Ciasto, którym chciałabym dziś się z Wami podzielić zaskakuje swoją prostotą. Wydawałoby się, ze to takie ciasto „nic”, bez żadnego konkretnego produktu… niby sernik, ale też nie do końca… Za to smakiem potrafi pozytywnie zaskoczyć swoją delikatnością, kremową konsystencją i idealną słodyczą. Jeżeli macie w lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się(...)dodajemy mleko i jajko, ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i ekstrakt, miksujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem. Pieczemy w 160 stopniach przez 45-50 minut. Studzimy i posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongDzisiaj Kochani przepis na jedno z klasycznych ciast Bożonarodzeniowych. Klasyczna strucla makowa to punkt obowiązkowy moich rodzinnych świąt, zaraz obok piernika i sernika. Przepis jest bardzo prosty i zawiera gotową masę makową, co zdecydowanie usprawnia jej przygotowanie. Makowiec polałam lukrem na bazie soku z pomarańczy – i to był strzał w dziesiątkę, bo muszę przyznać, że te na bazie soku(...)przygotowania zaczynu. Kruszymy drożdże do miseczki, następnie zasypujemy je łyżką cukru i mieszamy do ich rozpuszczenia. Dodajemy do nich około 50 ml ciepłego mleka i odstawiamy na około 10 minut, żeby zaczęły pracować. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Później dodajemy pozostały cukier, cukier wanilinowy, żółtka oraz roztopione masło. Następnie dolewamy drożdże i pozostałe mleko. Zagniatamy ciasto przez około 10 minut
PatiGotujejednak (ze względów zdrowotnych) wybrałam opcję z delikatnym olejowym spodem i samodzielnie przygotowanym twarogiem. *** Dieta lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza śmietanę i tłusty nabiał, dlatego mój sernik na zimno przygotowałam tylko z lekkiego, domowego twarogu i naturalnego, chudego jogurtu . Zalecane jest spożywanie gotowanych i rozdrobnionych owoców, dlatego w cieście znalazły się ugotowane i przetarte przez sito(...)spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Żelatynę zalewam niewielką ilością wody i zostawiam do napęcznienia. Następnie rozpuszczam w kąpieli wodnej. Twaróg, jogurt i cukier puder ucieram mikserem na gładką masę
babka w formietych, którzy nie lubią piec, kochają serniki na zimno lub chwilowo nie mają piekarnika. Pyszny sernik ze słonym karmelem, z włoską bezą i spodem z ciasteczek owsianych. Przygotowałam wersję także dla wegan z tofu i sojowym jogurtem ( który uwielbiam) lub koksowym i olejem kokosowym. Bezę można zrobić z aqua faby. tortownica 18 cm papier do pieczenia(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka zmielić w malakserze z rozpuszczonym masłem ( olejem kokosowym). Wyłożyć masę na dno i dobrze docisnąć do spodu. Włożyć do lodówki i schodzić ok 30 minut. Twaróg lub tofu umieść w malaserze wraz z jogurtem. Do masy dodać solony karmel. Dalej miksować Kiedy masa będzie gładka dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody lub agrar według wskazówek
AZgotuj!Sernik jest super wilgotny, delikatny i pyszny. Myślę, że jak ktoś go raz upiecze to na pewno do niego wróci następnym razem. Składniki: 1 kg sera twarogowego ( z wiaderka) 1 szklanka cukru 8 jajka 1 cukier waniliowy 1 niepełna szklanka manny (użyłam błyskawicznej) 250 g masła szczypta soli Masło należy rozpuścić. Do miski wbić 8 żółtek i 3 białka(...)szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie wmieszać za pomocą łopatki do masy serowej. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę sernikową. Piec około 60 minut w temp. 170 stopni C. Po upieczeniu zostawić piecyk zamknięty na około 30 minut, a następnie uchylić drzwiczki i pozostawić do wystudzenia. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga
talerz przyjemnościPolecam Wam dzisiaj pyszne i delikatne ciasto - sernik na zimno przygotowany z domowego twarogu* przypominającego włoską ricottę. Całość na lekkim, olejowym spodzie, z przecieraną galaretką czereśniową. Przepyszne połączenie, doskonałe na radosny początek wakacji :-) składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu(...)pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Żelatynę zalewam niewielką ilością wody i zostawiam do napęcznienia. Następnie rozpuszczam w kąpieli wodnej. Twaróg, śmietanę i cukier puder ucieram mikserem na gładką
babka w formieMoja propozycja to sernik z ciasteczek Oreo w zupełnie innej odsłonie - na zimno w wersji bez pieczenia. Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 40 ciasteczek Oreo 100g masła extra Masa serowa: 1kg sera w wiaderku Delfiko o smaku waniliowym 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła 0,5 litra śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka Dekoracja(...)wymieszać, podzielić na dwie równe części i jedną z nich wyłożyć dno tortownicy (średnica tortownicy 26 cm). Drugą część pozostawić na wierzch. Wstawić tortownicę do lodówki na około 30 minut. 2. Masa serowa Masło utrzeć z cukrem pudrem i białą masą z ciasteczek, dodać ser Delfiko, sok z cytryny i miksować do uzyskania jednolitej masy. Śmietanę ubić na sztywno
Szalona Kuchnia Ewelinyświętach? Ja nie mogłam rano wstać, tak by się jeszcze poleżało pod ciepłą kołderką. W święta nie objadłam się jakoś specjalnie. Największym powodzeniem ciszył się mój sernik szafranowy z bezą, no i oczywiście barszcz czerwony z uszkami. Zostało go jeszcze na dzisiaj. Zabielę go i zjemy z fasolą. Po białym barszczu z grzybami zostały tylko wspomnienia. Na wywarze(...)oleju bułka tarta Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i ziołami z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Na brzegu każdego płata mięsa układać szynkę, złożony na pół plaster sera. Zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Spinać brzegi wykałaczkami. ?Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć
Czerwień i błękitciasto kruche? Można powiedzieć, że ile kucharek tyle wersji. Ja jednak postaram się usystematyzować wiedzę oraz przepisy. Ciasto kruche ma szereg zastosowań w kuchni. Nie wyobrażam sobie bez niego sernika czy szarlotki. Na bazie ciasta kruchego powstają przepyszne rogaliki czy ciasteczka. Możliwości jest bardzo dużo, wszystko zależy od naszej wyobrażni. Jakie proporcje składają się na ciasto kruche? Tak naprawdę(...)łatwiej się ze sobą łączą. Śmietaną możemy zastąpić połowę masła. Jaki powinien być czas chłodzenia? Możemy chłodzić zarówno w lodówce jak i w zamrażarce. Powinien być od 60-120 minut. Podstawowy przepis na ciasto kruche(słodkie): Składniki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka Suche składniki łączymy ze sobą. Następnie dodajemy pokrojone zimne masło
Ciasta z tradycjamisię nie domyśli, że nie ma w nim ani grama sera. Jest naprawdę pyszne, bardzo puszyste i lekkie. Polecam też inny mój wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach 26 x 30 cm) 3 jogurty greckie po 400 ml 3 budynie śmietankowe/waniliowe (bez cukru) 8 jajek 1 szklanka(...)stopniowo z ubitymi białkami. Całość delikatnie wymieszać za pomocą łyżki i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz ciastkami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu można posypać pudrem. UWAGA: Przez pierwsze 30 minut od wyłączenia piekarnika warto nie otwierać drzwiczek. Później delikatnie uchylić i studzić ciasto przez około 60 minut
Di gotujeMuszę powiedzieć,że kiedy robiłam sernik to jakoś tak troszkę nie dowierzałam, że będzie smaczny.Po upieczeniu zmieniłam zdanie i polecam go wam .Pyszny delikatny taki aksamitny i nie czuć ziemniaków. Składniki: -750 gramów zmielonego sera półtłustego( taki na kg ma być ) -250 gramów zmielonych ugotowanych ziemniaków -250 g ksylitolu Kłos Pol -2 łyżki cukru z wanilią lub waniliowego(...)pieczenia, wyłożyłam herbatniki na dno i przelałam połowę masy.Rodzynki obtoczyłam w mące i wyłożyłam na połowie masy.Zalałam drugą połową.Wstawiłam do nagrzanego pieca i piekłam 80 minut w 170 stopniach. Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy Ksylitol – inaczej cukier brzozowy. „Jest to słodycz
Różowa kuchniajestem królową serników to już mówiłam, ale że królową naleśników?! O tak tak! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki i mogłabym je zajadać codziennie! Na słodko, wytrawne, a nawet słone – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne maślane naleśniki z karmelizowanymi brzoskwiniami w słodkim syropie. Idealne na słodki obiad albo podwieczorek. Z gałką lodów waniliowych smakuje jeszcze lepiej(...)mlekiem, jajkiem, szczyptą soli i roztopionym, wystudzonym masłem. Smażymy średniej wielkości 4 naleśniki. Brzoskwinie kroimy w ósemki, układamy na gorącej patelni , dodajemy masło i zasypujemy cukrem. Przesmażamy kilka minut. Naleśniki podajemy z gorącymi owocami! Smacznego
Ostra na Słodkodzisiaj dla Was propozycję pysznego sernika straciatella, z malinami i galaretką na sucharkowo kakaowym spodzie, myyy pycha. Ten ciasto deser jest prosty w przygotowaniu i nie można go zepsuć :) Zapraszam do wypróbowania i życzę miłego weekendu :) Składniki : 1 kg serka waniliowego w wiaderku 1/2 szklank i cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki(...)dodać miękkie masło i kakao, zagnieść ręką. Tortownicę wyłożyć spód papierem do pieczenia lub złotkiem, przełożyć masę sucharową i dobrze ubić. Podpiekać w temperaturze 180 stopni około 15/ 17 minut, wierzch ma być lekko chrupiący. Upieczony spód pozostawić w tortownicy, będziemy na niego wykładać ser. Czerwone galaretki rozpuścić w 700 ml przegotowanej gorącej wody i dobrze wymieszać. Odstawić
Sama słodycz i szczypta chililatem, wyciągnąłem jeden woreczek zamrożonych słoneczną porą wiśni i postanowiłem upiec sympatyczne serniczki w wersji mini. W przygotowaniu są niemal równie proste i szybkie jak muffinki , a smakują niczym najlepszy sernik. Kruchy ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa i wspomniane wiśnie. Są po prostu pyszne! * SKŁADNIKI na 16 mini serniczków 500 g tłustego twarogu 2 całe jajka 2 czubate łyżki(...)średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę i włóż po 2-3 wiśnie. Piecz 25-30 minut w 160 °C , aż ser się zetnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wstaw na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia. Dopiero wtedy papierki będą łatwo odchodziły, a ser otrzyma
Food Squaresycący; niestety: spód, na początku chrupiący, z czasem łapie wilgoć i mięknie. Sernik jednak nie traci na smaku: nadal ma się ochotę na więcej. To jak, skusicie się...? Sernik dyniowo-pomarańczowy na spodzie z granoli Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 175 g granoli dyniowo-pomarańczowej 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego(...)zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na schłodzony spód. Na wierzchu ułożyć kleksy z dżemu, wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w 180 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 60 minut. Wystudzić w piekarniku, a następnie schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego! Przepis bierze udział w konkursie, gdzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzerodzinne uroczystości. Z tego przepisu korzystam od lat ale tym razem wzbogaciłam go o bakalie namoczone w alkoholu i zalane czekoladą. Nadało mu to wykwintności i wyrazistszego smaku. Ten sernik najlepiej smakuje na trzeci dzień po złożeniu a z krojeniem trzeba poczekać minimum kilkanaście godzin, żeby placki odmiękły a ser stężał. *foremka 25*24 cm Składniki: na ciasto(...)jajka, cukier i miód. Zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdą rozwałkować na wielkość blaszki i upiec na papierze do pieczenia w 220*C przez około 8-10 minut. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. W dużym garnku o grubym dnie roztopić masło z cukrem. Dodać ser, jajka i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku. Gotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaświecie nic do głowy mi nie przychodzi. Chyba trzeba to przeczekać. Mam taką nadzieję. Nawiązując do słodkości, nietolerancja glutenu zmusiła mnie do chwilowego odstawienia wypieków, ciastek, ciasteczek, tortów, serników... Ojej! Aż strach się bać! Ale na szczęście, w miarę wdrażania się w nowy styl życia, uczę się także kombinować i piec zdrowe, a zarazem bezpieczne i odpowiednie dla mnie produkty(...)pieczenia wyścielam papierem. Układam w odległości 1,5 cm od siebie porcje ciasta (1 pełna łyżka stołowa) i formując owalne kształty. Wkładam do piekarnika i piekę około 15 minut (w zależności od piekarnika), aż będą złociste i chrupiące z wierzchu. * wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złocistej barwy. Po co? By uwolnić maksimum ich kokosowości! SMACZNEGO! Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkijednym naczyniu. -Szybkie wystarczy ciasto wyrobić dłońmi nie używamy miksera, nie chłodzimy ciast w lodówce przed upieczeniem, nie podpiekamy spodu. -Uniwersalne ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek. W orginalnym przepisie użyte są jabłka, ja już robiłam to ciasto z różnymi owocami i zawsze jest(...)blachy.Owoce, rozłożyć równo na cieście. Ugotować budyń. Ciepłym budyniem zalać warstwę owoców. Przykryć kolejną warstwą ciasta.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com
RAROSSAmojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną
moj przepis naSkładniki: 500 g tłustego twarogu potrójnie mielonego 3 żółtka 150 g cukru 150 ml śmietany 30 lub 36% 100 g masła 1 laska wanilii skórka
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Zagniatanie ciasta Fot. © luchot - Fotolia.com Składniki : Ciasto na spód : 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 płaska
Przepisy i porady kulinarnemrożonych ( w sezonie jak najbardziej można użyć świeżych ) około 8 łyżek cukru ( do smaku ) sok z 1 małej cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg sera na serniki ( u mnie ser wiaderkowy ), w temperaturze pokojowej 250 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, ziarenka z połowy laski wanilii lub opakowanie cukru wanilinowego 500 ml śmietany kremówki(...)otrzymania bezgrudkowego ciasta. Ciasto przelać do formy o wymiarach dolnych około 23 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 - 30 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto odłożyć do całkowitego wystudzenia. UWAGA : U mnie ciasto wyrosło z lekkim wybrzuszeniem, więc po wystudzeniu delikatnie wyrównałam je nożem. Frużelina wiśniowa: Wiśnie rozmrozić ( najlepiej wyjąć
Opowieści z piekarnikaBabeczki nie muszą być nudne, tak samo jak sernik. Serniczki to bardzo podzielna wersja mojego ulubionego ciasta. Szybka w wykonaniu, ale i wykorzystująca sezon na truskawki. Czy Wy tez lubicie serniczki? :) Składniki: 0,5 kg sera twarogowego (użyłam z wiaderka)\ 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 białka 2 duże łyżki budyniu śmietankowego w proszku 2 łyżki(...)przygotowane spody umieścić w papilotkach, które najlepiej wstawić do silikonowej formy, nakładając dużą łyżką po ok 1,5 łyżki. Należy je delikatnie uklepać i wstawić na 2-3 minuty do rozgrzanego do 180stopni piekarnika. Ser, cukier waniliowy, cukier, białka oraz budyń zmiksować dokładnie. Dodać posiekane płatki migdałowe i powtórzyć czynność. Masę serową wyłożyć na lekko zapieczone spody (po około
ChilliJemykolejną jutro Polecam Wam te ciasteczka na święta, jak i bez okazji. Przypominam Wam również, że na blogu znajdziecie inne pyszne serowe słodkości. Polecam Wam np. gotowany waniliowo-śmietankowy sernik (na herbatnikach) A wracając do ciasteczek… zapraszam na przepis Składniki: 250 g mąki pszenne tortowej 250 g masła 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony 2 pełne(...)oprószyć mąką) na grubość 3-4 mm. Wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20 minut (ciasteczka powinny urosnąć i ładnie się zarumienić). Po przestudzeniu obsypujemy cukrem pudrem. *z resztą ciasta postępujemy tak samo. Powinny nam wyjść 2 blaszki ciasteczek. Ilość zależy od wielkości wycinanych ciasteczek. Smacznego
Słodkie okruszkilegalu zjeść co najmniej dwa kawałki. No i mam! No jest mega pyszny! I do tego jeszcze taki piękny! To co kto robi ze mną? PRZEPIS NA DIETETYCZNY SERNIK Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: - 1000 ml zmiksowanych truskawek - 250 ml mleka 3,2% tłuszczu - 250 g sera twarogowego - 2 łyżki syropu z agawy - 300-400 g całych ładnych truskawek(...)rozpuszczonej żelatyny dodaj do masy twarogowej - pozostałą ilość dodaj do masy truskawkowej Małą tortownicę wysmaruj olejem kokosowym, i wylej masę twarogową, ułóż w głąb całe truskawki, wstaw na 30 minut do lodówki. Wystaw z lodówki i ułóż połówki truskawek wokół tortownicy, wylej masę truskawkową. Wstaw na 3 godziny do lodówki. Jak masy całkowicie zastygną, wyjmij z lodówki, udekoruj owocami
SMYKWKUCHNISezon truskawkowy w pełni, więc nic dziwnego, że niemal w każdym domu królują serniki na zimno. Ciasta i desery bez pieczenia to zdecydowanie oszczędność czasu, a w letnią pogodę idealny sposób na orzeźwienie. Dzisiaj zamiast klasycznego ciasta na zimno postanowiliśmy przygotować przepyszne muffinki z truskawkowym musem i budyniową masą. Tak przygotowany deser to doskonała alternatywa dla lodów! :) SKŁADNIKI(...)zagotuje wlewamy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Truskawki miksujemy wraz z żelatyną i rozlewamy do przygotowanych wcześniej foremek. Wstawiamy do lodówki, aby mus się ściął. Powinno to zając około 30 minut. Masło ucieramy przez około minutę i ciągle miksując dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Gotową budyniową masę wykładamy na truskawkowy mus na około 3/4 wysokości. Robimy to delikatnie, aby masy się
Kuchnia od dwojgacytrynowy sernik Połączenie delikatnego twarogu z kwaśnym smakiem z cytryny daje zawsze wspaniały efekt. W dodatku deser ten nie należy do zbyt pracochłonnych, dlatego uważam że powinien on gościć na naszych stołach jak najczęściej. składniki ciasto 125 g masła 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 łyżki kakao szczypta soli sernikowa(...)wysypujemy na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż połączymy wszystkie składniki i otrzymamy jednorodne ciasto. Formujemy z ciasta kulę i wstawiamy ją do lodówki na 30-40 minut ( lub do zamrażarki na 20 minut), następnie wyjmujemy i ścieramy ciasto na tarce o dużych oczkach. Starte ciasto układamy równomiernie na dnie tortownicy ( ja użyłem tortownicy o średnicy
Miód i pieprzszklanki oleju 3/4 szklanki mleka 3 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszku) 1 posiekana lub starta na tartce gorzka czekolada Masa serowa: 0,5 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego ) 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru (170g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 40g 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia. dodatkowo : wiśnie(...)ułożymy jedną warstwę posypujemy połową wiśni i układamy znów kleksy z ciasta i sera . Wierzch posypujemy pozostałymi wiśniami. Piec ok 80 min w 180'C . Po ok 50 minutach pieczenia możemy przykryć ciasto folia aluminiową aby wierzch się zbyt mocno nie zrumienił. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenka