sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:320/501)

Grahamki na podmłodzie 93

mojprzepisna.pl | Grahamki na podmłodzie wg. przepisu Piotra Kucharskiego Bułeczki sycące i pyszne, smakowały również mężowi, który jest fanem pszennego, jasnego pieczywa. Dobre nawet następnego dnia. Wymagają

moj przepis na
Grahamki na podmłodzie 186

mojprzepisna.pl | Grahamki na podmłodzie wg. przepisu Piotra Kucharskiego Bułeczki sycące i pyszne, smakowały również mężowi, który jest fanem pszennego, jasnego pieczywa. Dobre nawet następnego dnia. Wymagają

moj przepis na
Piernik z suszoną śliwką. 139

doczeka, gdyż zostanie zjedzony ;) Ja piekę wcześniej, a następnie mrożę. Ciasto zachowuje świeżość, a ja pewność, że ze wszystkim zdążę ;)  Makowiec zawijany  już zamrożony, teraz piernik, jeszcze sernik i miodownik. A Wy co pieczecie na Święta? Składniki na piernik z suszoną śliwką: na formę 24x28 cm 125 g miękkiego masła 50 g płynnego miodu 2 jajka(...)ubitego masła, dokładnie miksując. Na koniec wlewamy mleko i dokładamy śliwki wraz ze skórką z pomarańczy, dokładnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. Gotowe ciasto studzimy w formie.       Polewa. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Dekorujemy zimne ciasto. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Babeczki serowe 128

składzie jest twaróg, to po wyjęciu babeczek z piekarnika, opadają one nieznacznie. Jeżeli zależy Wam na pięknie wyrośniętych, to należy postępować z nimi podobnie jak z sernikami, czyli studzić powoli, bez dużych zmian temperatury. Na 6 sztuk. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 60 g masła 100 g twarogu 100 ml mleka 80 g cukru trzcinowego 80 g mąki pszennej(...)osobnej misce ze szczyptą soli. Do mieszanki serowej dodawać po łyżce ubitej piany i każdorazowo wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać równomiernie do foremek i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Babeczki podawać na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami

Passions hobbies life
Świąteczne ciasteczka z konfiturą w dwóch wydaniach (bez cukru) 153

Mój maraton wypieków właśnie zakończyłam, w piekarniku stygnie jeszcze sernik i już wszystko prawie gotowe, zostanie dekoracja i można świętować ;) Dzisiaj ciasteczka z konfiturą, których nie może zabraknąć w świątecznym repertuarze, bo są lubiane przez wszystkich. Upiekłam dwie wersje - migdałową i orzechową, a do przełożenia wykorzystałam domowe przetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo(...)konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką i posmakowane "pełne" ciastko. Gotowe można udekorować ksylitolem w pudrze. Przełożyć do pudełeczka i odczekać kilka godzin, aż zmiękną

FitKot
Szachownica 123

smakuje obłędnie. Ciasto może wydawać Wam się trudne do zrobienia, ale zapewniam, że wcale takie nie jest. Nie jest również pracochłonne. Polecam, może ktoś z Was przygotuje je zamiast sernika na Wielkanoc? ;) Składniki na ciasto: 225 g masła 125 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka(...)tortownice o średnicy 24 cm - dno każdej wyłożyć papierem do pieczenia. Jasne ciasto przelać do pierwszej formy, ciemne do drugiej. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut, do tzw. suchego patyczka. Blaty studzić około 15 minut i wyjąć z form. Przygotować krem - śmietanę ubić na sztywno, twaróg zmiksować z cukrami. Całość delikatnie połączyć, odłożyć w chłodne miejsce

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na zimno na czekoladowym spodzie 347

Biszkopt genueński. Takie cudo pieczone bez proszku do pieczenia za to z topionym masłem. Idealnie kakaowy, wspaniale komponuje się z waniliowym sernikiem na zimno. Składniki: Biszkopt: 3 duże jaja 1/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 30 g roztopionego i przestudzonego masła 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonych w 1 łyżce mleka, przestudzone 1 łyżka kakao szczypta soli Sos kakaowy(...)żółtku i krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Wyłączamy mikser i dodajemy wszystkie pozostałe składniki, całość dokładnie mieszamy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, do suchego patyczka. Sos kakaowy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Pędzelkiem nakładamy na wystudzony biszkopt, równomiernie na całej powierzchni. Masa serowa Żelatynę dodajemy do gorącego mleka i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Muffinki z białym serem 156

połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około 12 dużych babeczek. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru  szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku(...)sobą.  4. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wykładamy ciasto do 3/4 wysokości, następnie obfitą łyżkę sera, całość przykrywamy niewielką ilością ciasta. 5. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. 6. Przygotowujemy polewę: do małego rondelka wlewamy 3-4 łyżki mleka, w których rozpuszczamy czekoladę. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolewamy mleko. Gorącą czekoladą polewamy ostudzone

Szefowa kuchni
Brownie z masą serową 163

ciasta jest masa serowa. Niestety nie mam w asortymencie kuchennym maszynki do mielenia więc nie mogę zaszczycić podniebienia moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego dodatkiem, nie smakuje może jak twaróg ale  ma przyjemny "serowy" posmak Awaryjnie myślę, że mascarpone również będzie się nadawał. Podsumowując mój wypiek myślę, że najlepiej brawnie(...)żółtka. Gotową masę odstawić. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać je do ciasta. Gotowe przelać do formy 20 na 25 cm. piec 30 minut w 180 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek ricotta. Gotową masę kładziemy na ciasto. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
WANILIOWO-KOKOSOWY SERNIK NA BISZKOPCIE Z OWOCAMI I GALARETKĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH 96

Kilka dni temu pokazałam Wam jeden z produktów marki PURENA , które już od jakiegoś czasu goszczą w mojej kuchni – nie tylko w wypiekach! Ostatnio przygotowałam przepyszny sernik z mango, który zrobił prawdziwą furorę! Dziś chciałam pokazać Wam kilka innych dostępnych w sklepie PURENA. Oprócz owocowych przecierów, które świetnie nadają się do wypieków ( i nie tylko, bo i przy(...)łyżka po łyżce – kolejna łyżka dopiero w momencie, kiedy cukier z poprzedniej jest rozpuszczony ). Dodajemy żółtka, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę, delikatnie, ale dokładnie mieszamy szpatułką. Pieczemy ok. 20 minut w 160C / do suchego patyczka. KREM SEROWY: Ser ucieramy z roztrzepanym wcześniej mlekiem kokosowym. Dodajemy wanilię do smaku ( mogą to być ziarna wanilii albo pasta waniliowa ) oraz cukier puder. Żelatynę

Ostra na Słodko
..SERNIK NA ZIMNO.. 241

 SKŁADNIKI.. . . 1 szkl.mleka, 2 łyżki żelatyny , 60dkg sera-u mnie President ser twarogowy z wiaderka, pół margaryny, 1 szklanka cukru -dałam ciut mniej , 2

w mojej kuchni
Sernik z jagodami na kruchym spodzie 114

Letnich przyjemności ciąg dalszy, czyli deser jagodowy do porannej kawy. Do serników mam słabość, a dziś jeden z nich w wersji sezonowej. Przepis podaję na tortownicę o średnicy 20 cm.  Składniki na kruche ciasto: - 12 dag zimnego masła - 20 dag mąki - 4 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajo 1. Składniki szybko i energicznie zagnieść, podzielić(...)wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy większą połowę ciasta, przelewamy masę serową, następnie wysypujemy jagody.  Drugą część ciasta w małych kawałkach układamy na jagodach. Czas pieczenia 60 minut w 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu wierzch można oprószyć cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Serowe knedle z truskawkami 170

talię, ale raz na jakiś czas możemy schować się przed światem, Barbarami i skonsumować kilka małych, pełnych dobroci kuleczek. Potrzebujemy: 1 kg białego, półtłustego sera – żadnych wynalazków do serników, kostka ma być! 4 jajka 4 łyżki drobnego cukru mąkę pszenną – tyle ile wejdzie, żeby było ciasto, które można dowolnie formować łyżkę pasty waniliowej – jak nie macie, to można pominąć(...)dowolnej wielkości kulki, lekko rozpłaszczamy je na dłoni i na środek kładziemy truskawkę. Zalepiamy i kręcimy, żeby wyszedł knedelek. Knedelki wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy 4 minuty od momentu wypłynięcia. Gotujemy partiami. Podajemy z kwaśną śmietaną i świeżymi truskawkami. Smacznego! Post Serowe knedle z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Sernik z gruszkami i kruszonką 158

Sernik z brzoskwiniami to dość popularne ciasto chyba nie tylko w mojej rodzinie. Wzorując się na tym przepisie upiekłam sernik z gruszkami. Kolor gruszek jest trochę nijaki i nie wyróżnia się z masy serowej tak jak brzoskwinie. Natomiast smak gruszek w tym cieście jest bardziej wyrazisty niż brzoskwiń. Niezwykle kruche(...)Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto kruche z lodówki pokroić w plastry i wyłożyć nimi dno dokładnie uciskając, aby powstała jednolita warstwa. Ser • Masło utrzeć

To co kocham
Niezawodny sernik jeżynowy z ziemniakami 152

ziemniakami, który jest o niebo lepszy od wszystkich innych i zawsze (!) nam wychodzi. Wydaje się dziwne? Może trochę, ale ziemniaków w smaku w ogóle nie czuć. Za to sernik jest puszysty i delikatny. U mnie w połączeniu z kwaśnymi jeżynami - mniam! Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki prawdziwego cukru waniliowego 3/4 kostki masła(...)wymieszaj delikatnie łyżką. Wylej połowę ciasta, na to połóż umyte owoce lub rodzynki i zalej resztą ciasta. Piecz w rozgrzanym piekarniku w 160C aż się zezłoci (ok. 30 minut).  Wskazówki: Jeśli nie posiadasz maszynki do mięsa, masę spróbuj zblendować blenderem A jakie jest Wasze ulubione ciasto, którego nie umiecie sobie odmówić? ;)  Jeśli macie jakieś pytania, piszcie w komentarzu

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Świąteczne ciasto dla niejadka 164

razem jednak trafiłam w gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne od migdałów i ładnie udekorowane gwiazdkami: ciasto idealne.  Nie tylko na Święta! Ciasto cynamonowe Składniki: (na formę(...)migdałami. Partiami dodać połowę do ciasta, następnie wlać mleko i resztę mąki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 40-45 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Ostudzone ciasto oprószyć kakao. Ułożyć szablon z wyciętymi gwiazdkami, posypać cukrem pudrem. Delikatnie usunąć szablon. Smacznego! Ciasto wyszło mi dość niskie, ale za to proste jak stół

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe ciasto jaglane, bez glutenu i bez jajek 317

również bez laktozy. Jest to również wypiek wegański. Chciałabym rzecz, że jest to ciasto piernikowe (i takie miało być), jednak po upieczeniu i ostudzeniu bardziej przypomina w smaku sernik. Mimo to ciasto jest bardzo smaczne, z pewnością idealne na święta. Pachnie piernikiem, pomarańczą, wanilią.. Niebo w gębie.   Składniki: szklanka ugotowanej w wodzie kaszy jaglanej 3 banany(...)dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy ("keksówki"), wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy resztą skórki z pomarańczy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45-50 minut. Studzimy.   Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik na zimno z jeżynami i borówką amerykańską 634

borówki amerykańskie, więc jakoś trzeba ja wykorzystać. A, że do kawy coś słodkiego być musi to zrobiłam pyszny sernik. Sernik palce lizać. Jest puszysty, delikatny i orzeźwiający. Sernik podany na Porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masy jajeczne i miksować na najmniejszych obrotach lub wymieszać łopatką. Blachę o wymiarach 33*22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i wyrównać masę jajeczną. Piec około 15 minut w 170 stopniach. Masa serowa: Galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odłożyć do wystudzenia. Ser przełożyć do misy miksera wsypać cukier puder i zmiksować końcówką do ucierania. Wlać

Ala piecze i gotuje
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 187

odsyłam na przykład tutaj . Warto wpleść ją do swojej diety, co nie jest wcale trudne, bo pasuje do wielu potraw, zarówno słonych jak i słodkich. Po wielkim sukcesie pieczonego sernika kokosowego , postanowiłam wykonać wersję na zimo. Ośmielę się powiedzieć, że przerosła moje oczekiwania i niczym nie ustępuje tradycyjnej wersji z wykorzystaniem twarogu czy serka. Ma idealną konsystencję, jest wilgotny(...)wody - okrągłe biszkopty - galaretka w ulubionym smaku - garść truskawek (lub innych sezonowych owoców) Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy na mleku według tego przepisu , aż do całkowitego wchłonięcia mleka (około 20 minut). Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.  2. Kiedy kasza przestygnie mieszamy ją z jogurtem, cukrem, wiórkami i aromatem waniliowym, a następnie blendujemy na jednolity krem (tak, aby grudki

two broke sisters
Konfitura brzoskwiniowa z galaretką. 113

temu kupiłam 15 kg, a wczoraj Mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kolejne 15 kg :). Toteż sami rozumiecie, że przez jakiś czas będzie u mnie brzoskwiniowo ;) Robiłam już letni sernik z brzoskwiniami ,  muffiny z brzoskwiniami , brzoskwinie w syropie, a teraz przyszła kolej na konfiturę brzoskwiniową z galaretką. Pierwszy raz robiłam ją rok temu i okazała się tak wyśmienita(...)grubym dnie przekładamy pokrojone brzoskwinie, włączamy grzanie (średnia temperatura) i zagotowujemy (bez przykrycia). Gdy brzoskwinie zaczną wrzeć zmniejszamy grzanie do minimum i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę, szybko i dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Gdy słoiczki wystygną przekładamy do suchej

Rozpustne gotowanie
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 149

czysta poezja i będzie u mnie doskonałym dodatkiem do przełożenia tortu. Cieszę się, że wzięłam udział w kolejnej edycji Weekendowej Cukierni i żałuję tylko, że nie zdążyłam upiec polecanego sernika. Na pewno to nadrobię! Za fantastyczny przepis na te roladę dziękuję Gospodyni Weekendowej Cukierni &12, która prowadzi fantastycznego i bardzo interesującego bloga Sweet Spoon . Składniki na ciasto biszkoptowe(...)wsypać startą gorzką czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać. Płaską formę o wymiarach 28x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wylać do formy i delikatnie wyrównać. Ciasto piec około 12-15 minut w temperaturze 180 o C. Należy uważać, by ciasto nie było za bardzo spieczone, bo wówczas pęknie podczas rolowania. Po upieczeniu ciasto natychmiast przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem waniliowym (papierem

In my kitchen
Szarlotka z porzeczkami 126

Lubicie szarlotki? Jak dla mnie jedno z najlepszych ciast na świecie! Równie smaczny jest tylko sernik. Cóż się więc dziwić, że niezależnie od pory roku mogę go jeść na kilogramy. No dobra aż tyle to i ja nie zjem. Ale z pomocą rodziny to bardzo możliwe :) Aby urozmaicić smak tego wypieku tym razem do jabłek dodałam również sezonowe porzeczki(...)pieczemy około 20 minut.Przygotowujemy kruszonkę : do niewielkiego naczynia wrzucamy miękkie masło, wsypujemy mąkę i cukier. Zagniatamy opuszkami palców do momentu utworzenia się okruszków.Po upływie 20 minut, ciasto wyjmujemy z piekarnika. Na ciasto przekładamy farsz jabłkowy, a na jego wierzch wrzucamy umyte i osuszone porzeczki oraz przygotowaną kruszonkę.Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 30 minut.Podajemy na ciepło

Słodkie Przyjemności
Porzeczkowa fantazja z serem 180

Połączenie kruchego ciasta, słodkiego sernika i kwaśnych czerwonych porzeczek okazało się rewelacyjne! Zazwyczaj nie używam  gotowego twarogu we wiaderkach, jednak tym razem się skusiłam. I dobrze zrobiłam, bo w tym połączeniu świetnie się sprawdziło:) Ciasto jest wilgotne, słodko-kwaśne. Idealne na lato...  Spód:300g mąki pszennej, 150g masła, 150g cukru pudru, łyżka cukru waniliowego.     Mąkę przesiać(...)Owoce umyć, usunąć szypułki. 3/4 owoców zmieszać z 200ml soku oraz cukier, zagotować. W reszcie soku rozrobić mąkę, wlać na gotujące się porzeczki. Gotować ok 2 minut na małym ogniu. Lekko przestudzić i rozsmarować na podpieczonym cieście.     Masa serowa: 1/2 kg serka waniliowego z wiaderka, 125g masła, 125g cukru, 2 jajka, budyń śmietankowy, skórka z 1/2 cytryny, 100g

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania