Bardzo delikatny sernik z ajerkoniakiem na ciasteczkowym spodzie z czekoladą, z każdym kolejnym kawałkiem rozpływa się w ustach. Składniki: Spód: 200 g herbatników (mogą być białe) 50 g gorzkiej czekolady 80 g masła Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego bądź dobrej jakości ser w wiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy
W Moim Magicznym Domuprzekroju 26 cm sprawia, że na upieczenie sernika potrzebujesz nie więcej niz 40 minut. Jest pyszny, polecam! Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki 135 g masła 70 g cukru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko M Składniki na masę serową: 600 g sera z wiaderka 150 g śmietany kremówki 3 jajka 150g cukru/ksylitolu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane 15 dag, ja użyłam ciastek z polewą czekoladową, masło 5 dag, warstwa serowa: ser twarogowy z wiaderka pół kg, śmietanka 36% 200 ml, cukier
kulinarne odsłony patiosłodę dnia. U mnie wiosna przepiękna, więc sernik na zimno jest idealny na takie dni. Pyszny, kolorowy, rozpływa się w ustach. A co ważne wystarczy tylko zamieszać wszystkie składniki, wstawić do lodówki i po kilku godzinach już można zajadać pyszny serniczek. Składniki: * 250 ml śmietany kremówki * 650 ml twarogu z wiaderka * 2 galaretki różnego koloru * 600 ml wrzącej
Zrób to smacznieKolejna wariacja na temat sernika - tym razem z kakaowym spodem i kakaową kruszonką. ... a między nimi wspaniały, rozpływający się w ustach, delikatny niczym puch ser - zapraszam! SKŁADNIKI: ciasto: - 1 kostka margaryny - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka
Wielopokoleniowomój autorski przepis :) pyszny podwójny sernik ,jedna warstwa to twaróg a druga mascarpone z bitą śmietaną ,na wierzchu truskawki w glazurze z galaretki o tym samym smaku :) Idealny deser na gorące dni :) trochę roboty ale polecam jest przepyszny . Składniki : Masa twarogowa : - 1 kg sera białego u mnie z wiaderka - 1 szklanka cukru pudru -250 ml - 1.5 galaretki truskawkowej
Wypieki Renemiałam ochoty na pieczone. Pomysł na sernik powstał podczas robienia zakupów. Wyszedł idealnie :) biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cacao 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki żelatyny puszka brzoskwiń 1 kg serka waniliowego w wiaderku sposób wykonania: Białka ubić z cukrem
Darcia w kuchniSernik bardzo puszysty i delikatny. Spód zrobiony z wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód 250 g wafelek w czekoladzie (u mnie prince polo) 30 g masła Masa serowa 600 g twarogu z wiaderka 3 jajka 0,5 szkl cukru pudru Emix 1 galaretka brzoskwiniowa Emix
Ala piecze i gotujewiaderka - nie ucierać zbyt długo by nie potrzebnie nie napowietrzać masy serowej z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy i łyżką delikatnie wmieszać w masę piekarnik nagrzany 190C, grzanie góra/dół, 2 poziom, piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut, blaszkę zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik
W Mojej Kuchni Lubięzbyt niska i niemożliwe było wyłożenie wskazanej przepisie warstwy piany. Ale nie ujmuje mu to w smaku. :-) To moje pierwsze podejście do tego sernika, ale na pewno nie ostatnie. Sernik wpadł mi w oko na blogu MojeTwojePrzetwory a jego autorce Ewie dziękuję za wskazówki dotyczące czasu pieczenia. :-) (Składniki na tortownicę o średnicy 18cm, na dużą blachę należy dać(...)łyżki mąki (150g) 1/4 kostki miękkiego masła (50g) 5 łyżek cukru pudru (50g) 1 małe jajko 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g sera (z wiaderka) 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 opakowania budyniu 1 niecała łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju Pianka: 3 białka 3/5 szklanki cukru pudru 1. Składniki na ciasto
Szefowa kuchnisernikach z dodatkiem piany z białek. Smak wynagrodzi wszystko! Pęknięcia ukryjesz pod warstwą czekolady. Przepis z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej. Tortownica o średnicy 26 cm lub prostokątna forma do pieczenia Składniki na kruche ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła 40 g cukru pudru 1 jajo M Składniki na masę serową 1 kg twarogu z wiaderka(...)serową wyłóż na podpieczony spód. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni (góra i dół) około półtorej godziny. Wyłącz następnie piekarnik i lekko uchyl drzwiczki i tam pozostaw sernik do całkowitego ostygnięcia. Wstaw na parę godzin do lodówki. Czekoladę połam na kawałki i razem z olejem rozpuść w kąpieli wodnej, pokryj sernik. Mój wypiek pokryty jest dodatkowo
Z Kuchni Do KuchniSerniki. Zna je każdy, kocha je większość. To chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze(...)tęsknić bo wciąż o nich wspominamy), zawsze znika jako pierwszy i zawsze kusi, by znów go wyczarować. SKŁADNIKI NA MASĘ: - 1 kg sera (trzykrotnie mielony, może być w wiaderku, ważne żeby nie był rzadki), - 6 jaj, - 1 i 1/2 szklanki cukru, - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego (bezglutenowcy - czytajcie skład budyniu), - 1 kostka masła, - cukier waniliowy/wanilinowy (a najlepiej laska
Wypisz WymalujSernik z rodzynkami, na kruchym cieście. Ciężki, twarogowy, a jednocześnie delikatny, z wyczywalnym lekko cytrusowym posmakiem. Składniki: na blachę 40x25cm ciasto: ok 350 g mąki, 220 g masła, 2 łyżki cukru pudru, opakowanie cukru z pomarańczą, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 żółtka, łyżka śmietany 12% masa twarogowa: ok 1,5 kg sera z wiaderka, 250 g cukru, opakowanie(...)stopni piekarniku przez 55 minut- wierzch ciasta będzie rumiany. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy w nim jeszcze przez 20 minut ciasto -NIE OTWIERAJĄC drzwiczek. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy sernik (po około godzinie możemy wyciągnąć). Całkowicie wystudzony wkładamy na noc do lodówki. Rano przygotowujemy lukier:mieszamy cukier puder z odrobiną wodą, lukrujemy z góry. Czekamy, aż lekko zastygnie
Lena Gotuje