Delikatny, nie mocno słodki, uwieńczony na górze wiśniową żelką 𝓼 𝓮𝓻𝓷𝓲𝓴 𝓷𝓪 𝔃𝓲𝓶𝓷𝓸 zrobiłam ostatnio. Taki klasyczny na twarogu sernikowym, mielonym z wiaderka. Przepis banalnie prosty, więc każdy sobie z nim poradzi 😎 Składniki: (u mnie blaszka 25 cm x 36 cm) 1 kg mielonego twarogu 300 ml śmietanki 30% mocno schłodzonej 2 łyżki cukru pudru 3 galaretki cytrynowe około 180 g herbatników Dodatkowo na górę: 600 g wydrylowanych wiśni 200 ml wody 3 galaretki wiśniowe Wykonanie: 3 galaretki cytry... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...