sernik z polewą - 1343 przepisów (strona:44/90)

Sernik wiedeński II 196

Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną zmianę temperatury. Schłodzić przez kilka godzin. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 50 g masła Nad parą wodną roztopić czekoladę razem z masłem. Wymieszać delikatnie do gładkości. Ozdobić sernik.     przepis stąd

Proste Potrawy
Piernik z orzechami w czekoladowej polewie 172

Piernik chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami. Może poza niezniszczalnym sernikiem, który jest u nas pieczony na wszystkie większe okazje i święta. W domu także zagapiliśmy się i nie było już czasu na robienie piernika staropolskiego, musiał wystarczyć taki oszukany.  Przepis z książki "Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna" Marzeny Wasilewskiej Składniki: 50 dag mąki 20 dag miodu(...)piernik jeszcze 5 minut w piekarniku.Polewa: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżeczki kakao odrobina mleka Wykonanie: Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić z kakao i mlekiem w rondelku. Tak przygotowaną polewą polać ostudzony piernik

Pasja Smaku
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 261

przedwojennej wersji. Pochodzi od Prababki. SERNIK "ISAURA". /źródło: Prababka;/ ciasto: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 czubate łyżki kakao 1 kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotowałam razem. Odlałam  dobre pół szklanki na polewę. Oddzieliłam żółtka od białek(...)niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik gotowany dyniowo - czekoladowy 174

pieczenie. Choroby u nas ciąg dalszy więc Jaśko pochłania cały mój czas i energię.  Rozmyślając o jakimś szybkim cieście, wymyśliłam sernik gotowany.  Szybki, prosty i smaczny zarazem.  W całym tym gotowaniu było jeszcze jedno ale, okazało się, że w domu mam tylko budyń czekoladowy i nawet nie mam mąki(...)gotujemy. Dodajemy zmiksowaną masę dyniową. Ciągle gotujemy. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do gorącego sernika - energicznie mieszając gotujemy do uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik kokosowy z jagodami 156

zmniejszyc temperature do 140°C i piec nastepne 75-90 minut.Upieczony sernik ma dobrze sciete boki,srodek pozostanie lekko drzacy.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,do calkowitego wystudzenia wystawic na kratke kuchennapodawac schlodzony,najlepiej przez cala noc w lodowce.Przed podaniem udekorowac na talerzyku jagodami lub polewa jagodowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 219

czterech dniach bez prądu i wody,  dziś zawitała normalność. Takie widok ujrzałam w środę rano. A teraz sernik, banalnie prosty, bez ryzyka zakalca, a smakuje lepiej niż wygląda. Masa twarogowa przepis ----->  TU Polewa: 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukry 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Oraz: 150 g okrągłych biszkoptów 3 budynie waniliowe

Dieta moja pasja
Sernik malinowy 192

słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy lubię dostawać takie niespodziewajki i zaciekawiły mnie te ziarna. Na wierzch sernika posypałam te ziarna właśnie a jest to żyto, pszenica i orkisz a do tego polewa z solonego karmelu i masy kajmakowej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
limonkowy nerkownik polewą malinową przykryty 151

Chyba nawet mnie ogarnął walentynkowy szał i tworzę słodkości na ten dzień. Przygotowałam wegański, limonkowy sernik z nerkowców. Jednak sam nerkownik nie jest romantyczny- co innego polany malinowo-kokosową polewą. O smaku całości rozpisywać się nie będę, bo nawet nie wiem jak ująć w słowa zachwyt, jaki ogarnia podniebienie po choćby jednym kęsie. SKŁADNIKI: SPÓD 100g migdałów 8 suszonych

healthy dreams
Bananowy desernik na zimno 238

Moja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy, subtelny w smaku serniczek. Składniki (na 3 pucharki): ciasteczkowy spód-opakowanie zbożowych ciasteczek (u mnie belvita zboża+mleko)-chlust gorącego mlekawarstwa serowa-250 g serka wiejskiego -saszetka wanilinowego cukru-łyżeczka żelatyny

Kuchnia Ellie
Sernik Teściowej 221

oliwka. Sernik Teściowej 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru 200g masła 4 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki soli 1kg sera półtłustego 5 jajek 1 szkl. cukru pudru 100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik Mars na zimno 1669

rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Wylewamy na ciasto, wygładzamy. Układamy pokrojone batoniki. Polewa karmelowa: W garnku podgrzewamy cukier, masło i śmietankę. Podgrzewamy (nie gotujemy!) do momentu rozpuszczenia cukru. Studzimy. W temperaturze pokojowej wylewamy na górę ciasta. Sernik najlepiej schłodzić przez całą

VioletoweKucharzenie
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 224

zbyt wiele razy, bo wyjdzie Wam czekoladowy sernik :)). Tortownicę z sernikiem włożyć do większej formy lub naczynia żaroodpornego, które należy napełnić wrzącą wodą do połowy wysokości formy z sernikiem. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy 60 minut w 150*C. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą śmietankową: ~1/2 szklanki śmietany 18% ~3 łyżki cukru pudru ~kakao do posypania(...)bardzo dobrze zabezpieczona przed dostaniem się wody do środka! Oraz...żeby się nie poparzyć. Cała ta konstrukcja jest bardzo ciężka, więc poproście kogoś silnego o pomoc :) Po ostudzeniu posypujemy sernik kakao. Przed podaniem sernik wkładamy na min. 4h do lodówki. Smacznego

chili & sugar
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 176

nutką marcepanu, wzbogacony dodatkiem prażonych w soli morskiej migdałów. Rozpływa się w ustach :) Spód: 300 g ciasteczek pół kostki masła Sernik: 500 g twarogu 350 g marcepanu 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii Polewa: 50 g marcepanu kartonik śmietany 18% pół szklanki cukru2 łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g migdałów(...)mąkę ziemniaczaną zagotowujemy i cały czas mieszamy jak szatan aż do uzyskania konsystencji budyniu. Studzimy i dodajemy pokrojony w kosteczkę marcepan, miksujemy na gładką masę i wykładamy na wierzch sernika.       Migdały spryskujemy oliwą, obsypujemy łyżeczką soli morskiej i prażymy rozłożone na blasze piekarnika przez 20 minut w 200 stopniach (jak w tym przepisie). Studzimy i układamy

sama złodycz
Sernik gotowany na biszkopcie 186

octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier(...)koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i ponownie gotujemy

Pyszności Słodkości
Sernik gotowany na makowo-kokosowo-kakaowym biszkopcie 195

octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier(...)koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i ponownie gotujemy

Salonik smaków