jeszcze łyżeczkę skrobi kukurydzianej, aby masa była bardziej zwarta. Wierzch sernika tak jak podstawa jest w tonacji jabłkowej. Zrobiony jest bowiem z zagęszczonego skrobią kukurydzianą soku jabłkowego, ale może to być również zrobiona z niego galaretka, bądź też po prostu polewa czekoladowa." Przepis zgłaszam do akcji "Serniki 2012" Czytaj więcej
Wiem co jemwstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. 7. Wierzch: śmietankę zagotować i zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Białe Michałki pokroić w cienkie plasterki. Sernik wyjąć z lodówki, polać polewą, ozdobić orzechami i pokrojonymi Michałkami. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje po 2 dniach spędzonych w lodówce :) Inspiracja: Wędrówki po kuchni (z moimi modyfikacjami
Kto ugości moich gości?Chciałbym Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt,pełnych nadziei oraz miłości,pogodnego nastroju,oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,wśród rodziny i przyjaciółi oczywiście mokrego poniedziałku :) Wielkanocne wydanie mojego sernika w aromacie limonki z polewą czekoladową. ZapraszamPrzejdź do przepisu
kulinarnyJamasę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo - kokosową:4 białka pozostałe z ciasta i masy serowej 4 łyżki cukru kryształu
Apetyczna babeczkastudzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Wiśnie dokładnie odsączamy i polewamy wiśniówką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzony sernik posypujemy wiśniami i polewamy polewą. Ponownie wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, aby wierzch zastygł
Mania Gotowaniadlatego, ponieważ uważam, że przyprawa ta nadaje deserom lekkiej wytrawności, a jej cierpki, charakterystyczny smak idealnie równoważy się z przeróżnymi, słodkimi smakami. Ponadto sernik idealnie komponuje się z polewą z gorzkiej czekolady, którą wykonałam z dodatkiem płatków chili i niewielkiej ilości likieru - ja dodałam figowy(; Naprawdę polecam wszystkim, którzy w tematyce deserowej są żądni nietradycyjnych połączeń smakowych! Składniki
Symfonia Smakówosobno na blasze z piekarnika. Sernik wyszedł rewelacyjny. Dzięki serkowi mascarpone był bardzo kremowy. Polewa orzechowo-karmelowa wyszła super. Obawiałam się, że blaty będą twarde, jednak po kilku godzinach w lodówce zmiękły. Zdecydowanie udane połączenie. Jeden z najlepszych serników jakie upiekłam. Polecam! Sernik miodowy z karmelizowanymi orzechami Składniki na ciasto (tortownica 26 cm): 250 g mąki(...)Twaróg sernikowy połączyć z cukrem i mascarpone. Dodać jajka, miód, mąkę ziemniaczaną, fix do sernika i aromat waniliowy. Wymieszać mikserem, na koniec dodać do masy skórkę pomarańczową. Masę twarogową wylać na podpieczony spód i wstawić ponownie do piekarnika. 180°C. Piec około 60 minut. Sernik nakryć pozostałym blatem. Odstawić do wystygnięcia. Schłodzić w lodówce przez 3 godziny
Mania GotowaniaSernik z dodatkiem pasty tahini i fantastyczną polewą czekoladową - sprawdzi się idealnie na każdą okazję :) Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na masę serową: 600 g sera trzykrotnie mielonego (np. z Lidla) 100 g pasty tahini 1/2 szklanki brązowego cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na spód: 150 g ciastek zbożowych(...)pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy całkowitego wystygnięcia. Przepis na polewę czekoladową: Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misce razem z pokrojonym masłem i cukrem pudrem. Całość rozpuszczamy
Emcia Pichcisera półtłustego, odciśniętego 300 g cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA(...)stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik, wyrównujemy, ewentualnie dekorujemy skórką pomarańczy i/lub migdałami. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego
My Culinary ArtSernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być w miodzie) Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z masłem orzechowym i roztopionym masłem. Formę wysmarować masłem i wyłożyć masą z ciasteczek. Wstawić do lodówki na czas przygotowania
Bullioforemki wyłożonej papierem do pieczenia, starannie dociskać łyżką do dna wyrównując powierzchnię. polewa: Miękkie masło dokładnie rozetrzeć z masą krówkową. masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować. Ma być jednolita masa, nie trzeba długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik i może być nierówny i popękany. Masę serową delikatnie wylać do foremki wyłożonej masą(...)otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a kolejne 15 minut sernik ma stać w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć sernik z piekarnika i jeszcze ciepły smarować polewą (będzie się lekko topić). Wierzch posypać płatkami migdałów, wystudzić, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny aby stężał. Najlepszy jest na drugi
Kuchcik gotujezrobię bardziej wyraziste. Tak czy inaczej, jest pyszny. Nie za słodki i stosunkowo łatwy w przygotowaniu:) Polecam! Przepis pochodzi z bloga Słodkie fantazje Scroll down for recipe in English Sernik marmurkowy z Nutellą (12 porcji, tortownica o śr. 21 cm) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki(...)wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu przygotowania polewy, podgrzej nutellę ze śmietanką w mikrofalówce przez 20 s, intensywnie wymieszaj i wyłóż na ostudzony sernik. Smacznego! Recipe in English Nutella zebra cheesecake
karmelowyłyżką lub szpatułką. Rodzynki przelewamy gorącą wodą, po czym osuszamy, przesypujemy mąką i dodajemy do sernika. Skórkę z pomarańczy kroimy w bardzo drobną kosteczkę i również dodajemy do ciasta. Gotową masę sernikową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej grysikiem tortownicy o średnicy 26cm. Sernik z grysikiem pieczemy w temperaturze 180°C przez godzinę, po czym pozostawiamy w wyłączonym(...)Czekoladę łamiemy na drobne kawałki i zalewamy mlekiem, po czym rozpuszczamy na wolnym ogniu stale mieszając, by polewa się nie przypaliła. Gdy czekolada się rozpuści, chwilę pogotuje i zacznie się robić gęsta, polewa jest gotowa i możemy nią pokryć wierzch zimnego sernika. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz
Smakowy RajPosiadanie gotowego puree dyniowego skłoniło mnie do wypróbowania tego sernika. Miałam ochotę na jakiś jesienny wypiek i nie mogłam się mu oprzeć. Serniki piekę dość rzadko, zazwyczaj na jakąś specjalną okazję. Tym razem upiekłam go po prostu z okazji niedzieli, bo u mnie w domu co tydzień w niedzielę jakieś ciacho musi być :). Dla kogo: dla fanów jesiennych klimatów(...)dyniowym. Dodać następnie jajka, cukier oraz budyń w proszku. Zmiksować i wylać go na ciasteczkowy spód.Piec ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie polewy: Śmietanę wymieszać z miodem, upieczony sernik wysunąć ostrożnie z piekarnika. Wylać na niego masę śmietanową i piec jeszcze ok. 10 minut. Sernik zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia (studzić przy uchylonych
Mania Wypiekaniaorzeźwiającego smaku. Ciasto wykończone jest polewą truskawkowo-rabarbarową, a brzegi udekorowane są truskawkową pianką, całość pięknie się prezentuje, lecz ważniejsze jest to że wybornie smakuje!!!! Polecam! Składniki na Rumuński sernik na tortownicę o średnicy 28 cm SPÓD: 50 g rozpuszczonego masła 100 g zmielonych herbatników (ja użyłam pełnoziarnistych, lecz mogą być zwykłe, kakaowe lub maślane) MASA SEROWA(...)czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Wyłączamy grzanie, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Chwilę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, zdejmujemy obręcz i papier do pieczenia, delikatnie przekładamy na paterę, a następnie wylewamy na nie polewę, zostawiając około 2 cm rant (tam będzie pianka), wstawiamy do lodówki. Teraz przyszedł czas na piankę. Wodę
Rozpustne gotowanie