sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny :)! Najważniejsze o czym trzeba pamiętać przygotowując go, to że WSZYSTKIE składniki muszą być w temperaturze pokojowej
UgotujmyTo.plgorących dodać połamaną czekoladę. Powidła dodatkowo można zmiksować blenderem. Połowę, jeszcze ciepłych powideł rozsmarować na wystudzonym serniku. Przykryć jedną połówką piernika i odwrócić tak, aby sernik był na wierzchu. Przy tej czynności przyda się druga deska. Rozsmarować resztę powideł i przykryć piernikiem. POLEWA. Cukier, wodę i kakao zagotować w garnuszku. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, zdjąć(...)ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i obsypać perełkami, zanim polewa zastygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , kremówka , marcepan , miód , twaróg
https:KKuchniaMniamokazji Dnia Matki postanowiłam skorzystać ze znanego przepisu Sernik Izaury. Bardzo często czytałam, że jest smaczny i szybki w wykonaniu. Dlatego użyczyłam przepis z jednej ze stron i postanowiłam upiec to cudo :) ciasto sprawdzone i bardzo dobre :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na sernik
W Moim Magicznym DomuPoszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i kreseczek z polewy czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam(...)około 10 minut w piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Na zimnym serniku można zrobić czekoladowe nitki. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondla, zalewamy mlekiem lub wodą i gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając do czasu, gdy polewa się zagotuje. Jeśli jej konsystencja będzie zbyt gęsta, dolewamy łyżkę lub dwie wody i jeszcze
Smakowy Rajłyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa pół kostki margaryny 80 g rodzynek korynckich Bio FRESANO przyprawa do serników i mas serowych Skworcu mango kandyzowane Skworcu Polewa 1 łyżka wody lub mleka 2 łyżki margaryny 2 łyzki cukru 2 łyżki kakao Bio FRESANO pomelo kandyzowane Skworcu jako ozdoba papaja kandyzowana jako ozdoba(...)łopatką i dodajemy mango kandyzowane oraz przyprawę do serników, tylko dlatego, że ma ciekawe składniki i cudnie pachnie ! Wlewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia . Szybko wkładamy do piekarnika na 190 stopni nie więcej i pieczemy ok. 35-45 minut. To zależy tylko od piekarnika. Wyciągamy. Chłodzimy. Odklejamy papier. Robimy polewę. Do rondelka dajemy margarynę, cukier kakao FRESANO
Z Kuchni Do Kuchnikońca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone skórka starta(...)Dekoracja: świeże maliny listki mięty 50 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki kremówki 30% Przygotować formę o wymiarach 25x36 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Zaczynamy od spodu sernika. Ciastka dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym (lekko przestudzonym) masłem. Masa powinna konsystencją przypominać mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa
Świat Ciastakońca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone skórka starta(...)Dekoracja: świeże maliny listki mięty 50 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki kremówki 30% Przygotować formę o wymiarach 25x36 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Zaczynamy od spodu sernika. Ciastka dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym (lekko przestudzonym) masłem. Masa powinna konsystencją przypominać mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa
Świat Ciastaspokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki, którymi przy okazji można się najeść :). Przygotowałam dla Was Sernik na owsianym spodzie z niesamowicie słodką polewą kajmakową. Częstujcie się :)Składniki:Kruchy spód130 g płatków owsianych60 g masła50 g cukru50 g mąkijajkoMasa serowa600 g sera80 g cukru3 łyżki cukru waniliowego5 jajbudyń waniliowy4 łyżki(...)koniec miksowania, gdy masa będzie puszysta dodajemy ją do ciasta.Ciasto wylewamy na przygotowany owsiany spód i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175`C i pieczemy około 50 minut.Gdy sernik ostygnie jego wierzch smarujemy równo masą kajmakową a następnie posypujemy uprażonymi płatkami owsianymi. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.Smacznego
Słodkie Przyjemnościłyżki kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg sera (wiaderko - ser na sernik) 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2-3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstrakt wanilii 200 g masła pianka: 5 białek szczypta soli 3-4 łyżki cukru pudru dodatkowo mała puszka brzoskwiń polewa 80 g czekolady gorzkiej 70 g czekolady mlecznej 150 ml śmietany(...)soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Polewę wylewamy na przestudzone ciasto. Odstawiamy do zastygnięcia polewa
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKolejny sernik, tym razem wiedeński z bakaliami i czekoladową polewą. Użyłam do niego kupionego na targu "prawdziwego" sera "od baby". Był tak tłusty i kremowy, że zastanawiałam się, czy w ogóle jest sens go mielić, ale zmieliłam oczywiście, i to nawet dwukrotnie. Być może za sprawą sera, był to był najlepszy sernik, jaki jadłam
Kuchenne zapiski Edytylubi sernika? Chyba nie ma takiej osoby. Nawet te, które mówią, że ciast nie jadają to twierdzą, że sernik i szarlotkę akurat lubią. A sernik na kruchym cieście to zupełna klasyka- dla każdego i na każda okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 210 g mąki 140 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta(...)wyłożyć na podpieczony spód i piec w 170*C około godziny. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym wyłączonym piekarniku. Następnie całkowicie wystudzić. Składniki polewy podgrzać mieszając aż będzie gładka. Polać sernik i posypać migdałami
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik, który pachnie i smakuje cynamonem z dodatkiem obłędnego sosu karmelowego i karmelowych kamyczków. Smak, który na długo zostanie w Waszej pamięci, jestem niemal pewna, że z radością sięgniecie po kolejny kawałek :) Na kruchym, maślanym spodzie, rozpuszcza się w ustach :) Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru 2-3 łyżki zimnej wody(...)temperaturze 150 stopni przez około 90 minut. Ostudzić. Polewa karmelowa: 125 g masy krówkowej 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 30 g posypki dekoracyjnej Karmel Delecta Decorada Masę krówkową delikatnie podgrzać ze śmietanką, do połączenia się i powstania gładkiej polewy, dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Jeszcze ciepły sernik polać sosem karmelowym, udekorować posypką karmelową. Schłodzić. Smacznego :) Przepis
Domowa cukiernia Ewydżemu rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika, dodajemy 6 truskawek. Całość blendujemy. Przecieramy przez sitko. Na wierzch ciasta wykładamy owoce, pozostałe truskawki i maliny. Polewamy sosem. Źródło: bbcgoodfood.com The post Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonstrasznie sernikoodporny z niego typ. A wy lubicie serniki? Składniki na tortownicę o śr.34 cm Spód: 250 g herbatników 100 g margaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa: 800 g mielonego twarogu 600 g masy krówkowej lub kajmakowej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 200 g śmietany 18% polewa czekoladowa bita śmietana do dekoracji Składniki: Herbatniki kruszymy dokładnie(...)wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę) Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną
ciastkarnia na kruchym spodziedwu-smakowy, czekoladowo-waniliowy z piernikami, na herbatnikowym spodzie i z polewą czekoladową. Czytaj więcej >> 2) ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika - z cynamonek i galaretką z pomarańczy, na kruchym , kakaowym spodzie. Czytaj więcej >> 3) PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY Delikatny i puszysty sernik o smaku śmietankowym z sera twarogowego. Czytaj
Kuchnia MagdaLenynadać mu inny smak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix keksowy. Do masy serowej dodałam do i sernik w smaku wyszedł bardzo ciekawy. Na polewę użyłam cukru do polew od Diamantu, jeśli nie mieliście jeszcze z tym cukrem do czynienia to polecam bo jest super. Co prawda jest już po świętach
Ewa w kuchniIlość cukru zależy od słodkości malin więc warto cukier dodawać po trochę, żeby sos nie był za słodki. Podczas duszenia maliny można rozdrabniać łyżką. Gdy sernik mamy gotowy to każdy ukrojony kawałek polewamy sosem i dekorujemy całymi malinami. Smacznego
Kuchenne Wariacje