sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:138/199)

Sernik na kruchym spodzie z polewą czekoladową 187

robieniem sernika, z lodówki. Raz sobie opadnie, raz sobie nie opadnie...ale co ciekawe, w obydwu przypadkach zostaje zjedzony bez problemu! Składniki na spód 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru, ja mielę w młynku do kawy zwykły cukier kryształ 200 g masła 2 duże żółtka Składniki na masę serową 1 kg twarogu- zmielonego albo z wiaderka(...)więcej, musisz obserwować. Po czasie wyłącz piekarnik i nie otwieraj go. A po pół godzinie uchyl drzwiczki i zostaw do wychłodzenia. Rozpuść czekoladę deserową lub mleczną , pokryj zygzakami sernik. Gotowe. Serniki lubią wypoczywać w lodówce bez przykrycia. Na drugi dzień są o wiele smaczniejsze. Trudno to wytłumaczyć tym , którzy jedzą je jeszcze ciepłe

Z Kuchni Do Kuchni
Najlepszy sernik gotowany! 142

Najlepszy sernik gotowany! Szybkie, proste w przygotowaniu, efektowne i przepyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Sama się dziwie, że nigdy wcześniej nie robiłam sernika gotowanego, bo okazał się prawdziwym hitem, bardzo wszystkim smakował i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz. Polecam wypróbować ten przepis!   Pomysł na ciasto (na który naniosłam drobne zmiany) pochodzi ze strony „smaki katriny(...)Składniki: * na blaszkę o wymiarach 32 x 20 cm Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru Dodatkowo: ok 100 sztuk okrągłych biszkoptów (ok 500g) 2-3 łyżki gorzkiego kakao Do nasączenia: 1 szklanka mocnej kawy

Blog z Apetytem
SERNIK Z ROSĄ 114

sernik na kruchym spodzie i bezą na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika w ekspresowym tempie :) Składniki na dużą prostokątną blachę: Kruche(...)koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier. Ubijać około 5-6 minut aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć na upieczony, gorący sernik. Można zrobić wzór, falę

Zrób to smacznie
Sernik na orzechowym spodzie 289

moim blogu chyba najwięcej przepisów znajdziecie na serniki. Jak już wielokrotnie pisałam to moje ulubione ciasta i za każdym razem można go upiec w inny sposób, aby nie było nudno. Dziś kolejny przepis na pyszny sernik, tym razem jest to sernik na orzechowym spodzie. Spód wychodzi fajny i chrupiący, przyjemnie orzechowy w smaku. Masa serowa jest natomiast(...)przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spod orzechowy: ok. 110g miękkiego masła 1szkl. zmielonych orzechów włoskich 1szkl. mąki tortowej 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 6 jaj 100g miękkiego masła 3/4szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 120ml śmietany 30% szczypta soli Sposób przygotowania: Miękkie masło (110g) przełożyłam

Waniliowe Improwizacje
Korzenny sernik dyniowy 184

kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni 0,75 wiaderka(...)ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
"Czarny" sernik - wspomnienie dzieciństwa 405

Każdy z nas ma w swoim menu potrawę, która przywołuje wspomnienia. Smak tego sernika przypomniał mi czasy, kiedy od kuchni trzymałam się bardzo daleko. ;-) By było wiadomo o jaki sernik chodzi, mówiłam o nim "czarny". Nie jadłam go już kilka dobrych lat i od razu kiedy spróbowałam, wróciły wspomnienia, smak wydał się bardzo znajomy, jakbym jadła go nie kilka(...)łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera (u mnie z wiaderka) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy przełożyć do garnka. Gotować około 5 minut. Pozostawić do wystudzenia. 2. Do zimnej masy dodać

Szefowa kuchni
Korzenny sernik dyniowy 176

kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni 0,75 wiaderka(...)ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Sernik dyniowy na kruchym ciasteczkowym spodzie 163

Sernik dyniowy to wspaniały deser, który posmakuje każdemu, jestem tego pewna ;) skoro Panu Ł. posmakował ;)Delikatny w smaku, kremowy i pięknie pomarańczowy. Na kolor duży wpływ ma rodzaj użytej dyni, nie pisałam w przepisie żeby nie ograniczać was do 1 odmiany, ponieważ każda się nada. Ja użyłam hokkaido, ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo(...)lubię z tą dynią pracować ponieważ nie trzeba jej obierać ;) Składniki: 300 g ciastek kruchych, u mnie z czekoladą 350 g pieczonej dyni 1 kg twarogu waniliowego w wiaderku 200 g cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy 3 jajka Przygotowanie: Dynię pieczemy 25 minut w 200 stopniach bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra-dół

Życie zaczyna się w kuchni
Ciastko jajko sadzone 495

według mnie najlepszą masę na sernik na zimno i upiekłam biszkopt. Muszę powiedzieć, że według mnie wyszło smacznie i bardzo efektownie. Porcelana Bogucice z kolekcji  Krasatina. Składniki: Biszkopt: 4 jajka M 4 łyżki cukru 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru pudru

Ala piecze i gotuje
Sernik na gotowanym budyniu 149

grudkami ucierając masę serową. Sernik jest prosty w przygotowaniu i na pewno każdemu się uda. Składniki: (blacha 25x35) Ciasto : 200 g masła 400 g mąki 100 g cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 3-4 łyżki śmietany 1 czubata łyżka kakao Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera (użyłam w wiaderku) 4 jajka 1/2 szklanki cukru zimny ugotowany

talerz przyjemności
Sernik z malinowa nutą 137

Jestem miłośnikiem serników. Już od kilku lat na święta wszystkie ciasta piecze córka. Co roku też pyta się co ma upiec, a ja zawsze wybieram sernik. Dzisiaj prezentuję sernik z malinową nutą, troszkę dla urozmaicenia. Składniki: Ciasto: 1 kostka tłuszczu ( margaryna ) 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki kakao(...)Razem gotujemy 5 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 jajka ( oddzielamy żółtka od białek ) 1 ½ szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 opakowanie twarogu ( wiaderko 800 – 1000 gram ) 4 jajka 1 szklanka cukru ½ kostki masła 1 szklanka malin Wykonanie: Kostkę margaryny, cukier , cukier wanilinowy i wodę gotujemy razem przez 5 minut. Od powstałej masy odlewamy ½ szklanki. Pozostałą

Smaki Ewy
,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’ 188

Święta tuż tuż, a Ty nadal nie masz pomysłu na to, jakie ciasto upiec? Przedstawiam przepis na niesamowity sernik w nietypowej wersji, który musi zagościć na Twoim stole! .. Pyszny serniczek powstał dzięki uprzejmości marki Helio, oraz Stovit. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek. Wyrównujemy i możemy zrobić delikatne fale. Następnie pieczemy dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się zarumieni. Po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjmujemy

Podróż w kulinaria
Sernik kawowy. 66

uwielbiam go! Polecam na Święta i nie tylko. Wszystkie składniki wyjmujemy godzinę przed robieniem, aby uzyskały temperaturę pokojową Co nam trzeba? 1 kg sera białego dobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru pół kostki masła 200g herbatników maślanych 8 jajek 100ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego napar kawowy (50ml(...)masę ciasteczkową, dociskamy do dna i zapiekamy ją około 10minut. Na upieczone dno wylewamy masę serową. Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę na 160 stopni

Latosiowydom
Sernik z jabłkami 934

jestem amatorką zarówno wszelkich serników, jak i jabłeczników, takie połączenia tych obu ciast w jednym bardzo przypadło mi do gustu. Sernik można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm. Sernik z jabłkami Składniki: ciasto kruche 130g mąki pszennej 70g masła 70g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli masa jabłkowa 380g startych jabłek (3 średniej wielkości jabłka(...)łyżki cukru 2 łyżki (25g) masła 2 łyżki (20g) budyniu śmietankowego b/c w proszku sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cynamonu masa serowa 550g gęstego twarogu z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100g cukru 2 jajka 1 i 1/2 łyżki budyniu śmietankowego b/c w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę przesiać z cukrem i cynamonem, dodać sól

Smakołyki Bereniki
Seromakowiec bez spodu 69

ciast, sernika i makowca. Klasyczny seromak bez spodu, oblany polewą czekoladową. Niebo w ustach! Nie można powiedzieć, że jest to szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto, ale z dokładną instrukcją krok po kroku na pewno każdy spokojnie sobie poradzi. Efekt wow murowany. Polecam!     Składniki: Masa serowa 1kg sera twarogowego (można użyć także sera mielonego z wiaderka(...)wierzchu *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 80 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy jeszcze przez około pół godziny w lekko uchylonym (wyłączonym już) piekarniku. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał

Blog z Apetytem

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję