sernik z polewą - 1343 przepisów (strona:28/90)

Delikatny sernik z musem jeżynowo-malinowym 175

Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem,polewamy upieczony i wystudzony sernik

Wanilia i Kardamon
Sernik z brzoskwiniami i mascarpone 194

rozgrzać do 170 stopni C, wylać na blaszkę z piekarnika 300 ml wody i wstawić ją na najniższy poziom w piekarniku, a powyżej na kratkę wstawić foremkę z sernikiem. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec 40 minut. Po upieczeniu sernik studzić(...)dodać wody. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i połową wystudzonej i lekko tężejącej galaretki. Polewę z mascarpone rozsmarować na wystudzonym serniku, łyżką nierównomiernie powykładać na nią niezastygniętą jeszcze galaretkę i delikatnie łyżeczką na powierzchni robić wzorki podobne, jak na zdjęciu powyżej. Sernik wstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Kuchcik gotuje
Oszukany sernik z jogurtu 208

pomarańczowy Sernik jogurtowy jest bardzo smaczny, z pewnością będziecie zadowoleni z tego przepisu, szczególnie osoby, które liczą kalorie Składniki na tortownicę o śr. 18 cm: 1 jogurt grecki( 400 g ) 3 jajka ¼ szklanki cukru 1 cukier wanilinowy (u mnie Winiary) 1 budyń śmietankowy bez cukru- 35 g (u mnie Winiary) ¼ szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Polewa: 1 łyżka(...)tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 160 stopni C. Studzimy w zamkniętym piekarniku. Polewa: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i jogurt. Gotujemy aż składniki się rozpuszczą tworząc kremową masę. Polewę wylewamy na ostudzony sernik jogurtowy, możemy ozdobnie masę pokarbować specjalnym grzebieniem cukierniczym. Smacznego!   The post Oszukany sernik z jogurtu appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik potrójnie kokosowy 192

kolekcji. Tym razem wersja bardzo intensywnie kokosowa. Coś dla fanów batoników Bounty. Ciasto jest bardzo kremowe i wilgotne. Rozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego(...)Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ciasto możemy przed włożeniem do lodówki polać polewą czekoladową

Mania Gotowania
Dietetyczny sernik na jogurtach 288

Polewa: 6 kostek gorzkiej czekolady 2 łyżki skórki pomarańczowej Składniki na spód mieszamy razem i wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier, jeszcze chwilę ubijamy. Na koniec dodajemy na zmianę budynie i jogurty, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić przyprawą do sernika(...)cieście środek może się nie upiec, to nas zabezpieczy przed taką katastrofą ;) Studzimy.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy ją na serniku. Posypujemy skórką pomarańczową i wstawiamy do lodówki.  Jak dla mnie sernik jest najlepszy po schłodzeniu go przez całą noc :) Życzę smacznego! :) Przepis pochodzi ze strony  www.fitjestgit.blogspot.com

Czerwona Porzeczka
Sernik z sosem karmelowym 159

sernik 15 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy go 90 min. Po upływie tego czasu  uchylamy delikatnie wyłączony piekarnik na 15 min i wyjmujemy sernik. Studzimy go i całkiem zimny wstawiamy do lodówki najlepiej na cała noc.Sos karmelowy:Cukier wsypujemy do małego garnka z grubym dnem. Wlewamy wodę i stawiamy na średnim ogniu. Czekamy(...)Trwa to ok 15 min. Należy pilnować aby nie przypalić karmelu. Następnie od razu dodajemy masło i śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy. Czekamy aż ostygnie i polewamy nim kawałki naszego sernika. Dekorujemy zgodnie z naszymi upodobaniami. Taki sos można przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce ok 2 tygodni. Tylko przed podaniem należy go odgrzać, ponieważ robi się bardzo

Malinowe Pocałunki
Jaglany sernik na zimno "Bounty" 244

Delikatny, zdrowy, jaglany sernik o kokosowej nucie z czekoladową polewą. Prosty do zrobienia, kremowy w konsystencji i bardzo smaczny. Zdrowy sernik bez wyrzutów sumienia :-) Bezglutenowy, 100% wegański. Polecam! Składniki: puszka (400 ml) schłodzonego przez 24h pełnotłustego mleka kokosowego 200 g kaszy jaglanej 80 g wiórków kokosowych 60 g nierafinowanego oleju kokosowego 2 łyżki soku z cytryny(...)papierem do pieczenia. Dno wysypać wiórkami kokosowymi. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wygładzić wierzch i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 90 g śmietanki kokosowej (np. ze schłodzonego mleka kokosowego) oraz: wiórki kokosowe  płatki kokosowe do dekoracji Czekoladę posiekać na małe kawałki, wrzucić do szklanej

maniapieczenia
Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko 167

sernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej(...)wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik puszysty 364

polewa czekoladowa– cukier na karmelSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Twaróg miksujemy na gładką masę z masłem, żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną i olejkiem. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy (masa będzie rzadka). Białka ubijamy na sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik(...)opadnie, i niestety – lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia.Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą i karmelowymi wzorami ozdabiamy sernik przed podaniem

Ostra na Słodko
Sernik gotowany - najprostszy 2762

wsypać suchą żelatynę i powolutku podgrzewać cały czas mieszając, aż polewa stanie się gładka. Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się jako deser na grillowej imprezie. Przygotowany tuż przed nią

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik jeżynowy 165

boki tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wykładamy spód jak i boki tortownicy, dokładnie dociskając. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Sernik Jeżyny rozdrabniamy na gładki mus. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Twaróg dwukrotnie mielimy i przekładamy do miski. Dodajemy mascarpone, cukier, mąkę ziemniaczaną i mus jeżynowy. Miksujemy do momentu(...)godzinę. Wierzch Schłodzoną śmietanę przekładamy do miski, dodajemy cukier puder pastę z wanilii. Miksujemy na wysokich obrotach, aż składniki się połączą. Tak przygotowaną polewę odstawiamy do lodówki. Po godzinie pieczenia polewę wylewamy na wierzch sernika i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki

Wędrówki po kuchni
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1865

szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie(...)łopatkę. Studzimy. Sernik delikatnie opadnie, ale nie poniżej poziomu do którego był wlewany. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i podgrzewamy co jakiś czas mieszając. Polewa powinna się niemal zagotować, potem zdejmujemy ją z ognia i lekko przestudzamy. Rozsmarowujemy na zimnym serniku. Przed podaniem sernik klasyczny musi być dobrze schłodzony w lodówce. * Ser z wiaderka musi

Poezja smaku
Mleczny sernik z miechunką i berberysem 170

Kremowy sernik ze słodziutką masą z białej czekolady, słodkość równoważy dodatek suszonej miechunki i berberysu , dzięki temu jest nie za słodki, taki w sam raz. Zdecydowanie deser dla wymagających. I co najważniejsze, wszystkim smakuje. Podałam go na złotej tacy cukierniczej  którą można nabyć w sklepie  OpakowaniaCukiernicze.pl Składniki; Kruchy spód: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła(...)leciutkiego    zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.   Polewa z białej czekolady: Czekoladę łamiemy na kawałki umieszczamy w misce, wlewamy śmietankę dodajemy masło i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy masa się połączy, mieszamy, wsypujemy suszone owoce. Mieszamy łyżką.  Polewę rozprowadzamy na zimnym serniku. Chłodzimy w lodówce aż masa całkiem zastygnie.   Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Sernik gotowany 267

Sernik, który nie wymaga pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu(...)herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Sernik doskonały 199

kocham serniki wiadomo nie od dziś. Moje ulubione to te ciężkie, mocne, zwarte, najlepiej z sera mielonego własnoręcznie, najlepiej chudego (najbardziej mi smakują), długo pieczone w niskiej temperaturze, w kąpieli wodnej. Ten taki jest. Dodatek kaszy manny sprawia, że jest niesamowicie bogaty i mokry, nie tam jakiś puszek. Najlepszy! Składniki:   (26cm) SPÓD: 150 g ciasteczek lub herbatników kakaowych(...)stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut.  Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać.  2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas pieczenia w górę, sernik wtedy pięknie

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania