Dziś zapraszam na sernik na zimno z jagodami w masie i w galaretce. Na ciasteczkowym spodzie, więc nie wymaga pieczenia. Będzie pysznym deserem na upalny dzień. *foremka 23*23 cm Składniki: na spód: 150 g herbatników (użyłam maślanych i ciemnych) 50 g masła na masę serową: 1 kg sera z wiaderka szklanka jagód 200 ml śmietanki kremówki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCytrynowy sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowych cukierków, delikatną masą serową o orzeźwiającej cytrynowej nucie i słodką opalaną włoską bezą to świetna propozycja deseru na spotkania przy kawie z najbliższymi. Składniki: Spód: 100g herbatników pełnoziarnistych 200g cukierków czekoladowych np. michałków Masa serowo-cytrynowa: 1kg sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 30% 160g cukru 16g cukru wanilinowego
Szalona Kuchnia Ewelinyoparciu o znany sernik - Izaurę . Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g masła (lub margaryny) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka (żółtka i białka osobno) 8 łyżek wody Na warstwę serową: 0,5 kg zmielonego sera białego (może być z wiaderka) 3 jajka 0,5 szklanki
My sweet a lifeoparciu o znany sernik - Izaurę . Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g masła (lub margaryny) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka (żółtka i białka osobno) 8 łyżek wody Na warstwę serową: 0,5 kg zmielonego sera białego (może być z wiaderka) 3 jajka 0,5 szklanki
My sweet a lifesernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)mąki Vivio, dostępnej tutaj 75 g masła lub oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera (może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy
MamaOskarkasernik będzie udany i smaczny :) Polecam :) Kruchy spód: 150 g mąki pszennej 80 g masła, zimnego 20 g smalcu, zimnego ( smalec zwiększa kruchość ciasta, ale nie jest konieczny, w jego miejsce można dać masło ) 2 czubate łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego, może być ser z wiaderka(...)kruchy spód. Na wierzchu poukładać owoce, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 150° - 160°C przez około 75 minut, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić i zostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Wystudzony sernik włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc, nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. Smacznego
Opowieści z piekarnikaSernik to jedno z najlepszych ciast jakie znam. Zgadzacie się ze mną? Na dzisiejszy deserek u mnie dzisiaj sernik z pianką. Serniczek jest lekki, mokry, rozpływający się w ustach. Przepis ten jest w mojej rodzinie od mojego dzieciństwa. Bardzo go lubię, więc mam nadzieję, że i Wam posmakuje 😚 Składniki (blaszka o : ciasto: mąka 30 dag, margaryna lub masło(...)żółtko 1 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z cytryny 1 łyżka, masa serowa: ser biały z wiaderka 1,5 kg, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki
kulinarne odsłony patiSernik to jedno z najlepszych ciast jakie znam. Zgadzacie się ze mną? Na dzisiejszy deserek u mnie dzisiaj sernik z pianką. Serniczek jest lekki, mokry, rozpływający się w ustach. Przepis ten jest w mojej rodzinie od mojego dzieciństwa. Bardzo go lubię, więc mam nadzieję, że i Wam posmakuje 😚 Składniki (blaszka o : ciasto: mąka 30 dag, margaryna lub masło(...)żółtko 1 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z cytryny 1 łyżka, masa serowa: ser biały z wiaderka 1,5 kg, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki
kulinarne odsłony patiSernik to takie ciasto które pasuje na każdą okazję! A na święta nie może go zabraknąć. Składniki na spód; 2 szkl. mąki 2 żółtka 1 jajko 20 dag masła 20 dag cukru szczypta soli 2- 3 łyżki kakao Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, żółtka, jajko, sól a także kakao. Szybko zagnieść ciasto, następnie uformować kule , zawinąć w folie(...)aluminiową i chłodzić w lodówce około godziny. Składniki na masę serową; 75 dag twarogu śmietankowego ( jeśli będzie pare dag więcej nic się nie dzieje) ja użyłam z wiaderka 2/3 szkl. cukru cukier waniliowy 3 jajka 1/2 szkl. kremówki (30 lub 36 %) 20 dag gotowej masy kajmakowej ( z puszki) łyżka mąki ziemniaczanej pralinki tofifee do dekoracji Tortownice
Radość kipiąca uśmiechem.wysmarować tłuszczem. Przygotowanymi ciastkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20-22 cm. Schłodzić przez czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 400 g twarogu 2 krotnie zmielonego (może byc z wiaderka) 150 g serka mascarpone ziarenka z 1 laski wanilii 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 60 g cukru pudru 200 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej (przestudzonej) 3 jajka(...)jednym jajku, miksując dokładnie po każdym. Do masy wmieszać ok. 120 g żurawiny i wylać ją na przygotowany spód, na wierzch wysypać resztę żurawiny. Piec w kąpieli wodnej. Sernik wstawić na środkowy poziom. Piec w 180°C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec kolejne 50 minut. Jeśli weźmiecie mniejszą blaszkę, należy skrócić czas pieczenia. Sernik
Blondynka GotujePuszysty sernik rozpływający się w ustach niczym pianka. Idealny na codzień i od święta. Składniki oraz sposób przygotowania Kruche ciasto na spód: 300g mąki 100g masła 1 jajko + 1 żółtko 1 płaska łyżeczka proszku 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru pudru Wszystko razem zagnieść, rozwałkować na blachę 23 cm na 23 cm, formując delikatnie brzegi. Ponakłuwać ciasto widelcem(...)Piec w 180 stopniach przez ok. 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera w wiaderku 1 budyń waniliowy z Dr. Oetkera 1/3 szkl oleju 3/4 szkl cukru pudru 8 żółtek plus 5 żółtek (od białek z piany z wierzchu) 1 cukier waniliowy Żółtka z cukrami dobrze utrzeć, dodać ser, budyń, olej i dobrze zmiksować. Następnie ubić pianę
Wasze Przepisyserników, jakie jadłam. W mojej rodzinie wzbudził kontrowersje ze względu na słony spód, który niestety nie posmakował domownikom. Zmodyfikowałam więc trochę przepis i tak powstał pyszny, dosyć "ciężki" kremowy sernik na kruchym, mocno orzechowym spodzie ze słodką kajmakową polewą i chrupiącymi płatkami migdałów. Czy to nie brzmi pysznie? :) Polecam na Wielkanoc! :) Składniki na tortownicę o średnicy(...)minut. Masa serowa: 90g masła 130-150g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 4 duże jaja lub 5 małych 1 kg sera twarogowego sernikowego w wiaderku 300g kajmaku (gotowa masa krówkowa lub puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowana w wodzie min przez 2 godziny) 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masło utrzeć z oboma rodzajami cukru, dodać 300g masy
Zawsze głodna!Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)tortownicy 21-22 cm. Formuję spód i boczki i wstawiam tortownicę do lodówki. Teraz przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 750 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 2/3 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki aromatu migdałowego ( u mnie taki ) 60 ml Amaretto 1 łyżka mąki Przygotowanie: Twaróg przekładam do miski, dodaję cukier
Słodki sentymentWspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)tortownicy 21-22 cm. Formuję spód i boczki i wstawiam tortownicę do lodówki. Teraz przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 750 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 2/3 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki aromatu migdałowego ( u mnie taki ) 60 ml Amaretto 1 łyżka mąki Przygotowanie: Twaróg przekładam do miski, dodaję cukier
Słodki sentymentorzeszki ziemne, które doskonale wkomponowały się w sernik . Przyznam Wam, że bardzo lubię wszelakie serniki i każdy zjadam z apetytem. Ten okazał się niezwykle smaczny , puszysty , wilgotny i mimo masy kajmakowej wcale nie jest za słodki. Polecam go wszystkim miłośnikom serników :) Składniki na sernik krówkowy (okrągła forma o średnicy 24 cm): Kruchy spód: * 1 szklanka mąki pszennej(...)miejscach nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 170'C, podpiec spód około 15 minut. W tym czasie należy przygotować masę serową. Składniki na masę serową: * 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka * 2 białka jaj (pozostałe z kruchego ciasta) * 5 całych jaj * 100 g masła (masło rozpuścić, by było płynne) * 1 opakowanie (40 g) budyniu śmietankowego (najlepiej bez cukru) * pół szklanki
Zrób to smaczniegram, kakao 4 łyżki + 6 łyżek mleka, cukier puder - ile potrzeba Miękkie masło, cukier, aromat waniliowy, żółtka utrzeć mikserem na "kogel-mogel". Twaróg półtłusty (można użyć ser z wiaderka, ale wtedy dodać z 3 łyżki kaszy manny) zmielony w maszynce do mięsa na drobnym sitku dodać do masy jajecznej, wsypać budyń, proszek do pieczenia, wlać śmietanę i mikserem połączyć(...)mikserem wymieszać wszystko. Tortownica 28 cm z papierem do pieczenia, na dno formy nakładać łyżką na przemian masę jasną i ciemną. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu na 150C piec z 10 minut, zostawić odchylone drzwi piekarnika na 30 minut, formę wyjąc i wystudzić najlepiej całą noc. Sernik wyjąć
W Mojej Kuchni Lubię