sernik z polewą - 1343 przepisów (strona:41/90)

Babeczki piernikowe Dr.Oetker - test i recenzja 160

wpadli... Cena? 9 zł - jak na babeczki z pudełka drogo... ale! W pudełku mamy: papilotki, proszek na babeczki, polewę i świąteczne dekoracje, czyli trochę więcej niż zwykle. A teraz zabieram się za testowanie:) A później sernik, który na moim blogu bije ostatnio rekordy popularności, a jak dobrze pójdzie z czasem to jeszcze jabłecznik z bezą:) ... później ;) Babeczki piernikowe gotowe(...)Mieliśmy małe przeboje z polewą, bo moi mali pomocnicy dodali za dużo wody i trzeba było ratować ją kakaem, ale dzięki temu wyszła mniej słodka.  Same babeczki są mięciutkie i pierniczkowe;) Naprawdę bardzo fajne. Chyba najlepsze ze wszystkich "kupnych" jakie do tej pory jadłam:) Później dorzucę zdjęcia, a tym czasem biegnę do kuchni, bo sernik w piekarniku

Kraina Tysiąca Smaków
CZTERY PRZYJEMNOŚCI W JEDNYM PAPILOCIE:) 275

sernikach na kruchym ciasteczkowym spodzie . Później zainspirował mnie pomysł Dorotus , by przeprowadzić się z sernikiem do formy muffinkowej. Ta wersja ma pełno zalet - czas pieczenia jest znacznie skrócony, każdy serniczek to już gotową porcją, nie musimy zajmować się krojeniem sernika. Nie bez znaczenia jest też oryginalny wygląd i sposób podania. Ja zamiast owoców, wkładam w dołeczki sernika masę kajmakową(...)wersji dla dorosłych z dodatkiem likieru kawowego lub whisky, i zalewam polewą z gorzkiej czekolady. Uwierzcie - to boskie połączenie!   Dla mnie najprzyjemniejszym momentem jest wgryzienie się w sam środek, gdzie czekolada pęka nad kajmakiem, kajmak rozpływa się nad sernikiem, sernik prowadzi do ciasteczkowego spodu... Pycha! Przepis cytuję za Dorotus , jednak z podanych przez nią proporcji wychodzą

KUCHARNIA
Sernik waniliowy z polewą w kratkę 110

wodą na dnie piekarnika). Pieczemy w 230 stopniach koło 15 minut,teraz zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze godzinę.Sernik upieczony zostawiamy w piekarniku już wyłączonym przy lekko uchylonych drzwiczkach na 15 minut potem wyjmujemy . Kiedy ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i do lodówki na 30 minut do zastygnięcia. Z białka i cukru pudru robimy lukier i dekorujemy górę sernika

Różowa kuchnia
123. Sernik śmietankowy 218

Niesamowicie wilgotny sernik, delikatny i puszysty. Naprawdę polecam. 1 kg serka śmietankowego (może być z wiaderka) 10 jajek 2 szklanki cukru 1/2 litra kremówki 30% 2 budynie śmietankowe Spód: 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   Polewa czekoladowa 1 jajko 1/2 kostki masła(...)piec przez dalsze 15 minut. Gdy w czasie pieczenia sernik zacznie się zbyt mocno spiekać z wierzchu należy przykryć pergaminem. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku aż lekko przestygnie, aby nie upadł zbytnio przy przenoszeniu. Przygotować polewę: Jajko sparzyć wrzątkiem a następnie ubić z cukrem na kogle mogle, dodać rostopione masło i kakao. Wylać na ciasto

Jadło i czytadło
Sernik z kajmakiem i orzechami laskowymi 253

się nazywać niebo w gębie! Ma wszystko, co najlepsze - ciasteczkowy spód, nieziemsko kremową, niezbyt słodką, jasną serową masę i słodką polewę z kajmaku. Do tego orzechy laskowe, które świetnie zrównoważyły kajmakową słodycz. Czy można chcieć czegoś więcej od sernika? Składniki: 750 g twarogu dwukrotnie mielonego 4 jajka 2 żółtka 200 g cukru  1 łyżka cukru waniliowego(...)soku z cytryny 1/2 puszki masy kajmakowej garść orzechów laskowych 300 g herbatników maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód tortownicy o średnicy 23 cm (może być mniejsza, wtedy sernik wyjdzie nieco wyższy) wyłożyć papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz formy tak, aby krawędzie papieru były wypuszczone na zewnątrz. Nagrzać piekarnik do 170 stopni Herbatniki rozdrobnić w malakserze, masło roztopić

Kulinarne Inspiracje
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 133

lodówki. Przygotowujemy polewę. Dżem podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy żelatynę. Aby żelatyna równomiernie się rozpuściła możemy ją rozrobić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dokładnie mieszamy żelatynę z dżemem. Masę studzimy i wkładamy do lodówki na 20 minut, aby lekko stężała.   Na wierzchu sernika układamy plastry ananasa, następnie zalewamy go przygotowaną galaretką. Dokładnie rozprowadzamy. Sernik wkładamy

Mania Gotowania
Spis sprawdzonych przepisów na Wielkanoc 255

kruchym cieście z kruszonką Ciasto Pani Walewska Ciasto kasztanek Sernik wiedeński Sernik królewski Sernik Izaura Sernik kawowy z trzema warstwami Sernik Kajmakowy Kremowy czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie Szarlotka pod różową chmurką Ciasto Muller Froop Ciasto delicja Makowiec pod kokosową chmurką Ciasto zemsta teściowej Ciasto z połówkami jabłek Najprostsza szarlotka Ciasto leśny mech Babki(...)masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie wypieczoną babkę Przepis na idealny sernik Jak naturalnie barwić jajka

W Moim Magicznym Domu
Piernik z marcepanowym sernikiem 103

rondelka. Podgrzewamy je na małym ogniu. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu jej roztopienia. Spód piernikowy smarujemy połową ciepłych jeszcze powideł. Przykrywamy wystudzonym sernikiem. Wykładamy resztę powideł, wyrównujemy. Przykrywamy drugim piernikiem. Ciasto dekorujemy polewą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Sernik Malibu 194

tortownica nie przecieka! Na wszelki wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej. 5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować na wierzchu ciasta.   Inspiracja z cudownego bloga kulinarnego

Kocham Czekoladę
W domu: babeczki sernikowe 239

Uwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś nieco łatwiejszego i szybszego, ale równie serowego – babeczki sernikowe. Rozpływają się w ustach i znikają w mgnieniu oka – no zupełnie nie wiem jak to się dzieje😉 Zapraszam! SKŁADNIKI: proporcje

Kuchnia w biegu
Chatka Baba Jagi 164

Pewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce

Wypieki Rene
Sernik Bounty 3239

tortownica nie przecieka! Na wszelki wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej.  5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować dokładnie na wierzchu ciasta. Udekorować wiórkami kokosowymi

Kto ugości moich gości?
Kremowy sernik śmietankowy na lekko słonym spodzie z masłem orzechowym 208

Formę z sernikiem wstawić do większego naczynia, na dno którego wlać wodę - powinna sięgać do około 2/3 wysokości formy. Można również zamiast tego wstawić na niższy poziom piekarnika szerokie naczynie wypełnione wodą. Parująca podczas pieczenia woda zapobiegnie wysuszeniu sernika.  Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni i pieczemy przez około 2 godziny. Góra sernika równomiernie lekko zarumieni(...)jeszcze na około pół godziny. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem polać dowolną polewą - polecam krówkową, wystarczy tylko wyjąć ją z puszki i rozprowadzić równomiernie po powierzchni sernika. Górę można posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.  Sernik jest wilgotny i bardzo delikatny w strukturze. Nie rośnie podczas pieczenia, ale też i nie pęka. Zresztą, sami

Codzienna kuchnia niecodzienna
3. Ser w wersji słodkiej, łatwej i przyjemnej – czyli zapiekana ricotta z miodem i musem imbirowo-gruszkowym 132

upieczeniu deseru, studzimy go ok.10min, zostawiając w chłodnym miejscu. Następnie szybko, ale ostrożnie wydostajemy z foremek i kładziemy prosto na talerz. Ricottę polewamy miodem, musem oraz posypujemy migdałami! Smacznego! Deser lekko przypomina sernik, jednak jest dużo delikatniejszy i lżejszy zarówno w smaku jak i w konsystencji . W połączeniu z miodem, wyraziście imbirowym musem i migdałami nastaje harmonia między lekkim

Symfonia Smaków
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 282

białą czekoladą i migdałami to wytworny deser dla wszystkich fascynatów tego połączenia. Dzięki dodaniu mascarpone sernik jest delikatny, aksamitny i wyjątkowy w smaku.    Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Składniki: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 ml śmietany kremówki 36%  4 jajka 150 g cukru pudru 1 łyżka mąki(...)laski wanilii lub opakowanie cukru z prawdziwą wanilią spód: 100 g herbatników maślanych 40 g masła (w temp. pokojowej) 30 g zmielonych migdałów polewa: 100 g białej czekolady 50 g masła płatki migdałów na dekoracje Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Sposób przygotowania : Herbatniki, masło i mielone migdały zmiksować w food procesorze. Wyścielić powstałym "ciastem" dno tortownicy

Słodka Strona