skrzydełka na ostro - 460 przepisów (strona:12/31)

Kurczak kukurydziany faszerowany 153

Trochę zabawy przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść, gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Kurczaka ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Kurczak jak z KFC 114

przychodzę do Was z przepisem na pyszne skrzydełka, które smakiem i wyglądem do złudzenia przypominają te ze słynnej restauracji.     Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka sól i pieprz Ciasto: 2 jajka 200g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu Dodatkowo: mąka

Blog z Apetytem
Przepiórki faszerowane 120

przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść takiego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Przepiórkę ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Przepiórki z turówką wonną 107

przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść takiego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Przepiórkę ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Balotyna z przepiórek - faszerowane przepiórki 131

przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść takiego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Przepiórkę ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Przepiórki z foie gras - balotyna z przepiórki z foie gras 145

luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść takiego małego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Przepiórkę ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Flaki z boczniaka 78

nieduża pietruszka * 1/5 kostki masła * 1,5 łyżki mąki * majeranek * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa lub gotowa przyprawa do flaków * koperek Ugotowałam rosołek ze skrzydełek i ćwiartki z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, marchwi i pietruszki. Odrobinę posoliłam pod koniec gotowania. Boczniaka umyłam, pokroiłam w paski i poddusiłam na łyżeczce

Pieprzyć z Fantazją
Chrupiące skrzydełka z kurczaka 53

Składniki oraz sposób przygotowania: Rozbijam kilka jajek, przyprawiam według uznania sól, pieprz, czarny, pieprz ziołowy, kurkuma, cary, trochę magi do zupy, papryka słodka, szczypta ostrej papryki. Miksuje blenderem, ale krótko i wrzucam do tych jajek skrzydełka. Następnie do osobnej miski wsypuję mąkę tortową, do mąki dodaje przyprawy sol, pieprz, papryka, kurkuma, cary, oregano i mieszam i wrzucam skrzydełka

Wasze Przepisy
Perliczka z kurkami 103

jest, ale o ile łatwiej jeść takiego dobrze nadzianego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Perliczkę ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć skóry, delikatnie oddzielać

królestwo garów
Skrzydełka pieczone - Jak upiec chrupiące skrzydełka 330

chrupkiej skórki. Siadamy wygodnie przed telewizorem lub przy stole... i do dzieła. Oblizywanie palców bardzo wskazane. SKŁADNIKI na 4 osoby: 1 kg skrzydełek 2 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 płaska łyżka brązowego cukru lub miodu 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku w proszku Przygotowanie

Sztuka gotowania w/g Samiry
chrupiące skrzydełka i kawałki podudzia na szybko:Airfryer hd9240/30 185

Składniki: skrzydełka kurczaka 4 sztuki, kawałki podudzia kurczaka 4 sztuki papryka ostra 1 łyżeczkaka, olej rzepakowy 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki te pyszne porcje kuczaka przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu(...)zdrowe odżywianie również mojej rodzinki skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu" skrzydełka i kawałki podudzia gotowałam z 15 minut w wywarze do zupy, po wyjęciu na talerz posmarowałam olejem i posypałam przyprawami na talerzu głębokim 18 cm, pasuje do kosza Airfryer hd9240/30

W Mojej Kuchni Lubię
DOMOWE HOT WINGS 152

smażenia Ciasto: mąka 6 łyżek mleko 1 szkl.  jaja 3 szt.  czosnek granulowany 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyżka papryka ostra mielona 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta METODA: Skrzydełka umyć, oczyścić. Odciąć lotki, resztę podzielić na dwie części. Przyprawić solą, chili, czosnkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszać.  Ciasto:  Wszystkie składniki ze sobą wymieszać

Kuchnia Paulettes
Galantyna z kurczaka z marchewką i zieloną pietruszką 1084

Najwygodniej zacząć od szyi, przy której zawsze jest nacięcie. Delikatnie wkładamy rękę pod skórę i oddzielamy ją od mięsa. Tam, gdzie jest to konieczne, ostrym nożem podcinamy błonki. Przy końcówkach nóżek i lotkach skrzydełek, podcinamy dookoła skórę. Cała czynność nie jest zbyt skomplikowana ani trudna, wystarczy kilka-kilkanaście minut skupienia.Kiedy skóra będzie już zdjęta, odkrawamy mięso od kości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone skrzydełka 126

Składniki 15 skrzydełek z kurczaka 8 ząbków czosnku ciemny sos sojowy, maggi sól, pieprz ostra i słodka papryka Przygotowanie Mięso skropić olejem i porządnie przyprawić, odstawić na kilka godzin. Następnie włożyć w papier do pieczenia dodać czosnek i piec ok 50-60 min w 160 st C. Na końcu rozciąć papier, skrzydełka posmarować wodą z solą i znów

Gaździnka warzy
Skrzydełka smażone 136

płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka gorczycy 4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki imbiru olej do głębokiego smażenia Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania