Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao i zmielone ciasteczka. Składniki mieszam i wykładam do tortownicy 21-22 cm. Formuję spód i boc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...