skrzydełka na ostro - 460 przepisów (strona:14/31)

Kaczka z jabłkami i trawą żubrową 98

czasu, ale z każdym następnym ptakiem będzie coraz łatwiej. Najważniejsze nie bać się :) Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonymi 107

polewać ją tłuszczem wytopionym podczas pieczenia. Tłuszczu wytworzonego podczas pieczenia nie wylewamy, przyda się do sosów, duszenia... * Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :) 156

całej ale lekko rozgniecionej 4 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka suszonego imbiru 3 łyżki białego pieprzu 1/2 łyżki papryki ostrej.  Dodatkowo: 2 jajka Olej do smażenia Kawałki kurczaka np. Udka, skrzydełka lub kawałki piersi z kurczaka - mogą to być kawałki kurczaka surowe lub wcześniej ugotowane. Wykonanie: Wszystkie składniki z panierki wymieszać. Kawałki kurczaka najpierw obtoczyć

Olga Piecze i Gotuje
Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka 182

czerwona papryka sól, pieprz Kaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka Dzień wcześniej kaczkę myjemy, odcinamy kuper i szyję. Bez rozcinania skóry, za pomocą wąskiego ostrego nożyka, odcinamy i usuwamy korpus. Zostawiłam kości w udkach i skrzydełkach, a korpus i szyję zamroziłam i wykorzystam je innym razem do bulionu. Ziele angielskie i liść laurowy ucieramy w moździerzu. Dodajmy majeranek, sól

Trzeci talerz
Gęś pieczona z kaszą gryczaną 135

angielskie, Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper, skrzydła. Wyjąć/wyciąć tłuszcz. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Zupa pieczarkowa z makaronem. 390

Dziś zapraszam Was na zupę pieczarkową, ja uwielbiam! A Wy?     Składniki; 3 skrzydełka kurze 1 pietruszka 2 marchewki 30 dag pieczarek sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki śmietany 18% ziele angielskie, liść laurowy natka pietruszki makaron ( u mnie kokardki) 10 dag 1 łyżka masła     Przygotowanie; Mięso umyć a następnie zalać wodą. Dodać warzywa w całości

Radość kipiąca uśmiechem.
Kaczka faszerowana 128

najlepiej z kaczki), sól cukier Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Zupa z dyni i pomidorów 170

średnie pomidory  1/2 marchewki 1/4 pietruszki 1/4 selera 1 średni ziemniak liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz cytrynowy warzywko papryka ostra mielona  czosnek granulowany margaryna do smażenia lub masło klarowane 2 skrzydełka woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów) obieramy, myjemy i ścieramy (bez ziemniaka) na tartce o grubych oczkach lub w używamy malaksera z specjalnym sitkiem

Truskawkowa Fiesta
Kaczka z ziemniakami 174

grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kaczka faszerowana z czekoladą 96

grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana w kaczce 83

grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Perliczka faszerowana pęczakiem 109

grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Perliczkę można wyluzować , ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kaczka faszerowana 125

czasu, ale z każdym następnym ptakiem będzie coraz łatwiej. Najważniejsze nie bać się :) Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kaczka pieczona z jabłkami z „szarlotką” 85

czasu, ale z każdym następnym ptakiem będzie coraz łatwiej. Najważniejsze nie bać się :) Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kaczka z jabłkami i trawą żubrową 120

czasu, ale z każdym następnym ptakiem będzie coraz łatwiej. Najważniejsze nie bać się :) Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
z piekarnika w dobrej panierce skrzydełka Wacławy... 125

Składniki: skrzydełka kurczaka 1 kg marynata: przecier pomidorowy 3 łyżki, śmietana 12% 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, oregano 1 łyżeczka panierka: mąka tortowa 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, sezam 3 łyżki, tarta bułka 3/4 szklanki, tymianek 1 łyżka sos czosnkowy: ząbki czosnku 8 sztuk, cukier 2 łyżki, sól(...)pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, ogórek zielony 1 sztuka średni, koperek 1/2 pęczka, kefir naturalny 500 gram, majonez 4 łyżki Ostrym nożem odciąć lotki (można je zamrozić i wykorzystać do zupy, wywaru), pozostałe skrzydełko przeciąć na połowę przez środek chrząstki, opłukane skrzydełka zalać zimną wodą i zostawić na godzinę. Czosnek na tarce do czosnku zetrzeć do miski

W Mojej Kuchni Lubię
Skrzydełka na ryżu 428

Skrzydełka na ryżu  SKŁADNIKI:skrzydełka -1 kgcebula -2 sztpieczarki -0,5 kgryż -2 szklmasło -3 łyżkiwoda -4 szklsól i pieprzketchup ostry -2 łyżkiwegeta -2 łyżkiczosnek -1 ząbekcukier -1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Blachę wyłożyć folią aluminiową. Wysypać ryż surowy na blachę. Skrzydełka umyć, osączyć, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć

Kuchnia Danusi
GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 235

mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili lub 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 łyżki miodu lub cukru  1 cm świeżego  imbiru lub 3/4 łyżeczki suszonego

Słodko-Słony Świat Ilony