mnie moje własne grzybki z zalewy octowej)- musztarda do posmarowania śledzi, u mnie sarepska- świeżo mielony kolorowy pieprz (lub czarny)- olej, u mnie rzepakowy- szczypta soli- dodatkowo jajka ugotowane na twardo (w wersji z jajkiem(...)plastry.Wymoczone śledzie wykładamy na deskę smarujemy z jednej strony musztardą, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i kroimy na mniejsze kawałki.Na dno słoika wykładamy pokrojoną w kostkę cebulę (ok.łyżki), układamy kawałki śledzia, na nim układamy ogórki, cebulę i grzybki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i zalewamy olejem. Wykładamy następną warstwę śledzi, na nich układamy ogórki, posypujemy cebulą i kawałkami grzybków
Smaczne ZdroweSprawdź inne wyszukiwania: