sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:326/501)

Sernik z ajerkoniakiem i kawałkami czekolady 180

Zdecydowanie nie dla dzieci ;) Z kawałkami czekolady, smakuje po prostu dobrze a może nawet i lepiej ;) Łatwy do zrobienia, żałuję, że nie mogę pokazać Wam zdjęcia w przekroju, ale sernik brałam ze sobą na spotkanie u przyjaciół, tam też wszystkim smakował ;) Spróbujcie i Wy, polecam! Składniki na spód: 190 g ciastek pełnoziarnistych 60 g roztopionego masła Ciastka i masło(...)długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na końcu dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 60 - 75 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
ciasto "styropian" z malinami 290

mówią "do trzech razy sztuka" i za trzecim wyszło  idealnie. Śmiało może konkurować z sernikiem, tylko biały kolor trochę go zdradza, bo smakowo jest jak sernik. Na pewno jest lżejszy i mniej kaloryczny. Jak dla mnie mógł być ciut bardziej słodki ale znowu mąż twierdzi że taki jest lepszy. Słodkość to jak wiadomo kwestia gustu:) *foremka25(...)Delikatnie wmieszać pianę z białek.  Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez 10 minut. Wyjąć z pieca, rozsmarować konfiturę na cieście i wylać masę jogurtową. Na wierzchu ułożyć maliny (mrożonych nie rozmrażać) i zetrzeć resztę ciasta. Piec w 180*C około godziny. Po wystudzeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na spodzie kakaowym z owocami i bezą 201

Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza, dlatego proponuję do kawy sernik na spodzie kakaowym z wiśniami, jagodami i bezą :) Spód: - 300 g mąki pszennej - 4 żółtka (białka zostawić do bezy) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g masła - 2 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao Do miski przesiewam przez sito mąkę, dodaję cukier puder, kakao oraz proszek(...)cytryny - wiśnie mrożone - jagody mrożone Na początku mielę ser dwa razy wraz z masłem (dodaję na przemian ser i masło). Do miski dodaję żółtka oraz cukier i miksuję parę minut. Następnie mieszam zmielony ser i masło z ubitymi żółtkami wraz z cukrem. w małej miseczce mieszkam proszek do pieczenia, mąkę raz budyń. Delikatnie wsypuję proszki przez sitko i mieszam drewnianą

Receptura smaku
Malinowa tarta 169

malin - 2 galaretki malinowe - 700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne dni można dać więcej wody) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam już gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce(...)Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (ciasto, które zostanie zamrażamy), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem 164

liście moich słabości (nie będę udawać, że jest inaczej) ;) Jakże mogłoby ich zabraknąć w tym przepisie? Natomiast kruchy spód jest absolutnie genialny i polecam go również do serników i innych bezglutenowych ciast. Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 40 gram blanszowanych migdałów 1 małe ziarno tonki (opcjonalnie) 1 łyżka oleju migdałowego tłoczonego na zimno (ewentualnie można zastąpić innym orzechowym) 1 łyżka(...)foremki (4 małe o średnicy 9 cm) zarówno dno, jak i ścianki. Nakłuwamy ciasto widelcem (na płaskiej powierzchni dna), wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i wyciągamy spody z foremek. W międzyczasie przygotowujemy krem - mielimy migdały i bób tonka w młynku na mąkę, a następnie mieszamy z quinoą i pozostałymi składnikami

Quinoa Raz!
Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie 152

znudzą i pasują na każdą okazję - sernik i szarlotka. Pomysł na kolejną wersję szarlotki zrodził się niedawno przy okazji Wielkanocy i postanowiłam go w końcu zrealizować. Mamy serniki pieczone i te na zimno, a ciasta z jabłkami głównie występują w tej pierwszej wersji. Ta propozycja jest trochę inna, lekka i świeża, w sam raz na wiosnę :) Wiosenna szarlotka(...)średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia(sam spód). Wylać połowę ciasta na tortownicę, a do reszty dodać karob i wymieszać. Wylać na jasne ciasto. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni(sprawdzić stan ciasta drewninym patyczkiem). Przestudzić. Warstwa budyniowa: 1 duży budyń Delecta 3 łyżki ksylitolu 750 ml mleka Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - w cześci mleka

FitKot
Ciasto z kaszy manny z owocami 240

Jak już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny.Zarówno te na zimno , jak i te wymagające pieczenia.Zwykle robi się je błyskawicznie , a w smaku

Ostra na Słodko
Sernik królewski 1832

przechowywać parę dni w lodówce( u mnie 3), tylko zyska na smaku....Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku...  Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33 cm:Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej200 g mąki krupczatki180 g masła160 g cukru pudru2 żółtka4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%ok3 łyżki(...)cukru wanilinowego 2 łyżki proszku budyniowego  waniliowego lub śmietankowego bez cukru rodzynki ¾ szklankiWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Rodzynki zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, kolejno dodajemy po jednym żółtku,  miksując po każdym dodaniu. Następnie stopniowo dodajemy twaróg i dokładnie miksujemy, do połączenia składników

Mia Cucina Sofieta
Ciasto z kaszy manny z musem truskawkowym i truskawkami. 281

ciasto jest fajną alternatywą dla serników na zimno, które w pewnym momencie się przejadają. Nie za słodkie, bardzo truskawkowe, mega sycące, idealne nawet na śniadanie, nie mówię już, że jako dodatek do  kawy na tarasie w upalny dzień .... Składniki: 2 opakowania herbatników np. petitków 1 litr mleka 200 g masła   3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)formy wykładamy herbatnikami. W garnku umieszczamy mleko z cukrami i masłem. Należy to zagotować. Do gorącego dodajemy szklankę kaszy manny i znów  zagotować i tak około minuty lub dwóch trzymamy na ogniu, mieszając, do otrzymania gęstej kaszy. Gorącą kaszę wylewamy na herbatniki i wyrównujemy. W jeszcze ciepłą kaszę trzeba powciskać truskawki które nam zostały, i zalewamy to przestudzonym musem

Malinowe Pocałunki
Jagodowy sernik na zimno 168

To jest bardzo normalne, że mam jagody - mrożę. W tym roku zamroziłam bób (musi być obgotowany), kurki i szparagi (muszą być zblanszowane), jagody i poziomki. No

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z MASĄ SEROWĄ 142

proste, polecam każdemu, kto kocha naleśniki na słodko.  Do naleśników nie dodajemy kakao a samą czekoladę, robi robotę, masa serowa w połączeniu z nimi to smak jakbyśmy jedli sernik czekoladowo- mgdałowy. Polecamy! PRZEPIS NA NALEŚNIKI CZEKOLADOWE: - 0,5 l mleka - 1 jajo rozmiar L - szczypta soli - 1 opak. budyniu waniliowego lub śmietankowego lub czekoladowego - 100 g czekolady mlecznej(...)zrolować. Formę do zapiekania wysmaruj sowicie masłem, ułóż naleśniki, polej 2 łyżkami miodu i posyp sowicie płatkami migdałowymi. Całość zapiekamy w gorącym piecu, temp. 180°C/ czas 20-30 minut/ grzanie dół+termoobieg Można podawać z bitą śmietaną ;-) ku zupełnej rozpuście. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Sernik izaura 217

powiecie na połączenie sernika i murzynka w jednym cieście? Ja zdradzę Wam sekret, że to ciacho jest po prostu przepyszne, a do tego całkiem proste w przygotowaniu. Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g masła 3/4 szklanki cukru  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wodę, masło, cukier i kakao podgrzewamy(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z ze szczyptą soli na gęstą pianę. Miękkie masło ucieramy z cukrem przez ok 10 minut, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku. Po żółtkach dodajemy po łyżce masy serowej, a na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia się

Cynamonowe szczęście
Rajskie mleczko z kolorowymi galaretkami 108

Jeden z najprostszych deserów, które dodatkowo zachwycają wyglądem i naprawdę pysznym smakiem- rajskie mleczko. Rajskie mleczko, to nic innego jak niesłodzone mleko skondensowane z dodatkiem wanilii

Kraina Miodem Płynąca
Sernik na zimno jak arbuz (na szpinakowym spodzie z czekoladowymi pestkami) 163

Witam Kochani, zrobiło się bardzo gorąco, aby sobie trochę ulżyć w upałach, chcę Wam polecić pyszne ciasto-sernik na zimno, który wygląda w przekroju jak arbuz. Ma zielony spód, masę serową, czekoladowe pestki, i galaretkę truskawkową.  Ciasto jest pyszne, orzeźwiające, idealne na upalne dni. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -400g mrożonego szpinaku rozdrobnionego(...)następnie dodajemy dokładnie odciśnięty z soku szpinak, mąkę pszenną i krupczatkę, proszek do pieczenia, olej oraz mleko i wszystko razem miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni-do suchego patyczka. Ciasto studzimy, a potem ścinamy wierzch. Możemy lekko nasączyć herbatą. MASA SEROWA Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy ser i cukier puder, wszystko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
tarta serowa z owocami (na kruszonce) 142

tarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś.  *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki(...)być sypka). Podzielić na dwie nierówne części. Większą część kruszonki wsypać do foremki i lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez około 10 minut.  W tym czasie przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem, dodać ser, ole, skórkę z cyrtynyj i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować krótko do połączenia składników.  Owoce umyć, większe pokroić. Podpieczoną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia