skrzydełka na ostro - 460 przepisów (strona:15/31)

GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 232

mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili lub 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 łyżki miodu lub cukru  1 cm świeżego  imbiru lub 3/4 łyżeczki suszonego

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa krem z bobu z chrzanem wasabi i smażoną białą kiełbasą 161

ziemniaki - 1 kg bobu - 3 kawałki białej kiełbasy - 1 cebula - 1 kubek jogurtu duży - kilka łyżek cytryny - 3 łyżki ostrego sosu chrzanowego wasabi - 1 ząbek czosnku - olej - sól - pieprz grubo mielony - majeranek Sposób przygotowania 1. - Wędzoną kość i skrzydełka zalać wodą dodać seler marchewkę pietruszkę

W królestwie smaków Beaty
Marynata na grilla z sokiem jabłkowym 157

marynata na grilla z sokiem jabłkowym to idealne połączenie lekko kwaskowego owocu ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka. Marynata doskonale nadaje się również do skrzydełek z piekarnika. Autorką przepisu jest Annmarie Conte , naczelna „Women’s daily”. Czas grillowania: 10-12 minut Liczba porcji: Z podanej ilości składników powstanie marynata na 4 filety Składniki: Szklanka soki(...)Piecz na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Zaprawa na grilla z espresso i papryki Artykuł Marynata na grilla z sokiem jabłkowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Leczo z kiełbasą 156

grubościenne żółte 4 duże cebule 0,6 kg kiełbasy śląskiej 1 główka czosnku 1 puszka pomidorów 1 mały koncentrat pomidorowy sól , papryka ostra do smaku 1 łyżka – płaska ,cukru Paprykę , myjemy , drylujemy z nasion , wycinamy białe skrzydełka ze środka i kroimy w dowolne kawałki , takie jakie lubimy . Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Kiełbaskę kroimy w kostkę średniej wielkości(...)złoto – przekładamy do garnka , paprykę wkładamy mniejszymi partiami , mocno przysmażamy , przekładamy do pozostałych składników . Wszystko zamykamy pokrywką i dusimy na malutkim ogniu , dodając pomidory z puszki , sól , ostrą paprykę i cukier . W międzyczasie , na patelni , na której smażyliśmy składniki podsmażamy koncentrat pomidorowy – około 2 minut , przelewamy go do garnka z resztą warzyw . Ponownie zamykamy i dusimy mieszając

Ogrodnik w podróży
"Tuż za ścianą" Louise Candlish 93

duży plus. Po okładce i zapowiedziach spodziewałam się czegoś mocniejszego i tutaj moje rozczarowanie. Mimo tego fabuła jest ciekawa, brakowało mi tylko tej ostrej jazdy.  Tytuł: "Tuż za ścianą" Autor: Louise Candlish Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 416 Cena okładkowa: 39,90 zł Wydawnictwo: Muza

kruche babeczki
Uwertura – rosyjska sałatka z wędzoną śliwką 259

prostu od razu mieszam :) Uwertura - rosyjska sałatka z wędzoną śliwką Składniki: 500 g mięsa drobiowego (filet z kurczaka, udko lub skrzydełka z indyka) 500 g pieczarek 200 g tartego żółtego sera (najlepiej ostra odmiana, np. cheddar) 200 g wędzonych śliwek 1 cebula 3 marchewki 2 łyżki masła ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki majonezu 200 g jogurtu naturalnego sól, pieprz

Trzeci talerz
Panierowane skrzydełka i surówka z kalarepą 166

smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty. Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka ostra chili w proszku Panierka 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej olej do smażenia   Surówka: mała

e-PrzepisyKulinarne
Surówka na grilla 242

choć padało i mżyło z niewielkimi tylko przerwami.  Ale nie przeszkodziło nam to i popijając piwko, ze smakiem pochłanialiśmy karkówkę i pikantne skrzydełka, maczaliśmy w przeróżnych sosach i musztardach kiełbaski, zajadaliśmy się peklowaną na ostro kapustą pekińską oraz łagodną surówką z białej kapusty. Tę właśnie surówkę przygotowuję zawsze na grilla, na którym zawsze cieszy się ona nie słabnącym powodzeniem

Kuchnia Prezydentowej
Zupa krem z kukurydzy 168

skusiłam się na jej kupno i wykonanie smacznej rozgrzewającej zupki. :) Składniki: 1 kolba kukurydzy 1 l bulionu drobiowego (marchew, pietruszka, seler, skrzydełko kurczaka) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1/2 szklanki jogurtu naturalnego przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz, jarzynka, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie grzanki z chleba razowego Sposób przygotowania: Kolbę kukurydzy umyć i obrać. Smażyć

Truskawkowa Fiesta
Skrzydełka z kurczaka z grilla 165

propozycja na grilla. Skrzydełka z kurczaka z grilla w delikatnej marynacie, w której czujemy zapach papryki, curry i cebuli. Skrzydełka przygotowane z tego przepisu są soczyste, mięciutkie i delikatnie, lecz aromatycznie przyprawione. Mimo dodatku chili, nie są ostre. Składniki marynaty: 2 czubate łyżeczki papryki słodkiej 1 czubata łyżeczka curry płaska łyżeczka chili pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki

Smak mojego domu
Kaczka duszona w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 164

Przygotowanie kaczki w ten sposób nie wymaga wiele wysiłku, a połączenie czerwonego wina i śliwek doprawionych tymiankiem i ostrą papryką doskonale się uzupełnia.  Inspiracja: Karmelowy , a oryginalnie przepis Pascala z Kuchni Lidla. Składniki na 2 porcje: 2 udka kacze 2 skrzydełka kacze 100 g suszonych śliwek 150 ml czerwonego wytrawnego wina 1 liść laurowy 300 ml bulionu drobiowego

Fabryka pomysłów
Marynata w stylu BBQ 169

podstawowych założeń według, których podstawą marynaty jest sos pomidorowy, dodatkowo powinna ona zawierać nutę słodką, kwaśną i ostrą... no i to wszystko tu umieściłam, mięso wychodzi pyszne i kruche :-) najczęściej marynatę tę wykorzystuję do karkówki, ale świetnie sprawdza się też do przygotowania skrzydełek :-) SKŁADNIKI 215 g pikantnego keczupu (1 średni słoiczek) 3 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki ciemnego sosu sojowego

Czary - gary w kuchni
1503. Kurczak z pysznej marynaty 182

Pyszne danie z kurczaka..mogą być skrzydełka,udka..u mnie to były podudzia przekrojone na dwie części..Pyszna lekko ostra z nutą słodyczy [ miodu rzepakowego z Anielskich Przysmaków].. 7 podudzia z kurczaka 1/2 szkl.  ketchupu  4-5 łyżek sosu sojowego odrobina sosu chili  2-3 łyżki miodu rzepakowego  3 łyżki oleju

Moje domowe kucharzenie
Pieczone udka z kurczaka 114

jest się w stanie oprzeć, a na ich sam widok każdemu cieknie ślinka. Każde mięso, bez względu na rodzaj, najlepiej smakuje uprzednio zamarynowane. Marynata może być na słodko, na ostro czy pikantnie. Najważniejsze aby przygotować ją odpowiednio wcześnie i przetrzymać w niej odpowiednio długo mięso. Marynatę na bazie miodu, cytryny i musztardy francuskiej robię stosunkowo często. Połączona z mięsem(...)czym warto pamiętać przygotowując pieczone w miodzie udka z kurczaka. Do pieczenia użyłam udek z kurczaka. Można je jednak zastąpić podudziami czy skrzydełkami. Sięgnęłam po cebulę szalotkę. W marynacie spradziła się bardzo fajnie. Nie jest tak ostra jak cebula biała dlatego nadała ona mięsu jedynie delikantego smaku. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Sałatkę

mecooks
Diabelskie skrzydełka 153

wtedy bardzo pikantne. Do tego mocno je przypiekam. Synek stwierdził, że te skrzydełka są "charakterne":))  Składniki:1kg skrzydełek z kurczaka,3 łyżki soku z limonki,łyżeczka bazylii,łyżeczka oregano,1/2 łyżeczki tymianku,1/2 łyżeczki estragonu,1/2 łyżeczki rozmarynu,łyżeczka ostrej papryki (użyłam Kamis),łyżeczka ognistej mieszanki przypraw (użyłam Kamis),2 ząbki czosnku,1/2 łyżeczki ziaren kolendry (użyłam Kamis

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania