sernik z polewą - 1343 przepisów (strona:36/90)

Klasyczny sernik waniliowy 210

serowej można wmieszać bakalie- ja dodałam płatki migdałowe- wlać odrobinę rumu, wykorzystać skórkę od cytryny czy pomarańczy dla uzyskania cytrusowego smaku, a wierzch udekorować ulubioną polewą. Ja od razu się przyznam, że za sernikami na twarogu nie przepadam (dlatego, że zawsze męczy mnie zgaga) i zdecydowanie wolę lżejsze wersje- na mascarpone czy serku kremowym, j eżeli jednak lubicie klasykę

Kraina Miodem Płynąca
Dyniowy sernik i krótka przerwa 169

sobą, gdybym czegoś od siebie nie dała. W tym wypadku była to skórka pomarańczowa, która moim zdaniem pasuje tutaj idealnie. W innych przepisach, które widziałam, użyto znacznie więcej przypraw - sernik z pewnością byłby wtedy bardzo aromatyczny i korzenny. Tutaj przypraw nie ma tak dużo, w związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat nadaje ciekawego posmaku i jest jak najbardziej wyczuwalny.Smaku(...)stonowanie kremowe, ale w niczym to nie przeszkadza.Czekoladowy, ciężki spód wspaniale tutaj pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować!Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzieSkładniki:(na formę o średnicy 26 cm)spód:75 g ciemnej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Prosty sernik na biszkoptach. 98

Sernik jak każde kulinarne cudo ma multum przepisów,  a nawet wariacji w jego tworzeniu. Mnie ostatnio też naszło na....sernik, ale taki z twarogu, mielonego własnoręcznie,  a nie z gotowej masy  z wiadra. Nie, ja nie twierdzę że po wiadro nie sięgam. Czasem też idę na łatwiznę, jednak tym razem było inaczej.... 1,3 twarogu(...)minut. Składniki na polewę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy aż do połączenia się składników. Bywa tak że....czasem polewa się rozwarstwia lub jak kto woli warzy, wtedy wystarczy tylko dodać łyżkę mleka lub wody.  Ja czasem lubię poratować się sokiem pomarańczowym. Nabiera wtedy ciekawego smaku. I taką polewą delikatnie dekorujemy zimne ciasto. Dla mnie sernik rewelacja, nie dość

Dieta moja pasja
Sernik wiedeński 1766

otrzymać ładny, równy sernik. Smak sernika wzbogaciłam dodatkiem ziarenek wanilii oraz skórką pomarańczową. Wierzch można pozostawić bez niczego, oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik wiedeński Składniki: 1kg twarogu tłustego, co najmniej dwukrotnie zmielonego 200g masła 200g cukru pudru 6 jajek 1 laska wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy

Smakołyki Bereniki
Sernik - puszysty, łatwy szybki 17556

smakują mi mniej niż ciężkie, zbite, stawiam go na równi z moim ulubionym, złotą rosą: http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/11/sernik-zota-rosa-ii.html Sernik: 150g herbatników 1 kg sera z wiaderka 2 budynie waniliowe bez cukru 8 jajek L 3/4 szklanki cukru Polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 4 łyżki mleka kolorowa posypka 1. Białka oddzielamy od żółtek(...)stopni przez 50 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy zamknięte drzwiczki i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 15 minut. Następnie uchylamy drzwiczki, zostawiamy sernik na kolejne 15 minut. Następnie studzimy na blacie. 5. Przygotowujemy polewę: masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier puder. Kiedy cukier się rozpuści wlewamy mleko, dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia, dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników

Szefowa kuchni
SERNIK Z ROSĄ 378

wśród wszystkich wielbicieli słodkości! Sernik idealny! Polecam! Ciekawostka! Kropelki rosy ( zwane również łzy teściowej ;) ) to nie polewa, nie lukier i nie żaden syrop klonowy! Te kropelki pojawiają się na wierzchu sernika dopiero po jego ostygnięciu! Ciężar bezy „wyciska” z sernika słodki płyn, który przebija się przez bezę i pokazują się kropelki rosy. SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) SPÓD(...)uzyskania gładkiej, puszystej masy. Wylewamy na podpieczony spód i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 50-60 minut. BEZA: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy na sernik po 50 minutach pieczenia. Zapiekamy jeszcze przez około 15 minut. Uwaga! W czasie kiedy beza jest już w trakcie pieczenia obserwujemy sernik! Beza ma być złocista, ale nie może

Ostra na Słodko
Ciasto Izaura -sernik w murzynku 329

cukru waniliowego) 4 jajka Margarynę, cukier, cukier waniliowy,kakao włożyć do garnuszka wlać 5 łyżek wody i gotować 5 minut. Odlać pół szklanki polewy do szklanki, a resztę przestudzić tak, aby było letnie. Do przestudzonej polewy dodać 4 żółtka mąkę proszek do pieczenia  i wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z ciastem. Wlać(...)wszystko zmiksować do połączenia się składników. Ser wyłożyć na ciasto łyżką kupkami. Piec w 200 stopniach C około 1 godziny. Po upieczeniu polać pozostawioną w szklance polewą i posypać wiórkami kokosowymi. ciasto Izaura sernik w murzynku

O kuchni z uczuciem
Sernik podwójnie jagodowy 222

szybki sernik bez pieczenia. Lekka fioletowa pianka z jagodami goji idealnie smakuje w połączeniu z korzennymi herbatnikami. Składniki 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową firmy Cukry Nyskie 500 g sera do serników 1 szkl mrożonych lub świeżych jagód leśnych 1/3 szkl jagód goji firmy Targroch 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 4 łyżki wody(...)dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: ciasto , Cukry Nyskie , herbatniki , jagody , jagody goji , na szybko , na zimno , ser , sernik , Targroch , Wielkanoc , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sernik nowojorski 538

sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny :)! Najważniejsze o czym trzeba pamiętać przygotowując go, to że WSZYSTKIE składniki muszą być w temperaturze pokojowej

UgotujmyTo.pl
Piernik z marcepanem 761

gorących dodać połamaną czekoladę. Powidła dodatkowo można zmiksować blenderem. Połowę, jeszcze ciepłych powideł rozsmarować na wystudzonym serniku. Przykryć jedną połówką piernika i odwrócić tak, aby sernik był na wierzchu. Przy tej czynności przyda się druga deska. Rozsmarować resztę powideł i przykryć piernikiem. POLEWA. Cukier, wodę i kakao zagotować w garnuszku. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, zdjąć(...)ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i obsypać perełkami, zanim polewa zastygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , kremówka , marcepan , miód , twaróg

https:KKuchniaMniam
Sernik Izaura 158

okazji Dnia Matki postanowiłam skorzystać ze znanego przepisu Sernik Izaury. Bardzo często czytałam, że jest smaczny i szybki w wykonaniu. Dlatego użyczyłam przepis z jednej ze stron i postanowiłam upiec to cudo :) ciasto sprawdzone i bardzo dobre :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na sernik

W Moim Magicznym Domu
Placek serowy z masą kokosową wg siostry Anastazji 164

Poszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i kreseczek z polewy czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam(...)około 10 minut w piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.  Na zimnym serniku można zrobić czekoladowe nitki. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondla, zalewamy mlekiem lub wodą i gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając do czasu, gdy polewa się zagotuje. Jeśli jej konsystencja będzie zbyt gęsta, dolewamy łyżkę lub dwie wody i jeszcze

Smakowy Raj
Szybkie ciasto ucierane z rodzynkami korynckimi Bio 190

łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki pszennej typ 500  Młyn Kopytowa pół kostki margaryny 80 g rodzynek korynckich Bio FRESANO przyprawa do serników i mas serowych Skworcu mango kandyzowane Skworcu Polewa 1 łyżka wody lub mleka 2 łyżki margaryny 2 łyzki cukru 2 łyżki kakao Bio  FRESANO pomelo kandyzowane Skworcu  jako ozdoba papaja kandyzowana jako ozdoba(...)łopatką i dodajemy mango kandyzowane oraz przyprawę do serników, tylko dlatego, że ma ciekawe składniki i cudnie pachnie ! Wlewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia . Szybko wkładamy do piekarnika na 190 stopni nie więcej i pieczemy ok. 35-45 minut. To zależy tylko od piekarnika. Wyciągamy. Chłodzimy. Odklejamy papier. Robimy polewę. Do rondelka dajemy margarynę, cukier kakao FRESANO

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik - Malina 175

końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone skórka starta(...)Dekoracja: świeże maliny listki mięty 50 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki kremówki 30% Przygotować formę o wymiarach 25x36 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Zaczynamy od spodu sernika. Ciastka dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym (lekko przestudzonym) masłem. Masa powinna konsystencją przypominać mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa

Świat Ciasta
Sernik - Malina 359

końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone skórka starta(...)Dekoracja: świeże maliny listki mięty 50 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki kremówki 30% Przygotować formę o wymiarach 25x36 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Zaczynamy od spodu sernika. Ciastka dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym (lekko przestudzonym) masłem. Masa powinna konsystencją przypominać mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa

Świat Ciasta